Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok! Gondoltam én is csatlakozom.
A képeken látható egy UV fénycsöves levilágító fotóeljárású NYÁK-ok készítéséhez. Bőröndbe építve, mert az volt... Meg az első kész panel amit ezzel világítottam le anno.
Magyarország lesz a panelgyártás koronázatlan királya
Szép munka
Ötletes és ügyes kialakítás. Tetszik. Nekem sajna összetört a higanygőz lámpám, jó ideje már. Felhoztam az albérletbe és nem élte túl az utazást.
A bal oldalán a nagy forrszemeknél még vannak hibák , de a következő nyák már ennél is jobb lesz . Majd kitalálod hogyan lesz jó a leszorítás akkor lesz igazán tökéletes munkatárs a "bőrönd" Valamikor én is csináltam ilyet és nagyon sajnálom hogy megváltam tőle !
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
Szia!
Szép munka! Egy tipp: Kisebb fénycsöveket lehet kompakt fénycső (energiatakarékos égő) -ből kitermelt áramkörrel hajtani. Egyből gyújt, nincs villódzás, és könnyebbek mint a fojtó.
Köszi a tippeket, hasznosítani fogom...
Közben elkészült az új 'gyermekem'. Ezzel fogok hegeszteni akkucellákra füllentyűket. A lábkapcsolót már megrendeltem, az elektródák és a triakos szabályzó még nincsenek készen azért nem látszanak a képeken... A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
Szia! Hasznos szerkezetet építettél! Nem akartam a trafót közelebb rakni a csatlakozókhoz? Nyernél vele majdnem 20cm-t. A kábel is lehetne a kép alapján majdnem fele hosszúságú is. 400A-nál nem mindegy, hogy mennyi feszültség esik a kábelen.
még nem lett élesben tesztelve, mert mint írtam, még nincs teljesen kész. Az éles teszt még változtathat pár dolgon... Például a feszültségesés miatt a munkakábel tervezett hosszán is. Majd meglátjuk...
Gratulálok! Szépen megcsináltad a trafót, meg a dobozolás is ok. Ha tényleg csak akksilemez hegesztésére kell, még sok is lesz az áram. A primer oldali triakos szabályozást meggondolnám, mert a transzformátorok nemigazán szeretik a fázishasítást (legalábbis ezt olvastam valahol), de ha tévednék nyugodtan javítsatok ki.
Sziasztok. Építettem egy retró tv játékot AY-3-8500 IC-vel. Igaz vagy 30 évet késtem vele de ez se maradhatott ki. TV teszternek is jó.
Jól néz ki, de biztosítékokat nem látok sem a pirmer, sem a szekunder oldalon. Milyen játék(ok) vannak benne? Retrózni soha sem késő.
Köszi. Primer oldalon van beforrasztott biztosíték. Csak elég beírni a Google-be és máris láthatod milyen játékok vannak.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
Jobb későn, mint soha! Chipet honnan sikerült beszerezned?
Tök jól néz ki! Meg az ötlet is nagyon király! Ha valamibe bele akarnék kötni, akkor az csak a kábelezés volna. Illetve annak a szépsége... De nem teszem!
Apróhirdetést kell feladni, valakinek biztos lapul a fiókban egy.
Köszi. Azóta már rendbe szedtem a vezetékeket.
Úgy rémlik van egy felesleges példányom,de hogy merre...?
Abszolút költői volt a kérdés. Ezek szerint fiókban lapuló példányból készült. Tudtad, hogy van PIC-es, Arduino-s változat is már? Azok könnyebben utánépíthetőek. Persze akit a 8 bit megcsapott....
Na, kérem! Kész lett a ponthegesztő.
A trafót közelebb tettem (ahogy Kovidivi mondta). Munkakábel sem lett túl hosszú (450mm). De a csatlakozó maradt. A kábeleket belül még nem rendeztem, azoktól még tekintsetek el. A kimeneti paramétereket a primer tekercs változtatásával kellett kicsit hangolni. Szerencsére a trafó primer köre 4 különböző tekercsből lett tekerve, így volt némi mozgásterünk. Csökkentettük a primer menetszámot az előzőleg számolgatott kb 1000menet 42%ra, így a sekunder oldalon 3,5V/850A lett a kimenet. A mellékelt képen a celláról már leszakítottuk a lemezkét, de látszik, hogy egy kis foszlány rajta maradt bizonyítva a megfelelően erős hegesztést. Jah, a tervezett triakos teljesítmény szabályzóra nem lesz szükség, viszont egy időzítőt kell építeni ami a hegesztési időket fogja pontossá tenni... Köszi a tippeket mindenkinek!
Gratulálok. Pontosan erre a megoldásra jutottam elméletben (hegesztési idő szabályozás).
Ha túl erős, még mindig be lehet tenni egy soros "ellenállást". Van egy öreg kb. 40kg-os hegesztő trafóm, ott a szaki aki csinálta egy alu. lemez csíkot tett sorba a hegesztő elektródával, áramkorlát végett (természetesen csavarokkal kiiktatható kivitelben).
Az soha nem késő! Nagyon szép, igényes munka! Gratula
Szia, Igen az időzítő lesz a jó megoldás, anno a "fóliahegesztőkbe" is azt raktunk....
a jó ponthegesztés lényege a nagy áram, rövid idő, es a nagy nyomás.
Sziasztok!
Lassan, de biztosan elkészültem a hibrid fejhallgató erősítőmmel, és még a dobozolásig is eljutottam
Szép lett , végül látom azért csak befigyelt a kis csö .
Az kell bele az egyetlen hiba a cső fűtésének kapcsolóüzemű tápja. tekercs már kapott egy réz árnyékolást, de szkóppal még mérhető a zaja :/
Ha csak a cső fűtését állítja elő a kacsoló üzemü táp, akkor nem jobb megoldás lenne egy stab. IC + ellenállás páros a fűtés beállítására ? Nem hiszem, hogy olyan nagy áramot vehet vel egy olyan kis cső fűtése. Ez nem lehurrogás akart lenni mert a szerkezet amúgy nagyon szépre sikerült.
19V-os tápról megy az egész. a Cső 6,3V 400mA-t vesz fel. KB 5-6W disszipáció lenne ha más stabilizátort alkalmaznék, ezt akartam volna megúszni, de a következő verzióban valószínű ez lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |