Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1629 / 2519
(#) Tiggey válasza farádiusz hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Próbáld ki, hogy panelonként párhuzamosítasz. Az egyik sztereó panel a két bal oldal, a másik panel a két jobb oldal. Egy próbát megér.
(#) zotya1983 válasza Tiggey hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Itt panaszkodnak is a gerjedésre az Urbán féle quad ilyen,egyébként a huzalozás szokott gond lenni, árnyékolt kábelek segítenek.
(#) lukacsp válasza zotya1983 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Nem kötekedésből, de 400/630 = 0,64, ebből 64% hatásfokra következtetnék, de lehet, hogy valamit elnéztem.
(#) lukacsp válasza farádiusz hozzászólására (») Dec 18, 2014 / 1

A Yuanying hírhedt a földhurkos paneleiről.
Egyszer volt egy Yuanying végfok panelem, miután kb. a fele föld fóliát levakartam az aljáról, és helyesen "bedrótoztam" a modult akkor lett belőle valami, ekkor már több volt a vezeték a panel alatt mint a vezetősáv.
Légyszi csinálj egy-egy fotót közelről felülről és alulról a nyákról, hátha az alapján ki tudunk találni valami okosat.
(#) reloop válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Szia! Kérdezőnk azt írja, külön-külön jó volt. A jelföldön folyó áramra tippelek.
(#) zotya1983 válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Ennyire azért nem merültem bele a számításokba, csak abból következtettem hogy 630w ot vesz fel a hálózatból abból ténylegesen torzításmentesen lead 420 at ugye? 620 nak a 80% a pedíg?. De te jobban vágod.Itt az egész szerkezet hatásfokát vettem figyelembe szőröstűl bőröstül
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
(#) lobbooo válasza zotya1983 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Elégedett vagyok vele, egy AB osztályú végfok és tényleg csak 64%-os hatásfokkal De a teljesítményre van erősen hagyezve, szerintem több mint jó amire képes. A következő végfok a Crescendo millenium lesz, hétvégén teszt alá vetem, na arra megint kiváncsi leszek, főleg az átvitelére, igaz e az az 1Hz-300kHz-ig.
(#) lukacsp válasza zotya1983 hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Milyen Urbán féle quad? Egy kínai kit-ről van szó. Amúgy Urbán Istvánnak hívják. A "Feri" az valaki más lesz.
(#) lukacsp válasza reloop hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Igen, szinte biztos, hogy ez a helyzet. Kínai mérnök bácsi hiányzott néhány elektronikai tervezés óráról az egyetemen. A fotók alapján talán majd közelebb leszünk.
(#) zotya1983 válasza lobbooo hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Nekem most jött meg javításból a Crown Xs 500 am smps tápja volt leégve újratekerték impregnálták, 2KW- nyi On Semi Mj 15023 Mj 1524 tranzisztor van benne oldalanként, 2X 540 W RMS. Azon felül kezdett el csak "driftelni" a jelalak, az is több mint jó A fetesre leszek kivi, egyenlőre várom az alktarészeket.
(#) zotya1983 válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

(#) zotya1983 válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Lehet,én csak a Virtuális Rádiómúzeumból ismerem az öreget néhány mondat erejéig.
(#) farádiusz válasza Tiggey hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

A párhuzamosítást már próbáltam. (am azzal az a gond,hogy nem teljesen egyforma a kettő panel,az egyik pár wattal több). És picit javult is a helyzet de még mindig búg. Viszont,ha a pio erőlködőmmel kötöm egy jelre akkor teljesen jó. Nem tudnék valami szűrést tenni a előjelhez?
Picit később teszek képeket, úgy lehet kiszúrtok valami hibát a kínai csodán. Addig is köszönöm a segítséget.
(#) farádiusz válasza farádiusz hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Itt a kettő panel
(#) reloop válasza farádiusz hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Szia! A két panel tápegysége független egymástól?
(#) lobbooo válasza zotya1983 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Az se gyenge darab :O De hogy a tápja feladta... Ezért nem szeretem a gyáriakat... Attól tartok a legkevésbé, hogy egy tápom is elszál ami véget készítettem, mind túlméretezett, a sub véget is vagy 40 percig kínoztam mindenféle mérőjellel 2-400W között de nem tartottam a táp befulladásától
(#) tyraw hozzászólása Dec 19, 2014 /

Hello!

Quad 405 erősítő építésén gondolkodom - skory féle kapcsolás -, de ahogy olvastam, nem örül nagyon a 4 ohmos terhelésnek a quad. Mit kéne átalakítani rajta, és mire, hogy kibéküljön a 4 ohmos hangszórókkal?

Köszi
(#) farádiusz válasza reloop hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Szia! A trafó egy de a táp az mindkét panel esetében külön van.
(#) sballa hozzászólása Dec 19, 2014 /

Sziasztok...még nem jött meg a 2db quad panel..
Addig javitottam a tápon mert az első kicsit sufnituningos volt..
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
(#) Tiggey válasza farádiusz hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

A tápon, és a jelföldön keresztül lehet hurok. A tápokon keresztül a nulla mindenhol ugyan az. Próbáld meg, hogy csak az egyik panelhez kötöd be a jelföldet, a másiknál hagyd szabadon. Szerintem megoldja a problémát.( Azon csodálkoznék, ha ezek csöndbe lennének ezzel a fóliavezetéssel.)
(#) sballa hozzászólása Dec 19, 2014 /

Egy kérdésem még akadna..
Az apt100 vu meter-t ami ez erdeti panelelvan..tudom használni majd a quad405-ben?
És mennyire mutatna valósat?
(#) reloop válasza farádiusz hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

A külön táp azt jelenti, hogy a szekunderek függetlenek? Ezt pontosan kéne meghatározni.
A két erősítő a jelföldön kívül kapcsolódik még valahogyan egymáshoz?
(#) Tiggey válasza reloop hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Külün-külön nem búg neki, csak ha összeközösíti. Valószínű hogy közös szekunderen vannak.
(#) reloop válasza Tiggey hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Ettől félek magam is
(#) Tiggey válasza reloop hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

De amit javasoltam, az megoldást hozhat neki. Ha nem, akkor lehet még tovább agyalni.
(#) teszti hozzászólása Dec 19, 2014 /

Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne.
Van egy bontott laptop alaplapból egy APA2031 végfok IC-m.
Ebből lehet alkotni egy egyszerű erősítőt? 1db hangfalat szeretnék rákötni.
Az adatlapján 2w-at teljesítményt ír, annyi elég is lenne, mert alkalmanként szeretném csak használni, hordozható hangfalként.
Megoldható ez valahogy?
(#) djloui hozzászólása Dec 20, 2014 /

Sziasztok, megoldódott végre a gerjedési problémám ITT
a kimenetnél a 10 Ohm szakadt volt. Persze szokás szerint azt néztem meg utoljára.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
(#) voodoo hozzászólása Dec 20, 2014 /

Hali.

Tegyük fel AB osztályban a kimeneti emitterellenállásnak meg van adva 0.6 ohm /5W tranyónként. De most rendelkezésre állna 1.5 ohm -osak. Ha azokat alkalmaznám, kevesebb lenne a kimeneti teljesítmény?
(#) farádiusz válasza Tiggey hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Szia! Kipróbáltam amit írtál. Így amelyik kapott jelföldet az halkabban búgott , viszont a ,,földnélküli,, az hangosabb és váltakozó (10-15mp pulzáló szerűen búg) viszont,ha egy másik erősítővel kötöm párhuzamosan a bemenő jelet akkor néma csend. Csak egymást nem szeretik :/
(#) farádiusz válasza reloop hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Elnézést a pontatlan megfogalmazásért! Szóval közös a szekunder , csak külön vannak egyenirányítva,mert az már a nyákon van.
Következő: »»   1629 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem