Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Én is évek óta használom a szilva féle klónt, de még mai napig is tökéletesen működik és soha nem volt vele problémám.
Eddig még nekem sem és most már kiderült,hogy nem az volt a hibás.
A szilva féle klón építését vagy beszerzését most már nem javaslom. A kapható PIC kontrollerek többsége nem 5V -os és vannak olyanok is, amelyeknél a MCLR lábra is 5V -ná alacsonyabb feszültséget szabad csak adni. Ha PICkit2 klónt venni vagy építeni szeretne valaki, mindenképen állítható Vdd feszültségű kivitelt legyen. A ProgrammerToGo EEProm -ok lehagyása nem csökkenti lényegesen a kihasználhatóságot. Ha az újabb típusok nyomkövetése is cél, akkor mindenképen PICkit3 (klón) kellene beszerezni.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
PICKit 2-vel lehetséges 12f1840 égetése. A frissítésekben nem találom ezt a tokot!
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
A Pk2Devicefile.dat 1.62.14 -ben a Midrange / 1.8V Min családban megtalálod.
Ezek szerint Szilva féle klónnal ezt nem fogom tudni programozni!
A PIC12F1840 -et fogod tudni programozni a Szilva féle klónnal, a PIC12LF1840 -et csak adapterrel.
Kicseréltem Pk2Devicefile.dat 1.62.14 -ra. Bekapcsolás után azonnal felismeri a PICket. Mostmár az újabb verziójú MPLAB-bal kell megismerkednem,mert a régi nem ismeri a 12f1840-es tokot.
Sziasztok! Pickit2 klón építésére adtam a fejem! Ezt szeretném megépíteni! A pic18F2550 felprogramozásában tudna nekem segíteni valaki? Bács megyéből esetleg az aranyháromszög vonzáskörzetében? Természetesen hálás lennek Üdv! Szép napot!
Sajnos nem Bács megyei vagyok...
1. Ne ezt építsd meg. Még akkori korból való, amikor túlsúlyban voltak az 5V -os kontrollerek. Jobban jársz a Furatszerelt klónnal. Többször leírtam, hogy mi hagyható el belőle. (Ha a panelen megvan helye később, ha igény lesz rá, beépíthető.) 2. Ha mégis ezt építed meg, tegyél be a MOS-FET -ek G és S elektródái közé 100k ellenállásokat oda, ahol a terven nincs ellenállás köztük.
Szia! PIC 16f877A-t szeretnék vele programozni! Egyetlen egy projekthez kellene ami egy léptető motor vezérlő egy csillagász távcsőre. Ezért ástam bele magam kicsit a PIC világába. A Klónhoz már a java alkatrész megvan csak ugye nem tudom megprogramozni...
Idézet: „PIC 16f877A-t szeretnék vele programozni” Ez a jelenlegi terv. A Szilva féle klón nagyon behatárolja a további lehetőségeidet. Idézet: „A Klónhoz már a java alkatrész megvan csak ugye nem tudom megprogramozni.” A megvett alkatrészek (az IRF9Z34 -et leszámítva) felhasználhatók a furatszerelt klónba is.
Sziasztok,
Egy érdekes dologgal találkoztam tegnap: 16F877-est programoztam Pickit2-vel. A PIC-re rávolt kötve a programozó, úgy indítottam el a Pickit2 programmer-t. Megtalálta az eszközt, és felismerte a PIC-et is, de a tartalmát törölte. Ez normális? Vagy ICSP-nél is illik a PIC-et csak a programozás előtt rákötni? Köszi.
Ilyenkor a program Vdd növekedő sorrendben végigpróbálja a családoknál leírt módszerrel kiolvasni az azonosítót. Az egyiik család kiolvasását egy másik család tagja értelmezheti törlésnek...
Ezt az automatikus felismerést el kellene felejteni: Mondjuk egy 3.3V -os típus elkötés miatt nem detektálható a saját családjánál, akkor a nagyobb feszültségű családok módszerével is végigpróbálja a program... Talán ezért maradt ki ez a funkció a PICkit3 -ból.
Ez csak akkor bosszantó, ha már egy működő eszközben lévő PIC szoftverét akarom kiolvasni. Akkor is egy felismeréssel kezd, amikor (esetleg) szintén törlődne a tartalom. "Ezt az automatikus felismerést el kellene felejteni" - ez a funkció kikapcsolható? (ezen a gépen most nincs telepítve hogy megnézzem...)
Programmer / Manual device select
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Szerintem semmi. Az egy GND kivezetés, vagy mi...
Beméréskor a műszer föld vezetéke, oszcilloszkóp földelése.
Köszi szépen
De szeretnék még egy kérdést feltenni! Ezt amit mellékeltem annak az eredeti oldala érdekelne ahol fent van a HEX fájl is vagy ha valaki felrakná ide a forumba!?
Szia!
Teljesen mellékes, de van valami gyakorlati jelentősége, hogy a furatok 1,5-esek?
Nem annyira mellékes, mert az USB csati alatti vezeték összeér a csatival!
Sajnos nem működik rendesen a kereső: Ide töltöttem fel.
Köszi szépen de a HEX fajlt nem találom!
Ja és qvasz2 hol ér ösze? Adapter a sprint layoutom automatikusan ilyet állit be de már korigáltam!
Már nem olyan könnyű megtalálni.
Ezt így nem fogod tudni legyártani, mert annyira közel van, hogy össze fog záródni:
Oke a Sprint layoutomba nem er ossze de majd lekicsinyitem!
Nagyon kicsik a forrszemek. Vagy a lukak nagyok. Nincs SP, nem tudom ott megnézni, de a képről is úgy látom.
Sziasztok.
Találtam egy másik kapcsolást melyiket ajánlanátok? Ami itt az oldalon van a cikkek között vagy Ezt?
Ez tökre olyan mint a Szilva féle klón. Én az ittenit javaslom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |