Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 143
(#) DMZ válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Szia!
A kollimátor az egy lencsea lézerekhez!!
Bővebb infó!!Bővebben: Link
(#) tbence3 válasza DMZ hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Ilyen található a dvd-rom-okban?
(#) DMZ válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Nem tudom,de azt tudom hogy a fej elején az a fókusz lencse és azzal érdemes kisérletezni!!Általában azzal állítják be a nyalábot!
(#) Collector válasza DMZ hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

A kollimátor a legtöbb esetben nem 1 lencséből áll. Főleg a to tokozású diódáknál, mivel kell egy ovális tag is bele.
(#) Karcsy hozzászólása Jan 30, 2008 /

Sziasztok

Azok a dvd írók amik tudnak képet égetni a dvd tetejére hogy működnek? Mert, ha égetnek, akkor megkéne tudni, hogy milyen lézer van bennük. Tud valaki erről valamit
(#) witi válasza Karcsy hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

"Ők" a lightscribe-os írók .Ugyanúgy dolgoznak mint a hagyományos írók, csak a lemez "tetejének" égetéséhez meg kell fordítani a lemezt.Tehát ugyanaz a lézer "írja" a képet és az adatot egyaránt.A lemez tetejének belső gyűrűjén látható érdekes vonalkód rendszerről (színjátszós mint az ARTISJUS hologramm matricák) lehet könnyen felismerni. Ezeknek a lemezeknek speciális bevonata van kifejezetten az égetéses design érdekében.Itt elsősorban a lemez bevonata különleges nem a lézer ami égeti.
(#) witi válasza witi hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Részletesebben , bővebben itt:
Bővebben: Link
(#) Karcsy válasza witi hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

De a haverom írójában van egy 2. külön fej...
(#) tommy55 hozzászólása Jan 31, 2008 /

Sziasztok!

Megépíteném a Szupepés áramgenerátort, de IRF540N-t kaptam IRL540N helyett. Ez is jó bele, vagy szerezzek L-eset?
(#) Karcsy válasza tommy55 hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

Szerezz IRL-t, de ezt már "régebben" kiveséztük, olvass vissza
(#) witi válasza Karcsy hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

Valószínű ez már az újabb generáció, ezeket még nem ismerem
(#) Collector válasza Karcsy hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

Régebben? Minden oldalon ez van a fele hozzászólásokban, hogy miért nem szabad feszültséggenerátorról hajtani, és jó-e az xyz abc 123 tranzisztor az IRL540 helyett.
(#) tbence3 válasza Collector hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

Hadd kérdezzem már meg, hogy az IRL540 helyett jó a lenne az IRL530? Mert itt szegeden megkérdeztem a satelit boltban és Bp-n raktáron valamint németben sem volt.
(#) Djatis válasza Karcsy hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

IRL kimondottan
Nem kell ragaszkodni az 540-hez.
P2-3 alaplapokban ha találsz ilyet hogy L és akármi az is jó bele csak tudjon legalább egy ampert vagy többet.
Az L logikai vezérlést jelent éppen ezért az F nem jó.
De ha visszaolvasol a topicban asszem ezt már ezerszer megkérdezték és válaszokat is találsz.
(#) Djatis válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

Jó az 530 is az 540 28 A az 520 15 A
gondolom a lézered nem vesz fel 15 A-t
Egyébként helybeliek vagyunk.
Én is Szegedi vagyok. és lézer scannerezek.
Nameg érdekel a lézer
(#) tbence3 válasza Djatis hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

Akkor jól gondoltam, hogy jó lesz.
Csupán annyi a különbség, hogy "gyengébb"
(#) tbence3 válasza Djatis hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

D1-nek mit tegyek be?
(#) Tomi20 válasza tbence3 hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

pl.: 1N4148 (ez van a rajzon is), vagy 1N4004
(#) Djatis hozzászólása Feb 2, 2008 /

Üdv Í

Nem tudjátok véletlen ?
Nemrég ajánlott valaki 16 X os dvd író diódákat kb 500 ft darabáron bontottakat .
A keresésben most nem találtam de ha valaki tudná esetleg megköszönném .
Előre is köszi
(#) laszloze válasza Djatis hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Hellló!

Nem tudom, lehet hogy én vagyok, de én 800-ért adom, több esetén postaköltséget is én fizetem. LG GSA-4164B dual layer-ből van kiszedve. a többiek azt mondják, hogy kb 300 mW-osak de én személyszerint nem tudom, én már építettem belőle egy pár darab lézert, és abból indegyikkel lehet gyufát égetni, fekete, vagy sötét műanyag felületeket égetni.
e-mail címem: laszloze@citromail.hu

Üdv: Zoli
(#) Collector válasza laszloze hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Nem tudom, ki említette a 300mW-ot (vagy még mindíg keverjük az áramot a teljesítménnyel), de a dióda kb. 120-150 mW körüli optikai teljesítménnyel bírhat. 300mA-el én hajtom az enyémet, azt tartósan elbírja.
(#) Programmer válasza Collector hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Azt hiszem Collector adta meg a választ a kérdésemre. Tehát 300mA el hajtott lézerdióda kb. 100-150 mW optikai teljesítményre képes. Ezek szerint a DVD ből kiszedett dióda a 3B osztályba tartozik? (5mW-500mW)
(#) szdavid válasza Programmer hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Na ez a trükk: ha kiszeded az íróból, akkor 3B osztály, ameddig benne van, addig 1. osztáy, mert a nyaláb nem hagyja el a dobozt.
(#) Programmer válasza szdavid hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Itt egy példa címke. Ha ráírom hogy max 150mW és hogy 3B akkor a többi az stimmel? A 670 nm az piros ugye?

cl3adio1.gif

(#) Collector válasza Programmer hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

650nm. A 670-et már nem látni annyira erősen.
(#) epyn hozzászólása Feb 4, 2008 /

pwm -ben szeretném működtetni a dvd iró diódáját.igy lényegesen nagyobb fényteljesimény nyerhető(akár 250mW is;megfelelő dióda esetén.pl sld 1236v)
tud valaki segiteni a driverben?
(#) golyo01 hozzászólása Feb 4, 2008 /

itt valami nem stimmel, vagy én látom rosszúl? azt irjátok 300mA rel hajtjátok a dvd iró lézerét. az adatlap szerinte mit itt csatoltatok az szertin egy 16x es iróban cw üzemben 130mA-rel szabad csak hajtani, pulszus üzemben birja a 250 mA-t! és a 2 nem ua! mert Ti cw üzemben hajtjátok 300mA rel pedig csak 130-al lehetne csak. de javitsatok ki ha tévedek.
(#) pokot válasza epyn hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

A 250mW sztem csak az impulzus idejére vonatkozik,majd a szünetben 0mW.50% kitöltés mellett ez 125mW átlag,nagyobb kitöltéssel meg nem tudod hajtani,mert a dióda nem tolerálja,tehát ugyanott vagy.Persze DVD iróban jobb, mert 1 pit ideig full teljesítménnyel küldik,majd szünet...
(#) epyn válasza golyo01 hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

hali!
valóban nem ua.viszont te sem vagy ua,mert én a FÉNYTELJESITMÉNY-re gondoltam...és az adatlapon is ez szerepelll.néz meg közelebbről kérlek.CW üzemben 130 mA(!!!!)mellett 80mW(!!!!) vehető ki belőle
viszont impulzusban ez az áram(!!!!) mellett a fényteljesitmény(!!!!) elérheti a maximumot
az amper és a watt között elég sok a különbség de összekapcsolódik a kettő...
(#) epyn válasza pokot hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

igen,ismerem az impulzus szélesség moduláció alapjait,lényegét...
nem is célom a max kivétele csak nem találok sehol olyan pwm kapcsolást amit az ismeretlen teljes nyugalmával alkalmaznék a diódához.amúgy inkább nsec kitöltési tényezöt alkalmaznék mint másodpercest...
amugy zöld sugárforrás mellé lenne,esetleg szinkeveréshez(sárga)bár ez nehezebb megvalósitani a fizikai tökéletlenségek miatt(mint impulzban hajtani a diódát)
Következő: »»   24 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem