Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Akkor irány a bolt. A javítás lehet hogy későbbre marad. És nagyon köszönöm az értékes infókat.
Sziasztok!
Srácok, két dologban kérnék segítséget. 1, Nem találok a neten jbl 125 tr-hez tervet. 2, Milyen 1"-os drivert érdemes használni egy 15" emeinece delta fölött? Itt kíváncsi lennék a véleményekre, érvekre.
Üdv!
Az 1"-os driver kérdés engem is érint. Van egy Eminence/ 994113 15", és én is szeretnék mellé egy magasat. Köszönöm!
Központosat, ferrofluid hűtéssel, legalább 1500, maximum 2000Hz rezonancia ponttal.
Sziasztok! Szeretnék a kocsiba csinálni egy ülés alá helyezhető subwoofert. A linken szereplő hangszóróval ez mennyire lenne megvalósítható szerintetek? Szépen szólna ez olyan kicsi dobozban? A doboz mérete kb 25X30X10 cm lenne ami elfér. Jók ezek a hangszórók? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
Ez a hangszóró szerintem nem alkalmas ilyen célokra, inkább kalaptartóba.
ITT van a paraméterei, ha igazak akkor lehet belőle valami!
Köszi. Esetleg tudsz ajánlani más hangszórót is ami max 8 centi, és jobb választás lenne? Mert ugye elkell férni az ülés alatt, de csak ezt találtam ilyen feltételekkel.
Srácok, kérlek segítsetek nekem ebben az 1"-os driver ügyben.
Van most jelenleg pár gondolatom, de elakadtam, mert nem tudom melyik lenne a legjobb az alábbiak közül a delta 15" fölé. Ezekre gondoltam: 18 Sound - XD125 (ennél ugye adott a tölcsér is..) 18 Sound - HD1030 - Itt kérdés milyen tölcsér. Eminence PSD2002 - Itt is kérdés a tölcsér. Selenium D220Ti + HC23-25 tölcsér, vagy HM25-25 tölcsér
Ülésfűtés.
Igen, néztem már, de ha jól látom ezt a ringet, akkor 5K-tól tudnám elindítani, és akkor lenne egy szép nagy rés, mert a delta 15" ott már régen elfogyott. Vagy tévedek?
Az 18soundok érdekesnek tűnnek. Nem tudom, az árak hogy alakulnak. Esetleg ASD1001 még szintén lehetséges. Bővebben: Link
A 25mm-es cséve átmérő itt talán már nem elegendő. Azzal maximum 4kHz fölött érdemes használni a magasat. Még tölcsér mellett is.
18 soundok nekem is érdekesek voltak, de most a selenium, alias JBL D220Ti felé kezdek hajazni...
Bővebben: Link És a JBL HC23-25-ös tölcsért nézegetem hozzá:Bővebben: Link Ha jól tudom ezt az eminence 15" + D220Ti 1" párosítást a JBL is használta valamelyik dobozában.
Össze lehet hozni.
Egesz kellemes ez a tolcser. Ha szabadon valasztanek, en is emellett dontenek szerintem. Mar csak a jol dokumentaltsag miatt is.
* *Köszönjük gondolom (tudom), ez volt az utolsó ilyen beszólásod! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
Nekem is tetszik, de ha van hasonló árban jobb választás akkor várom az ötleteket. Remélem a szlovák forgalmazón keresztül be tudom szerezni, mert itthon nem találtam ilyen drivert + tölcsért. Esetleg tippetek van a magyar beszerzésre?
Hirtelen szétnézve románoknál is láttam. Németeknél is.
Köszönöm, már vissza is igazolta a danacoustic.sk, hogy van is készleten. Úgyhogy hétfőn, vagy szombaton ki is ugrom értük. Kíváncsi leszek a hangjára.
Sziasztok,
Láttam páran már foglalkoztatok a 2 db Sony 134 és egy HD6,5 PSS házasításával. 2013 nyarától végig nézve ezt topikot végül nem találtam méreteket a dobozra vonatkozóan. Utalásként 10-15l/hangszóró értéket találtam, illetve 40Hz-re hangolást. Jól gondolom ez egy reflex kialakításra vonatkozik ? Helyesek ezek a kiinduló adatok, jól értelmeztem a hozzászólásokat ?
bocs hogy most írok, de a gépem nem volt jó.
Mellékeltem képet az elrendezésről (A doboz most egy Orion HS280 csak szemléltetés végett nem volt kedvem rajzolgatni ), lent lenne a mély felette bal oldalon a magas és az melett a kivágás a szubcső helye, ez lenne a bal oldali, a jobb oldali forditva a magas jobb oldalon és a szubcső meg a bal oldalon. A minta hangfalon a lyuk amit úgy próba képpen nézek 9,5 cm és nekem 80x160mm kell nem lesz ez egy picit nagy ? Szubcsőnek PVC cső jó (arra gondoltam hogy van olyan csövem és olyan lyukat vágok a fán amibe pont belefér szintellésig és úgy lenne ha az úgy jó )? Belső vezetékezésre milyen vezeték jó ? Most egy " X KABELMETAL X 108℃ SPT-1 2/18 AWG " típusú vagyis ez van írva a vezetékre, apám szerint régen ez rendes hangfalvezeték volt, jó lesz ez a belső huzalozásra ? Külső vezetéknek minőségi transparent kábel van 1,5mm2-es az gondolom jó ?
Multiméterrel megnéztem a hangszórót és úgy tűnik nincs szakadás mert dióda állásban stabil 1-et mutat a műszer.A habszél még egyben van, de már kezd ragadóssá válni úgyhogy lassan széthullik. Mielőtt kivettem volna addig ha jól emlékszem szépen szólt. Most viszont néma.Nem akarom kidobni, inkább szeretném életre kelteni. Viszont vettem új 484-es mélyközepeket és nem bántam meg szépen szólnak. Egyetlen hátrányuk hogy nem vagyok oda a króm hatású porvédőkért. De ez csak küllem. A teljesítményük nagyon jó. Imádom hogy a mélyhangok olyanok akár a szívdobbanás. Ezek a kedvenc hangfalaim ( 2050 és 2550)
Bocs, hogy belevau, de a diódaállás stabil 1-nél szakadásabbat el sem lehet képzeni. Érintsd össze a mérőcsúcsokat, amit arra jelez az a vezetés
Ohm állásban kell közelítőleg 8 ohm-ot mutatnia.
Ha itt 1-et mutat, akkor baj van. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
Építettem már én is 484-ből. Csak zártban volt elfogadható hangja, de akkor mélyben kevés. Egyébként az első dolgom volt kihajítani a tükrös porvédőt. (A picik amúgyis buknak rá. 'böknek') Amúgy a kosár neked tetszik? El sem szabadna adniuk megfelelő takarás nélkül. Neked reflex-ben van?
Mily igaz! Szóval mutat valami 003 értéket ( a néma) a másik 008 éréket mutat.
Így bizony csak 2,7-ohm-ot mérek, míg a másik 7,9 ohm-ot mutat. Szerinted mi gond vele?
Videoton 2050E hangfalban* üzemel. Nagyon kellemes hangja van.
*Az zárt rendszerű hangsugárzó, nem fal!Mod. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
Zárlatos lett a lengőtekercse. Ezért kisebb az érték. Lehet, hogy meg is szorult, ezért néma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |