Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2415 / 3611
(#) janikukac hozzászólása Feb 14, 2015 /

Van itt valaki vicces kedvű matekos?
Az a helyzet, hogy holnapig el kell küldeni egy képet az osztálytársamnak, ami ki lesz rakva a tablóképemre a hátam mögé a bal felső sarokba. Én valami fizikás vagy matekos vicces képre gondoltam, de eddig még nem találtam ínyemre valót, kivéve ezt.
Gondoltam valami határértékes poént, mint amit csatoltam is, bár ez nem biztos hogy helyes, meg elég vicces, illetve túl egyszerű. Kéne valami jobb, picit hosszabb. Várom a mókás ötleteket!!

limesz.jpg

(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

A barátos mondat kicsit ellentmondásos.
Ha vissza a babaruha és öri-hari, akkor nem vissza a babaruha, úgy is öri-hari.
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Elég érdekes, hogy a vásárló megtévesztésére buzdítasz. Ez is teljesen alap dolog netes vásárlásnál, nem is értem, hogy dől be annyi ember a csalóknak, ha egy eladóból úgy kell minden információt kipréselni az eleve rossz jel, hagyom is az ilyeneket. Ha neten adok el használt cuccot, nyílván nem vállalok rá garanciát, de nem árulok zsákbamacskát. De most komolyan amit leírtál az a tipikus netes árus, aki árulja a Tv-ket stb. úgy, mint "teszteletlen" például, aztán megveszed és csupa roncsból, maradványokból van összerakva, nincs használható alkatrésze és az eladó ezzel átvert, mert nyílván nem teszteletlen, de simán ráhazduják akár azt is, hogy ment, majd kikapcsolt, miközben hiányoznak belőle panelek, csavarok stb...
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

(#) Buvarruha válasza vicsys hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Szerintem magyar nyelvűre gondolt, legalábbis remélem.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Köszi, nem rosszak, bár még mindig Schrödinger viszi a pálmát!
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Ha valami szimplán használt, nyílván én sem írom le a hibáit és hiányosságait sem mert nincs ugye, de ha tudsz róla, hogy van, akkor illik kifejteni márpedig az én esetemben ez volt! Infó nélkül is vettem már hibás TV-t laikustól az egyetlen amiért hittem neki, hogy megvolt a távirányítója és jól is jártam néhány kondenzátor cseréje után életre is kelt. Mondjuk ez a "szerelőt" is minősíti, aki szerint alaplaphibás volt, miközben el sem indult a tápja, de a bevizsgálási díjat azért elkérte... Meg is írtam a csávónak anyázott rendesen, ráadásul olcsón adta nagyon.
De legutóbb vettem egy TV-t ami
Idézet:
„"nem lett javítva, hanem vettek helyette másikat"”
, talp, távirányító nélkül látszólag szép kijelzővel, de valójában a COF-ok is le voltak róla tépve, nem ám a T-con panel és az alaplapja sem százas. Az igaz volt, hogy a kijelző tényleg karcmentes, mintha új lenne. Ja tényleg a tápja is hibás volt.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2015
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

A helyzet az, hogy aki tisztességes az tisztességesnek lát mindenkit, aki nem az csalónak. Tehát ha te az vagy, akkor feltételezed a másikról, hogy nem fog átverni. A másik oldal ezzel él vissza sajnos.
(#) vicsys válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Bővebben: Link Vagy nem...
(#) Buvarruha válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Ez hülyeség kerek perec, ennek nincs köze a tisztességhez, ha neked kell megbíznod a másikban, inkább a józan észhez. A második Tv amit példaként említettem, messziről bűzlött, de olcsó volt használom is, viszont az is igaz, hogy jelen formájában eladhatatlan (hidegen csíkok villannak a képen, a menüben VGA ramhibához hasonló jelenségek fordulnak elő, de 10 perc után abbahagyja)

És a lényeg kimaradt! Megtehetném azt, hogy meghőlégfúvózom a main-t és boritkolható, hogy ha beválik, akkor is hamar meg fog dögleni, de rásózhatnám valakire, majd mondanám, hogy sajnos ez van, de vagyok olyan tisztességes, hogy nem árulok olyan dolgokat, amikről tudom, hogy rövid letű lesz, mint a megmelengetett BGA-k 90%-a a videókártyákon például, amiből sláger aprókon a sok mókolt tákolt akármi három nap próbagarival...

vicsys

Ettől féltem.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2015
(#) vicsys válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Miért kell félni? Nem harap vagy ráz.
(#) jani1987 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Engem az bosszant, hogy évek óta semmit nem tudok arról a gitárról, amit m.b kollegának küldtem. Szóval igyekezzen legalább azt megmutatni milyen állapotban van. Gondolom olvassa és szégyenkezik is legalább egy kicsit.
(#) elektroncso hozzászólása Feb 14, 2015 /

Ma csak úgy visszaolvastam ebben a témában 2009-be. Időutazás. És nézzétek mit találtam:Aki szereti a vasutat nézze meg!
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Továbbmegyek. Itt sem tartanánk, ahol a videón. Őskorban élnénk. Mert nem lenne pld. aki ijat csinál, eke szarvát fogja a húzó bika után, a téglákat egymásra rakja, hogy ház legyen belőle, autót számítógépet összeszereli, stb. stb.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) Doncso válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Ja, hát igen, az meg a másik dolog, volt már ilyen is. Irtam az embernek, hogy ok, elküldöm postán, de 1500Ft a posta. Akkor még egy ezres volt. Hozzáteszem abszolút nem jártam semerre, csakis neki kellett, hogy elmenjek. Tehát felszámoltam az üzemanyagot, és a dobozt. Erre jött a felháborodás, hogy én át akarom verni, mer a posta csak 1000Ft. Jaa, mondom báttya, 2500ccm-s kocsim van, benzines, a posta meg nem itt van, a doboz és a ragasztó pénz, az időmet nem számolom, ja és persze még le is kell vennem a pénzt a számláról, szóval sok az 500Ft? Mondom, akkor gyere el érte te, vagy küldj egy futárt 2000.-ért....... nagy hallgatás. Másnap ott volt a pénz. De visszatérve, kiváncsi leszek a DVD-s visszhangra. Már nagyon kiváncsi vagyok, lassan egy hete megy a hajcihő, a futár már elvitte de még nem vette át senki, és akkor hol van még a hőn áhitott pénzecske A kincs.
(#) nagym6 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Idézet:
„és akkor hol van még a hőn áhitott pénzecske”

A pénzecske ott lesz, hogy a vissza postaköltséget is fizetheted, amikor visszahozza a posta.
Majd két hét múlva újra kéri ugyanaz a vevő, ismét postaköltség lealkudással.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) zenetom válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Nézd végig a videót!
(#) Gafly válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Ennél többször/jobban is vertek már át itt. De vannak azért jó emberek és itt többen vannak. Annak is oka van, ha valaki "csak úgy eltűnt"...
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Volt olyan esetem, hogy 8600Ft.-ba került -nekem- az oda-vissza postaköltség, mert nem jelentkezett a vevő a postán a csomagért. Pedig előzetes megegyezés szerint történt minden. Azért ez nem kevés bukás más hülyesége miatt.
(#) gernerakos válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Múlt héten csöngetett a postás. Kimegyek, erre kezembe nyom valami csomagot, meg hogy írjam alá, hogy átvettem. Mivel a családban senki sem szólt, hogy csomagja jönne, kértem, hogy várjon, míg megkérdezem a rokonaim, hogy rendeltek-e csomagot. Senkinek nem hiányzott a doboz, így mondtam, vigyék vissza. Hogy miért hozták pont ide nekem egy nehéz csomagot Szegedről, nem tudom. Sajnálom szegény feladót, mert így neki kell az oda-vissza postaköltséget fizetnie, de majd legközelebb figyel, hogy kinek küldi.
(#) nagym6 válasza gernerakos hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Nekem futár hozott váratlanul csomagot, valami katalógus könyvet. És 30000Ft.-ot -nem tévedés- kellett volna fizetnem érte. Semmi ilyen rendelésem nem volt, nem vettem át. Mondta a futár, hogy már több helyre vitt ilyet, de senki nem vette át, nem tudták miről van szó. Leolvastam a feladó címet, megkérdeztem telefonon milyen játék ez. Azt mondták, hogy én rendeltem a szolgáltatást, hogy szerepeljek a katalógusban vállalkozásom reklámozásaként, az kerül ennyibe. Ez nem igaz, engem más hirdetésemben lévő címem alapján találhattak meg, és be akartak ugrasztani ilyenbe. Nem tudom, de feltehetőleg benne is lehettem, ha pénzt kértek, és átvenném. Utána megtudtam, hogy két ismerősöm szintén így járt, nem rendeltek ilyet, nem is ismerjük, sosem hallottuk a céget.
(#) Doncso válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Reméljük, hogy nem igy lesz. Elég gyökérség lenne.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Olyat is csinálnak, hogy a vállalkozónak kiküldenek egy felszólító levelet, hogy fizessen tizenezer forintot, mert ők reklámozták őt. Ha nem fizet, akkor lesz irgum-burgum, per meg minden.
Csak tudnám miért nem perelhetőek, büntethetőek ezek az átverős cégek?
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Miért ne lennének azok? Általában hamar eltűnnek, de például nem hinném, hogy bűncselekmény lenne egy csomag kiküldése, amíg át nem veszik..
(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Elvileg büntethetők, csalás miatt. De vannak értékhatárok, amik minősítik a csalást, hogy bűncselekmény, vétség, vagy bizonyos értékhatár alatt nem is foglalkoznak vele. Erre viszont nagyon ügyelnek. Megtehetik, mert az "igazságszolgáltatás" olyan amilyen, párezer forintért nem vállalja senki a sokéves hercehurcát. Ezzel élnek vissza.
(#) nagym6 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Így van, ezzel élnek vissza. És van haszon is, mert nagy cégek kis dolgozója automatikusan átvesz mindent, fizet, mert egyszerre pld. 20 küldemény érkezik, nem gondolják, hogy ebben egy az csalás.
(#) nagym6 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Ezek is, akiről visszább írtam, fenyegettek. Kértem, hogy mutassák be, vagy küldjék el a megrendelésem másolatát, persze semmi nem jött, azóta béke van.
(#) SzervízMacska hozzászólása Feb 16, 2015 /

Sziasztok! Nem tudom, van-e köztetek bogár szakértő? Ezt a kis dögöt egy ruhás fiókban találtam egy másik ugyanilyennel együtt. Illetve az elmúlt időszakban még kettőt találtam, szintén a szobámban. Tudjátok-e, mi ez, és kell-e tőle tartani bármilyen szempontból?
(#) Buvarruha válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Fúj, erre emlékeztet. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Ne egyél belőle...
Nem lehetett kihagyni és bocsánat
Következő: »»   2415 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem