Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 49
(#) reloop válasza videokartyab hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Félek nem jön össze. Mi az amit a szimuláció segítségével szerettél volna megtudni?
(#) videokartyab válasza reloop hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Írtam privátban.
(#) reloop válasza videokartyab hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Jelzi a rendszer
(#) videokartyab hozzászólása Nov 20, 2014 /

Sziasztok

Tinában, hogyan tudok trimmer potenciométert betenni?
Nem igazán találom az alkatrészek között.
(#) Saggitarius válasza videokartyab hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Mert nincs, de lehetseges definialni ellenallast mint valtozo ertekut. Itt a leirasa hogyan: Bővebben: Link
(#) videokartyab válasza Saggitarius hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Köszi!
(#) Amarton hozzászólása Nov 30, 2014 /

Hogyan lehet a Tinában beállítani a szinuszos generátort úgy, hogy a AC analízisben is jó legyen?
Csináltam egy Generátort, ami 2V és beállítottam egy DC 2V-os eltolást is.
Így 0V és 4V között kellene a jelnek lennie. Ha csinálok egy AC analízist, akkor -2 és +2V között mutattja a szintet.
Mit kell beállítanom, hogy 0 és 4V között legyen a szinusz jel?
(#) Amarton válasza Amarton hozzászólására (») Nov 30, 2014 /

Képet elfelejtettem csatolni.
(#) proli007 válasza Amarton hozzászólására (») Nov 30, 2014 /

Hello! Nem úgy néz ki, mint ha valamit nem jól tettél volna és a szkóp ábrád piros csatornája is helyes képet mutat. (Ha a null vonal a helyén van.) Nálam a demóban semmi gond nincs.
(#) efraim válasza proli007 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

proli007 félreértetted a kérdést. Az oscilloscop "verical position"-ját kell átállítani +2 V-ra.
(#) etm hozzászólása Dec 13, 2014 /

Hello! Hogyan lehet a Tina-ban frekvenciát mérni?
(#) reloop válasza etm hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Szia! Tranziens analízisben leolvasod a ciklus időtartamát, annak reciproka a frekvencia.
(#) etm válasza reloop hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Hello! Akkor ez 1.6 kHz?

névtelen.JPG

(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Nem ez 177Hz. De azért van ott az A-B marker, hogy meg tudd mérni vele a periódusidőt..
(#) etm válasza proli007 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Ezt nem értem. A rajzon 10ms van ,és 17 impulzust lehet megszámolni. Akkor 100ms-n 170-et,1000ms-n(vagyis 1 másodperc alatt) 1700 impulzus van nem? Az 1.7 kHz nem?Bocsi,ha érthetetlen vagyok,csak én így számoltam ki.
(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Bocs, igazad van, mert én 10 impulzus idejét néztem. (Hogy lássak is valamit a skálán..)
(#) etm válasza proli007 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Köszi!
(#) reloop válasza etm hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

A tranziens analízis párbeszédablakában be tudod állítani az analízis hosszát. 1 millisecundummal (1m) szemlétesebb eredményt kaptál volna. A markert Gábor már említette.
(#) etm hozzászólása Dec 15, 2014 /

Hello! Én még mindig a freki méréssel küszködöm. Érthető volt minden amit írtatok,csak megmértem egy kapcsoláson a frekit a képen látható két módszerrel,és a fenti mérésnél ha jól számolom 60kHz körül van,az alsó mérésnél pedig 600KHz körül jön ki. És a fenti mérésnél az amplitúdó majdnem 20 Volt körül van, az alsónál pedig alig 5 Volt.(ha jól látom).A kapcsolásban semmit nem változtattam.Nagyon nagy az eltérés. Honnan tudom,melyik eredmény helyes? Nálatok sem egyformán mér ez a két "műszer" a programban?
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014

most.JPG

(#) etm hozzászólása Dec 15, 2014 /

Az alsó mérést nagyítva is felteszem,mert nem nagyon látszik

ez az.JPG

(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Rosszul látod. Mind kettő frekije 61kHz körül van és az amplitúdó is azonos. De..
- Frekvenciának csak a periódikus jeleknél van értelme, avagy a jel "elejét" nem lehet figyelembe venni.
- A tranziens analízis mutatja az időt, és a feszültséget. A szkóp pedig Time/div és Volt/div értékben van kalibrálva. Vagy is a 20us és a 20V a szkópábra egy kockájára vonatkozik. Nem amit a teljes képernyőn látsz!

De még mindig nem használod a markereket, pedig úgy a grafikonnál, mint a szkópnál ott látható A és B megjelöléssel és dx és dy értéket is kiírja..
(#) etm válasza proli007 hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Hello! Igy már teljesen érthető.Nem tudtam,hogy a szkópnál a beállított érték csak egy kockára vonatkozik.Ezért nem stimmelt a dolog!A markereket azért nem használtam,mert nem tudom hogyan kell. Csak az ON-ra kell menni,és annyi? A dx,dy értékek mit árulnak el? Üdv!
(#) reloop válasza etm hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Az x tengely az idő, "a" és "b" markerrel jelöld ki az impulzust!

Marker.png

(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Rákattintasz az A betűre, majd a görbére amin el szeretnéd helyezni. Ekkor megjelenik a marker, amit a kurzorral vagy a nyilakkal tudsz mozgatni a görbén. A "dX" a "deltaX" vagy is az A és B marker közötti távolság a X tengelyen. Ugyan így az Y-on is megjelenik a különbség.
(#) usane hozzászólása Jan 8, 2015 /

Hello!

A Tina9 tényleg annyira rossz mint mondják? Maradjak a 8-asnál?
Mi a baja?
(#) etm válasza usane hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Hello! Nekem 9-es van,de nincs vele gondom. Előtte 8-as industrial volt,és az is gond nélkül működött.
(#) Sinike hozzászólása Jan 31, 2015 /

Mesterek!
Áttérnék a Tinára, de nem sikerült egy 2 IC-s kapcsolást lemodelleznem. Eddig Multisim volt, de működő ák-ra is hibát jelez, no és a nyáktervezője sem az igazi (13-as ver.)
Ha valaki kisegítene az általam hiányos információval, hogy ez az egyszerű kapcsolás miért nem megy, hálás lennék. Néztem sok példát és tutoriált, de nem jöttem rá e program logikájára..

kvizshow.TSC

(#) pont válasza Sinike hozzászólására (») Feb 1, 2015 / 1

Nem tudom mi a kapcsolás célja de ha az, hogy a felső két nyomógomb csak az alsóval való nullázás után működtesse a ledeket, akkor íme...

kvizshow.TSC

(#) Sinike válasza pont hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Szia.
Igen, az volt a cél. Köszönöm! Eszembe nem jutott volna, hogy az 510ohm sok neki!
Kösz mégegyszer!
(#) pont válasza Sinike hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

A Te változatod is működőképes, (ha megnézed a logikai IC-k kimenetei váltakoznak piros és kék közt)csak nem világíthattak a ledek, mert a választott led árama 10ma, alatta nem fog világítani a szimulátorban (a valóságban igen). Az ic H (magas) 3,4 v ehhez bizony a 330-as ellenállás a jó. Üdv!
Következő: »»   36 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem