Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom,de azt tudom hogy a fej elején az a fókusz lencse és azzal érdemes kisérletezni!!Általában azzal állítják be a nyalábot!
A kollimátor a legtöbb esetben nem 1 lencséből áll. Főleg a to tokozású diódáknál, mivel kell egy ovális tag is bele.
Sziasztok
Azok a dvd írók amik tudnak képet égetni a dvd tetejére hogy működnek? Mert, ha égetnek, akkor megkéne tudni, hogy milyen lézer van bennük. Tud valaki erről valamit
"Ők" a lightscribe-os írók .Ugyanúgy dolgoznak mint a hagyományos írók, csak a lemez "tetejének" égetéséhez meg kell fordítani a lemezt.Tehát ugyanaz a lézer "írja" a képet és az adatot egyaránt.A lemez tetejének belső gyűrűjén látható érdekes vonalkód rendszerről (színjátszós mint az ARTISJUS hologramm matricák) lehet könnyen felismerni. Ezeknek a lemezeknek speciális bevonata van kifejezetten az égetéses design érdekében.Itt elsősorban a lemez bevonata különleges nem a lézer ami égeti.
Részletesebben , bővebben itt:
Bővebben: Link
De a haverom írójában van egy 2. külön fej...
Szerezz IRL-t, de ezt már "régebben" kiveséztük, olvass vissza
Valószínű ez már az újabb generáció, ezeket még nem ismerem
Régebben? Minden oldalon ez van a fele hozzászólásokban, hogy miért nem szabad feszültséggenerátorról hajtani, és jó-e az xyz abc 123 tranzisztor az IRL540 helyett.
IRL kimondottan
Nem kell ragaszkodni az 540-hez. P2-3 alaplapokban ha találsz ilyet hogy L és akármi az is jó bele csak tudjon legalább egy ampert vagy többet. Az L logikai vezérlést jelent éppen ezért az F nem jó. De ha visszaolvasol a topicban asszem ezt már ezerszer megkérdezték és válaszokat is találsz.
Jó az 530 is az 540 28 A az 520 15 A
gondolom a lézered nem vesz fel 15 A-t Egyébként helybeliek vagyunk. Én is Szegedi vagyok. és lézer scannerezek. Nameg érdekel a lézer
Akkor jól gondoltam, hogy jó lesz.
Csupán annyi a különbség, hogy "gyengébb"
Üdv Í
Nem tudjátok véletlen ? Nemrég ajánlott valaki 16 X os dvd író diódákat kb 500 ft darabáron bontottakat . A keresésben most nem találtam de ha valaki tudná esetleg megköszönném . Előre is köszi
Hellló!
Nem tudom, lehet hogy én vagyok, de én 800-ért adom, több esetén postaköltséget is én fizetem. LG GSA-4164B dual layer-ből van kiszedve. a többiek azt mondják, hogy kb 300 mW-osak de én személyszerint nem tudom, én már építettem belőle egy pár darab lézert, és abból indegyikkel lehet gyufát égetni, fekete, vagy sötét műanyag felületeket égetni. e-mail címem: laszloze@citromail.hu Üdv: Zoli
Nem tudom, ki említette a 300mW-ot (vagy még mindíg keverjük az áramot a teljesítménnyel), de a dióda kb. 120-150 mW körüli optikai teljesítménnyel bírhat. 300mA-el én hajtom az enyémet, azt tartósan elbírja.
Azt hiszem Collector adta meg a választ a kérdésemre. Tehát 300mA el hajtott lézerdióda kb. 100-150 mW optikai teljesítményre képes. Ezek szerint a DVD ből kiszedett dióda a 3B osztályba tartozik? (5mW-500mW)
Na ez a trükk: ha kiszeded az íróból, akkor 3B osztály, ameddig benne van, addig 1. osztáy, mert a nyaláb nem hagyja el a dobozt.
Itt egy példa címke. Ha ráírom hogy max 150mW és hogy 3B akkor a többi az stimmel? A 670 nm az piros ugye?
650nm. A 670-et már nem látni annyira erősen.
pwm -ben szeretném működtetni a dvd iró diódáját.igy lényegesen nagyobb fényteljesimény nyerhető(akár 250mW is;megfelelő dióda esetén.pl sld 1236v)
tud valaki segiteni a driverben?
itt valami nem stimmel, vagy én látom rosszúl? azt irjátok 300mA rel hajtjátok a dvd iró lézerét. az adatlap szerinte mit itt csatoltatok az szertin egy 16x es iróban cw üzemben 130mA-rel szabad csak hajtani, pulszus üzemben birja a 250 mA-t! és a 2 nem ua! mert Ti cw üzemben hajtjátok 300mA rel pedig csak 130-al lehetne csak. de javitsatok ki ha tévedek.
A 250mW sztem csak az impulzus idejére vonatkozik,majd a szünetben 0mW.50% kitöltés mellett ez 125mW átlag,nagyobb kitöltéssel meg nem tudod hajtani,mert a dióda nem tolerálja,tehát ugyanott vagy.Persze DVD iróban jobb, mert 1 pit ideig full teljesítménnyel küldik,majd szünet...
hali!
valóban nem ua.viszont te sem vagy ua,mert én a FÉNYTELJESITMÉNY-re gondoltam...és az adatlapon is ez szerepelll.néz meg közelebbről kérlek.CW üzemben 130 mA(!!!!)mellett 80mW(!!!!) vehető ki belőle viszont impulzusban ez az áram(!!!!) mellett a fényteljesitmény(!!!!) elérheti a maximumot az amper és a watt között elég sok a különbség de összekapcsolódik a kettő...
igen,ismerem az impulzus szélesség moduláció alapjait,lényegét...
nem is célom a max kivétele csak nem találok sehol olyan pwm kapcsolást amit az ismeretlen teljes nyugalmával alkalmaznék a diódához.amúgy inkább nsec kitöltési tényezöt alkalmaznék mint másodpercest... amugy zöld sugárforrás mellé lenne,esetleg szinkeveréshez(sárga)bár ez nehezebb megvalósitani a fizikai tökéletlenségek miatt(mint impulzban hajtani a diódát) |
Bejelentkezés
Hirdetés |