Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Ahha majd valahogy kibogozom.
Még az lenne a kérdésem hogy a magas sony hangszórón melyik a pozitív csatlakozó, nincsen feltüntetve, és hogy a magason lévő kondenzátor is kell, vagy azt kiköthetem ? Szép hangsugárzót csinálsz, nekem tetszik. Gratula hozzá. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
A magasat fordított fázisban kell bekötni. Próbáltam rajzot csinálni így karakterekkel, szerintem érthető. De szólj, ha elakadnál.
A magasnál a kis elkó lengőcsévére kötött lába a + kivezetés. Személetesebben a középső csatlakozási pont. A kisdoboznál nem illik a képbe a fényes magashangszóró. De ez volt hirtelen olcsón.
Szia tudnál esetleg abban segíteni hogy ezek milyen típusú hangszórók? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Nekem JBL-nek látszik. De annak a membránja, mintha nem egészen ilyen lenne...
Értelek és ezekről mi a véleményed?Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
Üdv. Erre tudnál nekem mondani valamit doboz ügyileg? 2 vagy 3 utas lenne a jó?
Szerintem egész korrekt dobozt csináltál nekem jó a fényes magassal is csak az a lényeg hogy szép tisztán szóljon.
Amúgy boldog karácsonyt minden kedves fórumozónak. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
Helló mindenkinek érdeklődnék milyen vélemények van sal spa 3040röl? Nem régen vettem egy párat Picit kopogós basszust add mit lehet tenni hogy ne kopogjon? De ha ki viszem ott erő tejeset ad nem kopogósat ? Itt egy kép róla szerintetek? Előre is köszönöm a választ
Ezt a hangszórót legfeljebb zárt dobozban lehet használni, a reflex miatt emel ki amiért olyan "kopogós".
Értem akkor meg szünetem meg valami amivel jobbá tehetem bocsánat az érdekes meg fogalmazás ért. Hang váltó is van benne
Üdv! Ezzel a hangszóróval sajnos nem fogsz tudni mély basszusokat előállítani.Látom van középsugárzód, akkor valami gumiszélű autós hangszóróban gondolkodnék. (az szerintem ebbe a projektbe megfelelő lehet. )
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
És honnan lesznek hozzá megfelelő hangszórók?
Ha jól lett megjavítva, akkor mélynek használható. Középen nem szól szépen.
Ez egy jó kérdés. Vannak itthon egyéb másik hangszórók amik alkalmasak lehetnek hozzá.
Szia de ezek gyárilag is mélyek voltak és nem közép-mélyek vagy tévedek?
Opcionális, mert attól még hogy mély, úgy kb. 1kHz-ig szól.
Rosszul kezdődik.
A lehető legjobb Subb hangszórók! Nekem elhiheted mert használtam
Még nem láttam olyat, hogy legjobb. Ez hangos, de inkább 40-50Hz fölött.
Még a magasig nem jutottam, a mélyközép ilyen:
Bekerült a magas is.
Milyen magas ez?
Nem túl audiofil Sony 102. A díszítésnek esett áldozatul az átvitel.
Nem nagyon boldogulok a hangváltóval, nem tudom hogy mit hogyan kössek össze ( picit bonyolult úgy a rajz).
És egy olyat kérdeznék hogy ismerősömtől kaptam 2db Videoton AB1010-et, csak a vezetékeket valaki kiszedte belőle ( a hangváltója benne van, a vezetéket nem tudom mire használták fel belőle). az lenne a kérdésem hogy hogyan volt egy Videoton AB1010-ben a hangváltó bekötve (eredeti kondenzátora és tekercse benne van vezeték nélkül) ?
A boxban másodrendű szűrő volt a magas előtt, a mélyközép előtt semmi.
Miben segítsünk? A rajz nagyon egyszerű. Hol a probléma? Kérdezz.
Ja hogy csak így kellett volna, én pont máshogy néztem a vonalkás rajzot, azonn azt hittem hogy a kör helyére megy a hangszóró.
Most nekem csak egy olyan pici problémám van hogy a mélynél 10R van írva, de legelsőnek nekem 4,7R írtál, meg a csomagban is olyan érkezett (mellékeltem a képet). A boxnál akkor a tekercs megy párhuzamosan a magassal, és a kondenzátor meg a tekercs elé a pozitív ágban sorosan . A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Hja, 4,7 az, csak valahogy valamikor elírtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |