Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es index
Témaindító: Einstein21, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Igen, de a sok kapcsolás közül nem tudom, hogy melyik a működő / melyiket érdemes kipróbálni.
Hello! Akkor legyen egy, ami Led-ekkel és lámpával is működik.
Köszi!
De arra felhívnám a figyelmeteket, hogy egy alaposabb műszaki vizsgán ez sajnos megbukik. Mert, az ütemnek változnia kell, attól függően, hogy mennyi izzó (fényforrás) van rajta (Izzó hiba visszajelzés).
Hello! Én ezt tudom, de amúgy mi van a Led-es visszajelzőknél? Mert ott a gyáriban sem az történik, hogy egyszerre kiég mint az izzó..
(Én mondjuk nem tennék semmi áramkört a csúzos tehnembe, de szerintem ez úgy fog járni, mint a pótféklámpa. Addig tiltották-tiltották, míg gyárilag ma mindegyikbe van. Ráadásul még hasznos is.) A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
Ebben is van igazság...
És a menetfényről még nem is esett szó.
Üdv.
Olyan problémám van,hogy a motoromon lecseréltem az indexeket ledesre és akármelyik irányba kapcsolom,folyamatosan világít mind a 4! Mi lehet a probléma?
Az indexreléd elektromechanikus eszköz, csak a megfelelő teljesítményű (áramfelvételű) izzólámpák használatával működik helyesen. Ha gyárilag készített ledes indexre cserélted, akkor árulniuk kellett hozzá a vezérlőt is.
Sziasztok! Oly sokszor segítettetek már, reméltem hogy most is tudnátok.
A feladatom az lenne, hogy építsek egy indexet futófénnyel. Így kell kinéznie: VIDEÓ Műszaki, és bírság itt nem játszik, mivel pályán használt autóban lenne. Milyen kapcsolást tudnátok ajánlani? Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Szóval akkor vásároljak egy új relét ami led indexhez való?Mindegy,hogy milyen csak ledindexhez való legyen?teljesítmény,lábak száma nem számít?előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Szia! A LED-es kivezérlésjelzők témában keresd a megoldást.
Hello! Megrajzoltam, de nem írtad a Led-ek áramigényét. Így egy meghajtót használtam hozzá, amivel akár 100mA-ig is meg lehet zavarni a Led-eket. Most 470ohm a Led-ek előtété ellenállása, de ha kisebb esetleg tetemes hő fog keletkezni..
Az áramkört a lámpánál célszerű kialakítani, mert a Led-eket egyenként kel kapcsolni. Ezt most 16 Led-hez rajzoltam, de ezt a sort így tetszőleges hosszban lehet folytatni. A STEP sebességét ekkor növelni kell hogy az Index "égéi idejébe" felfusson a sor. +12V tápot a gyújtásról érdemes venni, az index relé pedig az elektronikát kapcsolja ki-be. De olyan kell, ami kis áramra is képes működni. Mert izzóhoz készült irányjelző relé, nem fog. (Esetleg a fentebbi "INDEX-06" kapcsolást alkalmazod hozzá.
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy vettem egy index relét ledhez.Kivettem a gyári relét és beraktam az újat.Indexelni akarok és meg se nyikkan és nem is kattog.A sima izzóval sem működik.Amúgy Suzuki Swiftbe akarom működtetni.Mit javasoltok?Vagy a gyári relét hogy tudnám átalakítani hogy jó legyen.És ne legyen gyors az index.Köszi a választ.
Üdv.
A motoromon kicseréltem az indexeket ledesre(a relét is)és az lenne a kérdésem,hogy miért villog egyszerre mind a négy akármelyik irányba kapcsolom?bekötés probléma?vagy valami más?
Hello! Mit javasolunk? Vidd vissza és mutassák meg hogy működik..
Sziasztok
Itt van egy megbizhato ,2 vezetekes,12V.-os index utemado ,amely terheles fuggetlen. Mar tobb robogoban hibatlanul uzemel, COB LED-ekkel is.
Proli007nek igaza van. A másik pedig, hogy valószínűleg nem is fog neked kattogni mert elektronikus.
Sziasztok!
Megépítettem a fentebb említett ledes indexet,Működik tökéletesen izzóval de ha ledeket rakok rá akkor sötét állapotban is világítanak a ledek!!!?? Ezt, hogy tudnám orvosolni??? Előre is köszönöm!
BUZ11 fet volt itthon az van benne, N csatornás, ha berakom a 10K-t akkor ugyanolyan halványan világít sötét állapotban, csak a fényes állapot sokkal gyengébb fényerővel világít!!
Hello! Inkább az inex-ekkel tegyél párhuzamosan mondjuk egy-egy 100ohm/2W-os ellenállást. Szerintem nem tud feltöltődni a 150µF-os kondi a Led-ek nyitófeszültsége miatt. A kis áramra meg világítanak a Led-ek.
Köszi így már jó egy 330ohmos akadt a kezem ügyébe azt párhuzamosan raktam a ledekkel s megszűnt a jelenség!!
Nem lehetne az áramkörbe valami megoldást, hogy ne a fogyasztóhoz kelljen rakni mindig az ellenállást??
Nem tudsz, mert azok a pontok a kapcsoló után vannak. Ha meg a kimenet és a test közé teszed, állandóan járni fog az ütemadó. Vagy is fogyasztani fog..
(Persze nekem nincs ilyen vacakom, meg motorom sem.. Mérd meg!)
Köszi a magyarázatot értem, jó lesz akkor így is.
Ha jol veszem ki a kapcsolas mukodeset, akkor ez "sötét" periodussal kezd, ami emlekeim szerint a KRESZ szerint nem megfelelo. Az iranyjelzo kapcsolo megmozditasakor az iranyjelzonek mindig "világít" periodussal kell kezdenie a villogast.
Üdvözletem!
Megépítettem ebben a cikkben szereplő indexrelét, működik is szépen jelenleg 2*10W-os indexekkel, nem leddel, amíg gázt nem adok, mert akkor halványabban villogtat, akkura tett feszmérő alapján a relé 12 volt körül villog remekül efelett már csökken a fénye. Mi okozhatja ezt gyorsabbra kellene vennem a villogást? A 75k ellenállás helyén poti van. Minden segítséget szívesen fogadok.Előre is köszönet ipi
Üdözlök mindenkit!
MZ TS 125 indexéből szeretném a hagyományos 6V 21W-os BA15S foglalatú hagyományos égőket LED-re. Felvetődött a 3W-os Power Led ötlete, de ez nincs olyan fényerejű, a műanyag burkolatban pedig a hűtés sem tökéletes. Ki mit tudna ajánlani?
Sziasztok!
Audikban nemrég alkalmazzák a ledes futófényes irányjelzőket... Ezt szeretném megoldani otthon. SMD borostyán színű LED-re gondoltam+555 timer+ CD4017+... Valami ilyesmivel meg lehet oldani vagy nem??? Mire is gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=Lo9xCFncH7Y https://www.youtube.com/watch?v=hA4VTf7r_Bk https://www.youtube.com/watch?v=A3gatfE5EVw Tehát a led nem alszik el addig míg az utólsó led nem kapta meg a kivezérlést. Köszi
Szerintem meg lehetne úgy oldani, ha pl a 4017 kimenetei pici tirisztorokat gyújtana be, majd az 'utolsó-utáni' lépés megszakítaná (kioltaná) az összes tirisztort egyszerre.
De bármilyen mikrovezérlővel nagyságrendekkel könnyebb volna kivitelezni (és a funkciók mennyisége is majd' korlátlan lenne. Az hogy a magyar jogszabályok (pl kresz) és a rend rendíthetetlen őrei hogy vélekednek majd róla, megint más kérdés... A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |