Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Amulok a türelmeden olykor.
Vödörrel? Ne reménykedj. Annak is meglesz az összes palacsintát átható problémája...elfogy.
Sziasztok!
A fotókon látható mono quad 405 erősítőt pár éve készítettem. Egy barátomé lett, de csak most találtunk neki végleges házat. A doboza egyébként újrahasznosított, ezért van rajta a viszonylag nagy hűtőfelület és kevés hely a csatlakozóknak. Elég sok hely maradt a dobozban és táp is elbír még egy csatornát. Ezért jelenleg készül a második panel, melynek tranzisztorai és kábelezése már látható.
Szia
Megkaphatom a nixie hőmérő és páratartalom mérő terveit? Üdv.
Alapvetően ígéretes. Egyetlen egy dolog birizgálja a csőrömet - nem csak ennél az erősítőnél. A súlypontja. Engem zavar, amikor leemelek egy erősítőt a polcról és félrebillen a kezemben. A trafót raktam volna középre emiatt. Ettől nyilván tökéletesen fog működni.
Jól néz ki, nekem is kellene egy ilyen doboz, tudnák vele mit kezdeni
Megkeresem, elküldöm pü-ben.
Jó kis szerkentyű. Szólj ha nincs aki megegye a palacsintákat, szívesen segítek.
A vezérlés mindent kielégít a menürendszerével. Amit hiányolok belőle, az, hogy nem lehet beállítani, milyen magasra dobja a palacsintát. Vagy az még manuális?
Forrása az elektor magazin 2012. júniusi száma.
Én azért máshogy látom..
Mi az hogy "ciklus"? Nem műszerészek sütik a palacsintát, hanem palacsintasütő lányok. Amikor megy az időzítés, szemléletesebb lett volna egy vonal kijelzés, hogy rápillantással is meg lehessen állapítani hol tart az idő. Nem tizedmásodperceket leolvasni egy rohangáló számról..
Nem lehet, hogy te nem is erre a vonalra akarnál rápillantani, hanem a palacsintasütő lányokra?
Üdv!
Készülget az erősítőm (2xTDA7294). Itt egy kis videó (bocsi a minőségért) ami prezentálja az építmény állapotát... Egyenlőre csak a két végfok és a táp üzemel, a többi áramkör élesztése is folyamatban van. Tesztelésnél azt vettem észre, hogy amíg nincs jel addig búg. Ahogy elindul a "muzsika" megszűnik minden búgás... Egy kis videó a tesztről.
Elárulom, hogy a palacsintasütő lányok nagyon is tudják már, mi az a ciklus. Én nem vagyok bennfentes, így nem ismerem ezt az újmódi technológiát. Nem is értem ennek az újításnak a lényegét. Az tény, hogy a tészta bemattulását optikai szenzorral nem lehet egyszerűen figyelni, szerintem az idő szerinti szabályozás helyett inkább a tészta felső felületének hőmérése pontosabb eredményt adhat...
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Következőre készíts képet vagy videót a szelepek vezérléséről is..
A menüből sok nem jön le... Persze legyen egy kis részlet a palacsinta készítéséről is..
Többen is kérték az ebben a hozzászólásomban lévő ESR mérő NYÁK tervét, felteszem ide, mindenki használja egészséggel.Modik: ha esetleg nem ide való, akkor nyugodtan töröljétek, azért tettem fel ide, mert 2-en is panaszkodtak, hogy nem kapták meg az e-mail-t amit küldtem nekik.
Óra... Mi más. Most megint ehhez volt kedvem. Kaptam néhány csövet ajándékba.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Le a kalappal! Nagyon jó lett. Szeretem az ilyen egyszerű letisztult dolgokat. Semmi sallang, csak a legszükségesebb.
Szép, tetszetős.
A feliratokat milyen nyelven kell értelmezni?
Kis ügyes lett, de nem tud a szemem/agyam ráállni az idegen feliratokra.
Építettem egy szintillesztőt, bár még egyelőre nem igazán értem a működését főleg, hogy nem egészen olyan feszültségeket mérek amilyeneket kellene...
Nagyon szép, gratula! Még ha a dobozt olyan igazi kalapácslakkal fújtad volna le, no akkor igazán retro!
A trafó AT-s PC tápból bontott EE-16 jelő trafó, a "főtrafó mellett van általában, a kapcsolótranzisztorok bázisát hajtja meg eredetileg. Forróvízben meglágyul a gyanta, és szét lehet szépen szedni. Én 0,1-es zománchuzalból tekertem újra, primer 400 menet, szekunder 20 menet. Az egyik oldalon 3 kivezetése van, a másikon 5, az 5 kivezetéses oldalon csak a középső lábat hagytam meg, ez látszik is a panelterven. Csatolok egy képet a könyebb azonosíthatóság érdekében... Ha még valami nem tiszta, szívesen segítek, de akkor menjünk át a topicjába, mert a modik az orrunkra fognak koppintani...
Kedves Zoli_bácsi!
Gyönyörű a munkád ! Milyen áramkör hajtja az órát, mert a kivitelezésből úgy gondolom, hogy nem multiplexelt, és ilyen megoldást már régóta keresek. Esetleg az óra kapcsolása, .hex állománya megtalálható valahol (publikus) ? Válaszod előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Jól néz ki, igazi retrós doboz! Viszont, nem látok Backup elemet.
Szerintem minden egyes számjegyet (csövet) egy 4-bites címdekóder (4->16) hajt meg.
Tirisztoros gyujtás egy elég ronda panelem,mivel a vasalás nem akart összejönni kézzel lett rajzolva a panel. Holnap próba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |