Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Bővebben: Link Szerintem erre gondolt.
Mit csináltál vele, hogy többé nem fagyott? Én gondoltam arra, hogy csinálok egy számlálót, és ha eléri az értéket, akkor reseteli valahogy saját magát. Ebben a resetelés dologban nem vagyok otthon...
Ez program hiba lehet!
Ha adatgyűjtést fojtatsz? Túl léphet a tömb méreten és felülírja a változókat. Vagy verem szivárgás miatt túllép a verem határon, és nem találja a rutinból vissza ugrás címét. Vagy ehhez hasonló rejtet program hiba, amely csak hosszabb használat után jön elő. A hiba megtalálása elégé hosszadalmas, és ismerni kellene az egész projekt részleteit! És a programot is!
Azt passzolom, újra feltöltöttem rá a programot, változtatás nélkül.
Én pont most építettem be egy reset függvényt órába, ami hajnali 3óra 3perc 3mp-kor mindent lement eeprom-ba, majd resetel. Kb. 1mp-ig nincs kijelzés, nem nagy dolog.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
Mirol akarsz kapcsrajzot? A taplabak (adtlap letolt, es megnez) 100 nF kondi, a kimenetre soros 1k ellenallas kozvetlenul a labra.
Helló mindenkinek
Kéne egy kis segítség, vettem egy Nano panelt és nem akarja felismerni a gép. Fel telepítettem hozzá a drivert, de semmi. Mi lehet a baj? Még mindig csak valami USB 2.0-ás eszközként ismeri fel a gép, de program viszont nem. Eddig pic - eket programozgattam, de most úgy gondoltam kipróbálok egy Arduinot is.
Nézd meg, hogy milyen IC van a panelon (CH340, FTDI, PL2303 stb.) és az annak megfelelő drivert telepítsd fel! Hamisított PL2303 esetén csak a régebbi (ez eredetiséget nem vizsgáló) driver működőképes. A hamisított FTDI esetén is gond lehet az új driverrel, de majd az okosabbak elmondják, hogy mi a teendő...
Adatgyűjtés nincs.
4 tömb van, mindegyik egyetlen dolgot vizsgál, vagyis átlagot ad.
Ebayról? Forrasztani kellett a lábakat a szélére? Mini USB csatlakozás van rajta? CH340-et telepítsd és menni fog.
Amit linkeltél, az minden ciklusban resetel egyet, ha jól látom.
Viszont arra gondoltam, hogy csinálnék egy számlálót, ami minden ciklusban egyel növel változót és ha eléri a pl 1000-es értéket, akkor reset. Jól gondolom?
Igen, végül rájöttem hogy ebayes Nano CH340-el van szerelve. Így nagy nehezen leszedtem a drivert hozzá, és lám működik is szépen.
Erre gondoltam, működik is így önmagában, beépítem az adott kódba és meglátom ott mit csinál.
Bármelyik kódba is beírom, nem csinálja a dolgát az eredeti kód, csak a számláló és a reset fut.
Mit vétettem?
Igen, mivel a for-ból nem lép ki a program. Próbáld meg így:
Ez az intőnkénti Resetelést, a hiba megkeresésének és javításának még a szándékát is elveti?
Elégé hozzá nem értő megoldásnak tűnik a számomra! ![]() Remélem, nem akad követökre! ![]()
Üdv Urak!
Ismer valaki olyan board-ot amivel 4-8 bemenet optocsatolós leválasztását meg lehet oldani és nem néz ki nagyon háztájinak? Köszönöm.
Köszi, megcsinálom így és majd leírom, hogy működik-e.
Sajnos valóban nem értek hozzá annyira, hogy megtaláljam a hibát, viszont egy másik eszközön ugyanez a program 2 hónapja hibátlanul megy. Hardver és szoftver is ugyanaz.
Így ez a lehetőségem maradt.
Nem tudsz 8 db optocsatolót egymás mellé rakni egy NYÁKra?
Mekkora széria számú gyártást tervezel, ebből adóan nem éri meg a nyák gyártáshoz szükséges filmek elkészítése?
Ha meg nem szánod rá a saját időt, energiát, fejlesztésre akkor készen is kaphatsz.
Pl: 4es opto input 8as input optoval ... stb ...stb ... A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
Sziasztok! Nem egészen topikba vág, de az lenne a kérdésem, ha arduino-val szeretnék vezérelni egy tranzisztort, amivel 12v (max:20v) 5a-t kapcsolnék, milyen tranzisztorra van szükségem? Ja és fontos lenne, hogy pozitívot tudjak kapcsolni vele. Előre is köszi!
Csak ki-be kapcsolni, vagy PWM?
Csak ki-be.
P csatornás MOSFET (nagyon sokféle jó, viszonylag alacsony Rdson paraméter kell ha nem akarsz külső hűtést, illetve nagy feszültség esést rajta) plussz egy npn tranzisztor. A MOSFET gate-jét felhúzod egy ellenálláson keresztül a betáp feszre (12V-20V). A tranzisztort pedig a föld és a gate közé teszed. A tranzisztor bázisát hajtod meg egy ellenálláson keresztül a uC-ről. Ha előfordulhat 20V-nál nagyobb feszültésg is, akkor kell még egy ellenállás a gate és a tranzisztor közé, plussz egy 12V-os zener a betáp fesz és a gate közé. Ha induktív a terhelésed (pl. motort hajtasz meg), akkor kell még egy dióda is a kimenet és a föld közé (katód a kimenet felé) különben a kikapcsoláskor indukált nagyfesz kinyírhatja a mosfetet.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2015
Köszi a segítséget, ez jó lenne?
Na itt van. Annyi módosítás, hogy a maximális VGS-re utalok a szövegben.
Én azért kérdeztem hogy kell-e PWM, mert ha nem, én nem raknék ennyi alkatrészt bele. Egyszerűen egy optocsatolót bele, és akkor nem kell a szintillesztésekkel foglalkozni, az opto nyitná a FET-et, az ellenállás pedig lezárná. Bár nagyon egyszerű, lerajzolhatom.
Az opto az npn tranzisztor helyére mehetne és megspóroltál egy ellenállást. A többi ha kell akkor az opto esetén is kell, ha nem akkor itt sem...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |