Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Semmit nem szabad kidobni, most bebizonyosodott!
Kezembe került egy rossz közeledéskapcsolós lámpa áramköre, 24voltos gagyi táp + tranyó + relé, kell ennél több? Picit alakítottam az áramkörön és már kész is az atom érzékeny hőkapcsoló, a felhúzó ellenállással pedig úgy lövöm be ahogy akarom.
Ebbe nagyon igazad van csak van egy hátulütője,nekem ilyen hasznos dolog 14 db húsos ládával van mart sajnálom kidobni hátha kell de ha keresek valamit van ,hogy egy napig tart,és nem csökken csak gyarapodik.de ha kidobok valamit két héten belül kellene. és kakas domdnak hivom ,mert ha keresek valami kütyüt akkor mint a kakas a dombon úgy rakosgatom arrébb ami közt keresek
Ez tényleg igy van,semmit nem szabad kidobni,minden jó lesz egyszer valamire,csak ha mindent elteszünk akkor hegyek lesznek belőle,de legalább van miből válogatni,épp arra gondoltam hogy nekem egy mosógép hőfokszabályzó van eltéve,az is jó lenne erre a feladatra és oda tekered ahova akarod.
Közbe azon gondolkozom hogy ha az én komprimat (TK-200) vizhűtését nem garvitációsra csinálom,mert vagy megindul a körforgás vagy nem,(elv menni kellene neki) akkor mivel tudnám keringetni benne a vizet,volt akinek mosógép leengedő szivattyú volt a hengerfej és az autóhűtő közé berakva.
Szia
Nekem van egy 2 hengeres zil kompresszor, 2 kW-os mocival, mindenféle keringtetés nélkül teszi a dolgát már 20 éve. Nyáron homokfúvás közbe se jött zavarba. Üdv
Hali.De azt ne feledd hogy az orosz gépet munka közbe jelképesen baltával is ütheted üzemel tovább,lásd a Moszkvicsokat. Üdv
Nekem is Zil van,illetve volt mert eladtam és Rábára cserélem,(220 helyett 308 köbcentis) mennyivel pörgeted a Zil-ét?
Nekem Ifa van- régi zörgött kijövő nyiláson dobott ki kicsi fél körivet de ment, most le cseréltem buszon volt szintén Ifára, 380- motor 1.1 kw-os megy--
Hali Ismered a régi NDK kis Kommrit mosógép szij tárcsa van rajta de a régi tipusú zárt mosógép motor hajtotta, és még 72 ben hoztam egyet tartaléknak de be sem volt épitve de egy komplettet vettem anno 4 db mini szórópisztollyal .de kikunyizta még annak idején egy reklámos barátom ez meg költözésnél került elő .Hali Oszkár
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Nem hiszem hogy ismerem,bár lehet.
Az a baj,hogy nem tudok ezen a gépen képet felrakni de valamelyik nap jön egy barátom és őtőle feladok neked képet igaz ez csak 3 bért tud ez kizárolag kis dolgokra való gumi felfújás minipisztoly meg tisztitásra való,a komplettbe 3 l tartály volt,de nem szedtem szét de az is lehet ,hogy membrános nem tudom.Mivel még nem volt használva nem szedtem szét
Sziasztok. Itthoni festési munkálatokra lenne szükségem egy viszonylag kis pénzből kihozható, de elég jó légszállítású kompresszor amivel nagyjából folyamatosan lehet festeni pl mezőgazdasági gépet. Kölcsönbe kértem apósomtól egy olajmentes kompresszort, talán 1,1 kw-os a motorja, de azzal kínszenvedsé volt dolgozni, nem adta egyenletesen a szükséges légmennyiséget. Arra gondoltam, hogy egy 80 literes tartályra lenne dobva valami ifa vagy zil kompresszor, amit egy 2,3kw-os motorral tudnék hajtani, mivel ez a legnagyobb motor ami itthon van (körfűrészen van mikor épp az kell, 1400-as fordulatú, 1 fázisú)
Hol induljak el? Milyen kompresszort keressek? Mekkora legyen az áttétel? A motoron 100-as pogácsa van dupla 17-es ékszíjjal.
Szia folyamatos levegőhőz festéshez szerintem az IFA kicsi 1 hengerre akkor inkább a MAN kéthengerest.
Szia!
Zil nem játszik szerinted? Vagy az is gyenge hozzá?
Az kéthengeres vizes ?
Igen, arra gondoltam. Vagy esetleg két ifa kompresszor? Ekkora teljesítményű motorhoz mekkora max amit érdemes tenni, mondjuk olyan 6-7 bar max nyomásig ?!
Azt egy picit túl is pörgetheted csak viz legyen benne,de egyhengeressel .festeni kólönösen jó pisztollyal alsó és levegókeverőssel kinszenvedés ,ahhoz kell a két hengeres,Két IFA hát nem tudom a súrlódása jóval nagyobb mint egy kéthengeresnek,az egy szükség törvényt bont.megoldás,inkább két kéthengeres lasabb fordulattal de felesleges egy ikerhengeres megteszi neked,de ne 10 l tartállyal ,min 30 50 liter között.
Vagy venni egy kéthengerest nagy tartállyal hogy később ha szükséges még egy mehet rá. Motor elbírja? Milyen fordulat kell ezeknek a zil kompiknak?
800-körül de elbir 1200 is
Már csak kéne találni egy normális, nem szétkopott kompresszort... :/
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
Ha találsz egyet és ha kézzel megpörgeted és hörög 85 % ban tökéletes
Egyet találtam, tartállyal együtt. Lehet a hétvégén elmegyek és megnézem.
kompresszor Talán egy kicsit tudok alkudni belőle... mondjuk nem tudom, de ahogy nézem ez csak léghűtéses, nem vizes. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
Akkor, csak egy ventilátor kell rá, nem kell a vizes kört kiépíteni.Fogd be kézzel a szívónyílást, s mindjárt megérzed, hogy van-e benne erő.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
A még jobb annak általába a szijtárcsája szinte ventilátor a küllők általába 3 vagy 4 ferdén van hogy mozgassa a levegőt amelyiken nincs az teherautóban a ventilátor mögött van.
Talán még ez a legkisebb gond, ilyen időbe nyugodtan lehet a mínuszba is akár
Persze csak viccelek. Vagy a szíjtárcsára rögzíteni esetleg pár ilyen fülecskét pluszba, hogy forgassa a levegőt. Köszönöm a jó tanácsokat. Ha esetleg van benne szívóhatás rendesen akkor érdemes elhoznom ugye? Ez milyen kompresszor lehet? Elsőre ZIL-nek tűnt, de másodszorra talán kamazé lehet. Ezeket mennyire érdemes felújítani, vagy mire kell figyelni használatkor? Olaj? Gyűrűk?
Meg is van, valszeg csepel lesz ezen a tartályon.
Őszinte leszek hozzád én még nem igen ujjitottam fel annó még egy liter pálinkáért loptak ujjat.De később nagy ipari hűttőagregátorból valót vettem nagyon jó volt.Nem hűtő kompresszort hanem kéthengeres V kompresszort,ez Hentesüzletben volt mint a hűtőkamra és külön motorral a kompri. de felujjitani nem ujjitottam még .lecseréltem,ennyit tudok mondani
hétvégén úgy is kiderül milyen gépezet ez, hiányosságok vannak rajt, de nekem meg van hegesztőm csak a kompresszor ne legyen szétkopva teljesen vagy törött a főtengelye.
De ha összerakod fogadj meg egy tanácsot,amikor minden kész töltsd tele vizzel és nyomasd meg 60 %-al nagyobb nyomásra amin üzemelni akarod, Pl ha 8 bár kell akkor 12 15 bár körül nyomasd fel.azért kell megtölteni vizzel mert ha szétmegy akkor kiszabadul a viz és nincs gond de ha levegővel nyomatod simán és nem birja akkor felrobban könnyen halott is lehet mert nekem egyszer a közfalon átment mert felrobbant de szerencsére nem volt senki a közelbe,és ezt a próbát illik 2-3 évente megcsinálni.Nekem a próba után négy évvel robbant fel,ne tudd meg mit művelt.Ez egy jó tanács,
Elég rossz ilyeneket olvasni, akkor lehet inkább apóssal csináltatom meg rajt a hegesztési munkákat, elvégre is lakatosként dolgozik...
Mindenképp átnézem majd az egész tartályt, én se akarok megdögleni ha nem muszáj. |
Bejelentkezés
Hirdetés |