Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Cikket is írt valaki erről a kérdésről a hobbielektronikán, csak el kell olvasni.
kösz meg találtam és csináltam is alkatrészt.
Hali!
Egy kis segítség kellene, hogy miként tudom buszrendszerrel összekötni pl az ICL7107-et a 7 szegmensű kijelzőkkel? Addig megvagyok, hogy a "Bus" ikonra kattintva húzok egy busz-t (vastag kék vonal), majd a mellette lévő "Köt" ikonnal aztán bekötök 1 szálat (IC-t a buszra, majd annak a lábnak megfelelő szegmensét a kijelzőnek), de aztán ha a következőt kötném, akkor ugyanolyan "névvel" tenné kötné azt is (B$1), nem lépteti a busz szálai nevét, így mindent mindennel összeköt. Szóval, mit is rontottam el? Krisz
Ha letetted a buszt a rajzra, a "Name" paranccsal meg kell neki adni a nevét. Pl. BUSZ[0..32] megadásakor a BUSZ0-tól BUSZ32-ig tartó neveket kínálja fel bekötéskor.
Ha névvel akarod hívni a net-eket (pl. RA1, RA2, RC1 stb.), akkor meg a teljes névsort felsorolásként meg kell adni a busz neveként.
Nagyon szépen köszi! Így már tökéletes!
![]()
Az ESR-mérő cikkben levő EAGLE filokat nem tudom megnyitni. a rajzra és a nyákra is hibaüzenetet kapok. 4.16r Eagle-m van itthon. Régóta használom hibátlanul. Valaki megnézné hogy nála müködik-e?. Kicsit meg akarnám növelni a pad-eket.
Helló!
Valahonnan lelehetne tölteni valami frissített adatbázist, amiben vannak picek is meg minden más? A másik kérdés, egyszerűnek tűnik, de nemtudtam megcsinálni, hogyan rakjak be egy 270ohmos ellenállást?
Helló!
Van egy pic, aminek a lábkiosztása össze vissza van, hogyan tudom ezt szépen elrendezni, mint pl itt?
Elolvasod az eagle alkatrészek rajzolásáról szóló cikket és átszerkeszted...
![]()
Köszönöm! Sikerült! (Nem is tudtam hogy ilyet is lehet
![]()
Helló!
Merre tudok áramforrást beilleszteni? Semerre sem találom. ![]()
Supply fedőnevű könyvtár(ak)ban találsz mindenfélét, Battery-ben elemet is
![]()
A board ablakban, vagy máshol, hol lehet azt beállítani, hogy csak egy réteg legyen, ne dupla, vagy több?
Szia !
Olvass visszafelé kicsit, ezt és még több informácit is találsz a kezelésről és beállításokról. plusz egy video Üdv!
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni elkészíteni a board filét? Sehogysem akar összejönni nekem ![]()
Esetleg az nagyon nagy kérés lenne, hogy szedd össze a kéréseid/kérdéseid, és egyben, egy hozzászólásban tedd őket fel? Mert az, hogy kb. 10 percenként írsz egyet, nagyon nem szerencsés...
Szia !
Nem mondom hogy lehetettlen, de a rajz felső részéhez elég sok kísérletet kell tenni. Azt sem tudjuk milyen elvárások vannak az alkatrészek elhelyezésével kapcsolatban. Üdv!
Nem az a gondod, hogy az smd alkatrészeket alapból a másik layerre teszi?
Használd a mirror parancsot és klikkelj rá az smd cuccokra a brd-n. Pirosból kékké fog válni ![]()
hello!
olyan problémám lenne hogy ha a ped-nek akarom megváltoztatni a furatméretét a villáskulcsra kattintva és a drill-en bellül akor nekem ott a méreteket nem mm -ben irja ki, ezt hol tudnám beállitani hogy mm -ben irja ki az ilyen méreteket? köszi.
hello!
olyan problémám lenne hogy ha a ped-nek akarom megváltoztatni a furatméretét a villáskulcsra kattintva és a drill-en bellül akor nekem ott a méreteket nem mm -ben irja ki, ezt hol tudnám beállitani hogy mm -ben irja ki az ilyen méreteket? köszi.
Miért írod ugyanazt több topicba?
elsözör a másikba irtam aztán láttam meg hogy van ez is és ugy gondoltam hogy az ott rosz helen van és le fognak ugatni hogy miért oda irtam, ezért ide is irtam hátha itt jo helyen lesz
Szia !
Mekkora értékek kellenének, ha egy normál PAD 2mm +- 0,2mm ? Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |