Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, ez jó ötlet! Bár mérni nem tudok, (nincs semmilyen műszerem) de szerintem ha rákötök egy led szalagot és nem ég akkor meglesz a bibi, igaz? Köszi még egyszer!
![]()
A táp ad áramot, kihúztam a legközelebbi leállásnál és rádugtam egy led szalagot. Világított mint a karácsonyfa.De újraindításnál (sem alvó állapotból) nem tér vissza a windows7, vagyis fekete marad a képernyő! A led sem világít ilyenkor. De ha kihúzom a dc dugót és visszadugom, akkor megy minden újra! Ilyesmivel már találkoztam másik (belső tápos) monitorral, hogy "nem jött vissza", de ott az elkók cseréje megoldotta a problémát.
Most egy ilyen külső tápos monitorral mi lehet a nagy helyzet? Már kezdek szomorú lenni... ![]()
Mármint a monitor kék ledje (indikátor) nem világít... csak ha kihúzom és újra bedugom a tápot, akkor indul a monitor is és beadja az addigra már betöltött windows-t
![]()
Sajnos akkor esélyes, hogy megfőtt a processzora, de lehet hogy csak döglöttek benne a kondik. Mindenképpen szét kell szedni és bele kell kukucskálni, érdeems lenne szkóppal megvizsgálni a stabilizált tápokat..
Nincs szkópom, bár lenne, akkor értenék is hozzá.
![]() ![]() A stabilizált táp az hol van? Eddig úgy tudtam, hogy a táp maga az. Bocs, de nagyon láma vagyok ehhez, tudom! ![]() ![]()
Egyébként ma egész nap erről írogatok és már nem áll le, csak újraindításnál... Nagyon szeretném ezt a kis jószágot megtartani, mert nagyon igényes darab....Köszönöm, hogy segítesz, nem győzök hálálkodni!
![]()
Szerintem picit túlmisztifikálod ezt a monitort és samsungra igányest mondani.. Műszerek nélkül itt meg is ál a dolog, ránézésre nem lehet mit csinálni. Amúgy a mai viselkedése alapján a külső táp a hunyó, elég jellegzetes dolgokat produkál.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
Oké, a samsung annyira nem menő nálam sem, eddig csak "talány" volt mindegyik.... De ez a kis fehér izé legalább ki van dolgozva.
![]() ![]() ![]() Bár tényleg elavult dolog MA már, csak én ilyen ragaszkodó típus vagyok és nehezen nyugszom bele az ilyesmibe. Még egyszer köszi, lehet, hogy még kérdezek, ha nem zavarok! Üdv: Laurox
A héten a monitor szervízben volt, sajnos sokmindent ott sem tudtak vele csinálni, csak adtak egy 20.000 forintos ajánlatot javításra és kilopták belőle egy tucat csavart. Nem baj gondoltam, itthon azért még egyszer szétszedtem, kontakthibát kerestem, megegyéb - összeraktam, bekapcs, s láss csodát megjelent a kép DVI bemeneten. Lekopogom, hogy így is maradjon. Bár egyenlőre kicsit olyan furán életlennek tűnik, ezzel még azért úgy tűnik futni kell majd egy kört, de már legalább beindult.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
DVI-on tűlesnek kéne lennie, szerintem ne remánykedj, mégegyszer felmelegszik és vége lesz.
Igen, ezt sajnos elkiabáltam
![]()
COF-os, úgy látom a szervíznek is sikerült behatárolnia, melyik szalag a rossz, mert ott is hiányzik egy csavar. Úgy voltam vele, hogy egy életem, egy halálom, kiékeltem a nyákot egy galacsin hőpapírral és így sikerült olyan helyzetet találni, ahol nincs képhiba. Nagyon gány és instabil, de működik összeszerelve is. Meglátom, hogy mi lesz vele, ki kéne találni valami olyan rögzítési módot, ahol egy enyhe asztal-lökéstől még nem remeg be a képernyő.
Ellenben testvéremék épp tegnap estek be egy szintén hibás Acerrel. Az meg szerencsére táphibásnak néz ki, talán nem fogok vele annyit szívni. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Sziasztok,
Ma sikerült jutányosan hozzájutnom egy 20-os Samsung 2033SW monitorhoz aminek az a hibája van hogy egy pár másodperc után lekapcsolja a háttérvilágítást. Gondoltam kondi hibás lehet de miután szétszedtem láttam ezen már túl vannak (az előző gazdája ezt nem említette). Mit érdemes még megnézni rajta? Lehet cő hibás?
Elképzelhető ,hogy a cső öregedése miatt nagyobb áramot vesz föl, ezt az inverter érzékeli, és lekapcsolja.
Sziasztok!!
Ne nezzetek tok hulyenek.. ![]() ![]() Tevevel, kb 13 eve foglalkoztam utoljara, azok is meg a "fadobozosok" voltak, az meg nem okozott gondot.. Adva vagyon egy JVC "lapos" ... A konektorba dugva, halvanyan felvillan a kep, majd kesszenletibe teszi magat, ahonnan az istenert nem tudom bekapcsolni.. Szetszedven, eszleltem benne par kondit, (szinte az osszes) olyan pupos, mint a szomszed oregasszony. Koztuk a nagy kondik is.. Elvileg ezek okozhatjak a gondomat? Ha eselyes, veszek bele.. Ha nem, akkor kiteszem a haz ele.. ![]() ELore is nagyon koszonom.. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Púpos kondit mindenképpen cseréld, de a helyedben a tápban mindet lecserélném, utána egy darabig azzal nincs baj.
Okes. Koszonom szepen. En is igy gondoltam, hogy kidobas elott meger egy mise.. De gondoltam, ideerdeklodom, mielott nekiesek.
10 ev alatt sokminden valtozott, de a kondik nem.. ![]() Megegyszer nagyon koszonom.. ![]()
Én még azt szoktam, hogy megcsekkolom a fénycsöveket, jók-e, erre a célra van egy kis áramköröm (fénymásoló touch pad megvilágító vezérlő panel) rádugdosom a csövekre, ha nem világít, ill narancs színnel kezd, be se kapcsolom a pákát, mehet a levesbe
![]() Apropó, nem tudja valaki, hol lehet csöveket kapni,? És nem az eltévedt 1000 ft/db árra gondoltam, hanem "500 ft oszt markolj bele" kategóriára
Na ennyire ne meruljunk bele.
A nyomtatom, meg mukodik. Ha kibelezem, se nyomtato, se monitor, se lakas, mert meg az asszony is ki... a lakasbol ![]() De ez az aramkori megoldas, nem a laposabbik fajtara el, gondolom, hanem meg a regi, kepcsovesekre..
Sehol sem kapsz csöveket ennyiért, akinek van használt, az nem adja el, miért is tenné, az újak meg annyiért vannak amennyiért. Venni kell a hibás kütyüket és lesznek csöveid.
Sziasztok!
A következö jelenséget produkálja a Samsung LCD-m. valaki megmondaná mi lehet a baj? a hibát Lásd a képekben.
Sziasztok!
Nemrég hozzám kerülte egy ViewSonic 19" monitor (vx192, FSP035 táppal). A gondom az vele, hogy beindul, de hamar le is áll a háttérvilágítás. Odáig eljutottam, hogy az Open Lamp Protection kapcsolja le a világítást (vez. ic: BI3101, 16-os láb) A gondom az, hogy nem nagyon értem, mire és hogyan reagál ez a védelem, hogy hogyan működik. Ha el tudnátok magyarázni, vagy egy weboldalat tudtok ajánlani ahol leírják azt megköszönném. Üdv: Prom A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
A csövek vissza vannak csatolva és soros ellenálláson figyeli az éső feszültséget, ha eléri a magas szintet leáll. Röviden ennyi.
Srácok! Csak egy kérdésem lenne, mint lelkes amatőr: Ha van egy külső tápos monitor, melyhez nincs meg az eredeti táp, akkor 1 amper plusz különbség árthat a monitornak? Tehát 12V-2A a monitor, de a külső táp 12V-3A... a DC dugó belemegy és működik is vele. Kérdés, hogy meddig bírja? Köszönöm a választ előre is, és mindenkinek Boldog Karácsonyt! Üdv: Laurox
Áram csak akkor folyik, ha terhelés van, a tápon lévő 3A a maximális terhelhetőséget mutatja, a monitorra pedig az van írva, hogy mennyire terheli a 12V-ot. Ha a 3A-t bír, de a monitor csak 2A-t igényel, akkor egyértelmű, hogy nem lesz gond, sőt.
Köszönöm. Én olyasmit olvastam, hogy kondenzátort tölt fel. Másik inverterrel működnek a csövek, ugyhogy akkor erre indulok el. Köszönöm.
Nem tudom milyen kondenzátort, persze ahogy írtam, az nagyon leegyszerűsítve van, de a vezérlő IC-hez keress doksit és akkor már tudod, hogy melyik lába figyeli a csöveket, milyen szintnél jelez hibát stb stb. Ha ezek emgvannak, akkor már látod a nyákon is, hogy mi hova van kötve.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Szia Zoli! Nem csőhibás! (szerintem scaler problem)
![]() ![]() Pontosabb hibajelenség: Bekapcs után fehér képernyő 2 másodpercig, utána semmi.... Üdv: Laurox |
Bejelentkezés
Hirdetés |