Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hoppá. Lehet hogy itt lesz a hiba. Kipróbálom, hogy akkor erre is rákötöm a táp pozitív részét.
Sziasztok. Valaki linkelne, hogy honnan tudnék szerezni vagy rendelni BB204 BB101 típusú vagy hasonló értékű varicapot. Linkeket előre is köszönöm.
Itt a Hestore-ban: BB40 SMD, nem kettős
A Lomexben van BB139 furatszerelt, ami szintén nem kettős, mint a BB204, meg feleakkora kapacitású, de össze lehet barkácsolni a szükséges kapacitást, csak nagyobb helyet foglal. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Kipróbáltam, hogy rákötöttem a shutdownra is a tápot, és működik! Köszönöm.
Így kondik nélkül a hangja valami irtózatos, de azokat pótolom. Remélem sikerül jól megcsinálnom.
Ami rajta van a kapcsolási rajzon, az mindenképp szükséges a normális, megbízható működésre. Örülök, hogy működik.
Köszi a segítséget
Egész szépen haladok, a kondikkal már szinte teljesen jó a hang, csak a mély hangoknál van még egy kis furcsaság.
Még abban kérném a segítséget tőletek, hogy az ábrán a fenti résszel mit kell csinálni (az előző képemen a bal ábra). Nem tudom értelmezni, hogy a tápnál mit és hogyan kössek be.
Megépíted a rajz szerint. Pontosabban mit nem értesz? A mély hangokkal mi a baj?
Hát ez a gond.
Nem tudom értelmezni ami oda le van rajzolva. Ez nekem már túl magas szint. A mély hangokkal az a gond, hogy a mély hangoknál búg a hangszóró, kb olyan mint ha eltorlaszolnám a hang útját.
Van még ott pár láb amit be kellene kötni
Bypass okozhat pédául érdekes dolgokat... Dehát ez így már egy erősítő, nem
A Bypass mi célt szolgál? Hova kellene kötnöm?
Ahogyan a rajzon van, kondenzátorral a földre (minél nagyobb, annál jobb).
Egyébként röviden: Zavarvédelemre szolgál...
Sziasztok!Kösz az infot nagyon jő most azt szeretném még kérdezni
hogy a 2x50uf kondinak melyiik a teste?Én a házra gondlok
Hello! Igen, de nem a "teste", hanem a két kondi negatív pólusa.. (Mondjuk nem írtad milyen kondi, de vélhetően elkóról van szó.)
Régi öreg rádióban van ez az elko de mindkét forrcsucs pozitív, azért kérdeztem mivel a saszszihoz van erősítve így csatlakozik negatívként,
Le kell tolteni az adatlapot, es abban le van irva minden. De ha nem is erted az angolt (nem tudom), akkor is le van rajzolva minden. Aszerint kell bekotni. Ennek az IC-nek az aljan van a holeado felulete, szoval azt be kell forrasztani. Ha nincs rendes hutese, konnyen tonkremehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Igen ezeket tudom, meg is van az adatlap, sikerült a nagyját megcsinálnom. Nekem az a gondom, hogy nem tudom értelmezni a rajzot, és ebben kérnék segítséget. A tápnál nem tudom, hogy mit hogy kell bekötni, ha tudsz akkor segíts benne kérlek.
Hátha ez segít. Megépíteni helyetted nem tudjuk.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elkészítettem ezt a karácsfa villogót, minden tökéletesen működik rajta kivéve a zölddel és pirossal bekarikázott LED-ek. Ezek a LED-ek az IC 7-es lábán vannak. A zöld LED villog (nagyon gyorsan), a piros meg egyáltalán nem is világít. Szerintem valamilyen nagyon egyszerű hiba lehet, de nem jövök rá. Kérésre, esetleg tudok küldeni képeket még róla. Segítségeteket előre is köszönöm!
A villogási sebességet az RC tagból tudod állítani , esetleg fordítva tetted be azokat a ledeket amelyek nem világítanak ???
A LED helyesen van berakva, valamilyen táp probléma lesz szerintem: Mivel ha a zöld ledeket kiveszem, akkor a pirosak villognak, ha visszarakom, akkor csak a zöldek villognak. A többi led jól működik
En úgy latom hogy a két led 1 előtét ellenállásról van párhuzamosan kötve , így a zöld a pirossal nem működhet ebben a fel állásban .
Nem latom jól a szuper tiszta képernyőmmel , de az a két oldal ellen ütemben kenne pillogjon , tehát az egyik oldalra megy a két zöld a másikra a 2 piros .
itt nem a színeknek van jelentőségük, csupán annak hogy nem működik a piros. A piros LED nem a színét jelöli, hanem csak egy jelölés az egyszerűbb érthetőség miatt. esetleg linkelhetem az oldalt, ahol találtam:ITT
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
A kérdésem az akkor hogy ugyan olyan színű ledeket használsz-e?
Remélem a 390R ellenállásokat raktad be oda. A rajz szerint nem ellen ütembe működnek. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Az alsó ledek piros színűek, a felsők kékek. Igen, mindent a beültetési terv alapján raktam be.
Sziasztok,ez a kapcsolás működhet így?? Bár nem nagyon értek az elektronikához,de szerintem itt 1-2 dolog sántít egy kicsit,pl az az izzó miért oda van bekötve?
A kék ledeknek nagyobb a nyitófeszültsége, mint a többinek ( általában 1V-al ), az zavarhatja a többit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |