Fórum témák
» Több friss téma |
A környéken lévő alkatrészek porosodása normálisnak tekinthető. Bejelöltem három alkatrészt, ami a képen gyanusnak tűnik Azok látszólag egyben vannak, nincsenek megégve? Illetve, a legfelső hengeres alkatrészen épnek tűnik a szigetelés? Nincs lecsúszva/megolvadva? Esetleg a teteje felpúposodva?
nincs egybe van mind csak kormosak. mosas kozbe megallt a gep es valami zugott a panelon ahogy szetszedtem.
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Whirpool FL5103as mosógépünk és bekapcsolás után a beállìtott program elindul feltelik a gép az alapszintig vizzel és utána nem történik semmi. Külön centrifugázni lehet vele. A program kapcsoló alatt van egy vákumos vmi annak a csövébe is belefújtunk 1 kattanás hallatszik több nem. (Azt mondták 2nek kéne lennie) Mi lehet a baj? Ill. Milyen új mosógépet érdemes venni ha nem éri megjavìtani a régit. (120 ezres kategóriba AEG-t meg egy Whirpool néztünk)
Távolról többet nem nagyon lehet segíteni. Esetleg fordítsd meg a panelt és nézd meg a forrasztásokat, nincs-e valamelyik elpattanva.
Ha újat veszel vedd a legolcsóbbat,úgyis kidobod 5 év után.
Panelcsatlakozásokat reléket légsűrítöt nézd át.
azok is be vannak kormolodva azon a reszen ugyh valaminek el kellett fustolni. de latszolag minden alkatresz ep.
Jól látom hogy a táp IC kilehelte lelkét vagy csak szénporos?
Szia!
1-2 Whirlpoolt javítottam táp hibával, ott a táp IC és a primer oldalon vele sorban levő ellenállás, induktivitás szokott tönkremenni. Tudom, hogy ez Indesit, de a séma hasonló lehet. Milyen IC van benne?
M517 TNY264PN 33661K ez van rairva ha erre gondoltal
megallt mosas kozbe es valami zug a trafo kornyeken ami a legjobban szenporos
A tápegység körben szinte mindig porosak az alkatrészek. Most jönne az a rész, hogy próbapadon kimérni a tápegységet, működik-e rendesen.
A legnagyobb kondi alatt van egy ellenállás azt hiszem.Az nincs "kifolyva"?Egy jobb fotót nem tudnál küldeni?
Én tudom de nem mindegy hogy azért poros mert elektrosztatikusan rárakódott vagy azért mert mondjuk elfüstölt amit a jelenlegi fotóból nem tudok megállapítani.
ilyesmi épen... ugyanúgy megvan az ellenállás-induktivitás páros.
Az amurcsuka által linket fotóhoz hasonló kéne...akkor többet tudnánk talán mondani.
nem latszik semmi ha kozelrol lefenykepezem. esetleg majd holnap vilagoson mer lampa alatt nem lett jo a kep.
asszem ez már pont az, nem én karikáztam, jelen esetben az a rész nem érdekes
Az IC HQ-nál beszerezhető (462Ft). Az ellenállás, induktivitás biztos cserés, esetleg a diódákat mérd meg. Egy éles képen talán felfedezhető még valami. Az értékekre még rákeresek.
Miből gondolod, hogy tutira cserés? Azt írta, csak poros.
egy probat meger. az ellenallasok se kerulnek valami sokba csak az ic lesz nehezebb szerezni
Ha az az ellenállás megpörkölődött, akkor az IC drót, az ellenállás, mint biztosítékként szolgál.
De ha kapunk egy éles leporolt képet, akkor újraértékelem ![]()
Ilyen alapon az egész panelt is ki lehet cserélni. Most jött el a méregetés korszaka, csak azt nem tudni, a tulajdonos mennyire ért hozzá, pl. ki tudja-e forrasztani a kondenzátort és megmérni, esetleg a FET-et...
Igazad van, én csak szerintem a legvalószínűbb hibát írtam le. Whirlpoolokban ezek szálltak el, abban lnk304-es IC van.
forrasztas megy a meressel esetleg lesznek gondok. de ez mar a holnap titka
|
Bejelentkezés
Hirdetés |