Fórum témák
» Több friss téma |
Pl2303 ic-t hol lehet Budapesten kapni? Relatív hamar kellene egy, lehetőleg most nem várnék 3 hetet mire megjön ebayről...
Köszi szépen!
Sziasztok!
Újra bajban vagyok, erősítő ic-t keresek ezúttal is, most egy vertikális végerősítőt: OM504. Ha tudtok, kérlek segítsetek.
Esetleg?
Bővebben: Link
Ilyen, csak ezeket már elvitte valaki. Az aukció lejárt, néztem én is.
Usb-uart/serial átalakítót(az ic mindegy mely gyártóé) Budapesten hol kapható, emberi áron? Tudom a Pl2303 ic-t kérdeztem, de az javításhoz kell, ez meg sajátnak kellene...
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. 3 napja bújom a netet, telefonálok, üzleteket járok be de hiába. 2.5mm2 Fehér, Citromsárga, Piros MKH vagy bármilyen hajlékony vezetékekre lenne szükségem (kivéve hőálló), mindegyikből csak 30 méter kellene. Tud valaki olyan boltot, vagy webshopot ahol ilyen kiszerelésben és színben tudnék vásárolni? Köszönöm! Dávid A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
Helló!
Ha nem sikerül beszerezni, én is tudok egyet adni. OM504-ben továbbra sem tud senki segíteni?
Sziasztok. 2-70 pF-es trimmer kondenzátort vajon honnan lehetne szerezni?
Köszi! Sajnos olyanom nekem nem nagyon van... más ötlet esetleg?
Esetleg?
Bővebben: Link Minél nagyobb a végkapacitás, annál nagyobb a kezdő kapacitás is. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
2-70pF? Ilyen szinte lehetetlen manapság. Hova kellene?
Mile Kft.
Villamossági nagyker. Vannak kisebb boltjaik is tudtommal. Üdv.: PLaci
Ehhez: Bővebben: Link
Megoldható kisebb trimmerkondival is, legfeljebb egy átkapcsoló kell az áramkörbe. A trimmerrel párhuzamosan kapcsolsz egy fix kondenzátort, így egy (sávváltó) kapcsolóval a teljes tartomány átfogható.
Biztos csak ilyen volt a fiókjában, ahogy pjg írta, csöves rádióból termelte ki.
Az a trimmerkondi a kristály pontos frekvenciára való hangolásához szükséges, nagyjából 15 - 30 pF között kell tudni hangolni. Úgyhogy ennek megfelelően választhatsz trimmerkondit, a legjobb a lég, majd a kerámia, majd a fólia dielektrikumú. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Köszi! És a másik 2 helyre is jó a 15-30-as (3 trimmer kondi van benne)?
Én a kézzel rajzolt sémát nézem, de abban csak egy trimmerkondi van, akárhogy is nézem.
Ha a két soros rezgőkör kondenzátora az, akkor oda olyan párhuzamos kondenzátor, trimmer kondenzátor együttest kell választani, hogy az adott kondenzátor értéke jól beállítható legyen. Mivel azoknak a rezgőköröknek a sávszélessége elég nagy a vételi sávszélesség belefér, gondolom sokat hangászni nem kell. De ez attól függ, milyen pontosan tudod a ferritre az induktivitásokat elkészíteni. Legfeljebb a párhuzamos kondikat kell a kényelmes értékűre cserélni. A kényelmes alatt azt értem, hogy az adott trimmerkondival a sávhatárok beállíthatók legyenek.
Az oldal alján van egy eagle-lel készített rajz is, ezen 3 trimmer van.
Ahogy írtam, sejtettem. Biztos oda is jó lesz a kisebb átfogású, a leírtak miatt.
Sziasztok,ezt be lehet szerezni piciny országunkba,vagy Alin kell megrendelnem?
2SC2851 A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Budapesten hol kapok értelmes áron 24V 2W BA9S foglalatú izzócskát? Vagy nekem az is jó, ha valakinek van elfekvőben pár db, és tőle veszem meg...
Keres rá a Tungsram mintaboltra. Amit én ismerek: Kék Golyó u. (Déli felett) ott szinte minden van (volt). Van több bolt is.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |