Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Egy driver-t szeretnék megépíteni,ami fontos lenne.Van a kapcsolásban egy PN100 "NPN General Purpose Amplifier" amit nem lehet beszerezni városunkban.Tudna valaki mondani helyettesítő tipust TO-92-es tokozással amit a RET-ben tudnék megvenni? Előre is köszönöm
Tiszteletem!
Tranzisztort keresek... bár nem meglévő helyére. Amikre szükségem lenne: PNP és NPN Icmax = 2-300mA PNP és NPN Icmax = 1A A problémám az, hogy SMD kivitelre van szükségem, remélem tud valaki segíteni... Üdv: Zsolt
Böngészd át a lomex árlistáját itt és találsz kedvedre valót.
Hello!
Szerintem neked megfelel a BC 182, vagy 337 is. Üdv!
Nagyon köszönöm BC182-esem avn itthon! :yes:
Nagyon köszi!
Sziasztok !
Nekem az lenne a próblémám, hogy a monitorom tápjában (Xerox XA17-19i) tönkrement a philips PHC20306 típusú tranzisztor és ennek a helyére szeretnék egy újat szerezni, csak nem tudom, hogy honnan tudnám beszerezni, mert magyarországon nem nagyon lehet kapni sajnos. Szóval ha esetleg valaki tudna nekem abban segíteni, hogy honnan tudok rendelni (1-2 db-ot, mert olyat már én is találtam ahol 500-1000db-t lehet rendelni, de annyíra nincs szükségem ) ilyen típusú Ic-t vagy esetleg segítene nekem abban, hogy milyen másik típusúval lehetne esetleg helyetesíteni, amit hazánkban is belehet szerezni, annak a segítségét nagyon szépen megköszönném. Válaszotokat előre is köszönöm. ui itt a kérdéses tranzisztor datasheetje: http://www.nxp.com/acrobat_download/expired_datasheets/PHC20306_1.pdf Üdv.: Robcsa
Szia!
Én úgy látom, hogy pl. az IRF7389 helyettesíthetné. Ezek közt nézz körül szerintem: Bővebben: Link
Szia !
Köszönöm szépen a segítséged.:worship: :worship: :worship: :worship:
Sziasztok!
Egy alaplapon szeretnék tranzisztort cserélni, csak nemtudom milyet is lehet helyette betenni. Amelyik tönkrement az egy "AP9915H". Ennek a tranzisztornak megtaláltam a leírását, de semmi olyat nemtaláltam, hogy mivel lehetne helyettesíteni. Tudtok valami megoldást? Előre is köszi.
Engedd meg, hogy picit segítsek.
Azt mondod megtaláltad az adatait: N-csatornás Uds=20V Id=20A Rdson=50mOhm Ezután a LOMEX oldalán elkezded az SMD FET-eket nézegetni és keresel olyat, ami - Van raktáron - Ennyi vagy nagyobb feszültséget és áramot bír. - Ekkora vagy kisebb a csatornaellenállása. Elmész, megveszed. Pl. ezt IRFR1205PBF (IR) RoHS N-POWERFET 55V 44A 107W Rds<0.027R DPAK 200HUF körül van. (lomex katalógusból)
Köszönöm a segítséget! Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy 2db ilyen tranzisztor van egymás melett. Ilyenkor célszerü kicserélni mindkettőt vagy elég csak a rosszat?
Ha párban működtek, mindkettőt. Ha csak a tervező egymás mellé helyezte de működésileg nincs egymáshoz közük , elég a rosszat.
üdv
nekem olyan problémám van hogy egy motor vezérlő kapcsoláshoz két olyan tranzisztor kell amit sehol nem lehet kapni. Mellékeltem a kapcs rajzot és a tranzisztorok adatlapját. vagy a tranzisztorokat kéne helyettesítenem vagy egy teljesen új kapocslás kéne. ötlet?
Sziasztok!
Kiszedtem múltkor egy döglött monitorból a sorkimenőtrafót (amivel nagyfeszt szeretnék előállítani), illetve a vízszintes eltérítés tranyóját. Ez egy elég izmos 2sc5583, és az lenne a kérdésem, hogy ebben a kapcsolásban helyettesíthetem-e vele a 2n3055-öt. Azért is szeretném helyettesíteni, mert egyrészt ezt a tranyót pillanatnyilag másra úgysem tudom használni, másrészt pedig azért, mert ezt a kapcsolást még régebben megépítve egy marék 2n3055-ösöm szállt el, mert nem bírták az iramot (meg a 12V-nál nagyobb bemenő tápfeszt). Talán ezt a 2sc5583-ast már nem nyírja majd ki a tekercs önindukciója... szerk.: Elméletileg illik a 3055 helyére, csak nem tudom hogy milyen paramétereket kell még figyelembe venni(pl. fesz.tűrésen kívül)
Használd nyugodtan, erre lett kitalálva a 2N3055-tel szemben.
Sziasztok! Szeretném két FET-nek meg egy diódának a helyettesítőjét megtudni, ha esetleg itthon nem kapható.
Q1: 2SC 828 Q1: 2SK 30A D1: 1N 5231=ZPD 5V1 Előre is köszi!
szevasztok?nekem is lenne rgy problémám,mégpedig egy elektronikus hutőgépbe van egy olvan alkatrész
hogy A117 szétégve azt nem tudom hogy tranzisztor-e vagy fet,katalogusba nem találtam róla semmit ha tudna valaki megkérem hogy segitsen üdv:lali
Sziasztok!
Az volna a kérdésem van egy 2 V körüli impulzus szerű feszültségem ezzel akkarok vezérelni egy tranzisztort de sajna a BC 182 lassunak tünik tudtok valamit ajánlani ami gyors kapcsolású! Köszi Előre is FOFo |
Bejelentkezés
Hirdetés |