Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt csak a vágás után lehet biztosan megmondani. Minden bizonnyal a fő probléma az, hogy túl vékony vezetékek vannak a mostani kábelben, túl nagy feszültség esik rajta. A rövidebbre vágás biztosan segíteni fog, csak az a kérdés, mennyit.
Elvágtam,és csak annyit hagytam belőle,hogy az asztalig megérjen.
Most nagyon jol müködik. Köszönöm a segítséget! További szép napot!
Üdv!
Kis segítség kellene. Adott egy tablet amit 5V 2A-el kell tölteni. A lányaim állandóan leamortizálják a csatlakozókat, gondoltam megoldom hogy csak a kábelt kelljen cserélni, ne az egész adaptert. Vettem egy 5V 2A-es adaptert, amin egy usb aljzat van. Vettem hozzá külön egy tápkábelt. (egyik fele USB, a másik meg 2,5x0,7 tápdugó) Elméletileg 2A-es a kábel. Az a gondom, hogy nagyon lassan tölti a tabletet. Először azt hittem, hogy az adapter rossz, ezért vettem egy másik fajtát. Ugyan úgy lassan tölti a tabletet. Lehet az az ok, hogy esetleg az USB tápkábel vezeték keresztmetszete túl kicsi, és nem adja le a megfelelő áramerősséget? A hossz szerintem nem lehet gond, mert az eredeti töltőn a kábel 1m hosszú, az USB kábel meg csak 0,8m. Ha esetleg készítenék egy vastagabb kábelből egy USB vezetéket megoldaná a gondot? Előre is köszi a válaszokat.
Hello!
Az eredeti kábelbe vagy tápegységbe be lehettek építve bizonyos ellenállások, amelyekkel a Data+ és Data- csatlakozási pontokra adott konkrét feszültségszintből tudta a tablet, hogy "turbo" töltésre kapcsolhat. Persze a típus ismerete nélkül...
Az eredeti töltő egy beépített kábeles. Ott nincs USB, csak a töltőből kijön egy kábel, a végén egy 2,5x0,7mm-es tápdugó.
Szerintem a vastagabb vezeték lehet segítene. Amiben esetleg még különbözhetnek, az árnyékolás mint vezeték használata. ( a dugók fémháza is össze van kötve az árnyékolással.)
Üdv!
Mérjél rá az eredeti töltőre, hogy az 5V tényleg 5V-e esetleg több? |
Bejelentkezés
Hirdetés |