Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia. Nem tudom milyen az a szünetmentes tápegységed, de amivel én találkoztam, azok kétféle üzemmódban voltak indíthatóak. Régen szívtam is miatta, azóta jól megjegyeztem mit kell tenni, hogy olyan jelenséget elkerüljem mint amivel Te is küzdesz. Alapesetben gombnyomásra un. Green módban indulnak, és lekapcsolgatnak kis terhelés esetén. De ha ezt el akarod kerülni, akkor a bekapcsológombot nyomva kell tartani, míg kettőt nem villan - csippan, ekkor normálisan indul, és kimerülésig hasít. Nem függ, hogy van -e rajta terhelés vagy nincs.
Hát ezt a kódot félelmetesen túlbonyolítottad.
Próbáld ki ezt. (Nincs nálam mikrokontroller, nem tudtam kipróbálni)
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Persze, hogy benéztem.
unsigned long check = millis() - latestbeep;
Helló! Sajos ez a szünetmentes nyomókapcsolóval kapcsol be, hiába tartom nyomva, nem változtat rajta.
csatti2: Köszönöm a programot, este kipróbálom. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Fölraktam gyorsan a programot, de semmit nem ad az lcd1-en, vagyis semmi kimenetet nem ad.
Szerk.: Kicseréletm a print(" ") részt print ("_")-re, és így látom, minden jelnél kiír kettő _-t. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Sziasztok! Egy kicsit elakadtam egy Serial.read()-os programmal, már 3 napja szenvedek vele, és nem jutok dűlőre, az a lényeg, hogy az alábbi szöveg érkezik serialon:
és ebből ki kéne szednem azt a részt, hogy "Ez most egy proba" ill. a telefonszámot és egy változóba betuszkolni, (külön változóba) de ez a szöveg akármilyen hosszú lehet, az a gond, egyedül az az "OK" lehetne a támpont utána. Előre is nagyon köszi!
Támpont +cmgr: utána az idéző jelek, soremelés a vesszők.....
De már csomót szenvedtem vele stringgel és nem jó...
Mondjuk én piccel próbáltam, M35 üzeneteiből kiszedni a telefonszámot, üzeneteket, ott ezek a támpontok teljesen jól működtek. Arduinón még nem foglalkoztam string darablással. Lehet rosszul közelíted meg. Eltárolod egy stringbe, utána azt hiszem a stringet lehet tömbként használni, így minden karakter egyesével vizsgálható. Ha ez megy, már csak egy lépés a CMGR: kikeresése, utána az x-edik idézőjel megkeresése és a következő idézőjelig egy másik változóba átpakolás.
Nem tudom a serialread() - nek van e karakter olvasós változata, hogy ezt valós időben elvégezd. Itt viszont a gond az lehet, nagyon tömör programot kell írni, mert két byte vétele között nagyon rövid idő van, max 1-200 utasítás (már a lefordított változatban) lehet. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Sikerült megcsinálnom, viszont mivel a szöveg új sorba kezdődik az időzőjel után nekem is bekerül egy sortörés, azt hogyan lehetne eltávolítani?
Szerintem sima számként vizsgálva csere ill törlés, figyelmen kívül hagyás. Vizsgálatnál nem karakterként hanem számként nézed, és ha nem érvényes asc értékkel rendelkezik törlés. pl 0A, 0D akkor az a sorvéget jelenti tehát egy jó szinkronizálási pont, de a feldolgozáshoz nem kell.
Köszi és még annyi, hogy ha egy stringhez hozzáfűzök, azt hogyan tudom megcsinálni, hogy a két string között legyen egy sortörés?
Köszönöm a hasznos infót!
Ez egy motorvezérlőt helyettesítő program, és mutatott a programozó videót is, láthatóan működik vele a moci. Így reménykedem, hogy nem cseszek el valamit... Viszont pm-ben kérdeznék egy-két kisebb dolgot, ha nem baj...
Persze kérdezz nyugodtan. Ha viszont másoknak is hasznos az infó, akkor inkább itt a fórumon menjen.
Hmm, annak csak egyszer szabadna megjelennie (Első beepnél, amikor még nincs infónk a ciklushosszról). Lehetséges, hogy picit ugrál a jel és nem atomstabil. Próbáld meg ezt.
Sziasztok.
FTDI adapterrel fel tudok tölteni arduino UNO bootloader ATMEGA328P-re? valahogy nekem nem jön össze. Com port kiválasztva, programozónál AvrISP MKII van beállítva, de avrdude: usbdev_open(): did not find any USB device "usb" hibaüzenetet kapok. Ötlet esetleg?
Szám kinyerése egyszerűen, ha egyezik a parancskód.
Teszteléshez csak írj be tesztszövegeket a serial monitor-ra.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Hmm, nem vagyok benne biztos, hogy ez működhet. Az FTDI egy soros port illesztő. Az IC-d nem nagyon hallgatózik ott, amíg nincs rajta bootloader. Az AvrISP pedig ICSP csatlakozóra van kitalálva (az FTDI-d nem tudja szimulálni azt, mert nem AvrISP). Ha van egy másik arduinod, akkor azt felprogramozhatod ISP-nek (példák között van a program: ArduinoISP). Ezen keresztül már feltöltheted a bootloadert és onnan az FTDI cuccod is működni fog (fontos, hogy csak azután kösd össze az arduinót a chippel [a program leírásában, hogy kell összekötni], amikor már rajta van az ISP szoftver).
Tuti, hogy csak egyetlen lefutó él van, mert egy 555 adja egyenlőre a kimenetet, még szkóppal is megnéztem, nem cakkozik, határozottan vált.
A kódot amint lesz lehetőségem, kipróbálom, lehet, hogy csak csütörtökön fogom tudni. De addig is köszi.
A bootloadert akarod beégetni, vagy az már benne van és bootloaderrel az alkalmazást akarod feltölteni?
A kapcsolásod szerintem nem jól van összedugva (a kristály és a kondenzátorok lábai körül nincs minden rendben - bár a fényképen nehezen vehető ki, hogy mi hova megy). A két GND láb legyen összeköve. A VCC és AVCC lábakat is kösd össze!
Sziasztok.
Lenne egy elmeleti kerdesem, lehet egy PWM labat, kimenetnek, ketfele keppen hasznalni ? Sima digital, magas vagy alacsony szintunek es PWM -nek, na persze nem ugyanabba a pillanatba ?
Ha a kitöltési tényezőt maximálisra állítod akkor az logikai 1 nek felel meg.
Szia.
Először a bootloadert szerettem volna beégetni, de sokadik próbálkozásra sem ment, feladtam. Nincs baj, mert van másik arduino uno-m, meg USBasp-m, meg avr doper-em, tehát meg tudtam oldani, csak kíváncsi voltam. Viszont. ArduinoISP-n keresztül beégettem egy UNO bootloadert ebbe a próbapanelos kapcsolásba, rátöltöttem a blink alapprogramot, minden működik, okés. De visszakábeleztem az FTDI adaptert, hogy akkor most már mennie kell az alkalmazás feltöltésnek, de sajna így sem. Milliószor átnéztem, minden ok, GND-k össze vannak kötve, VCC-k össze vannak kötve, FTDI adapter helyesen van bekötve. Ugyanakkor van egy Arduino mini PRO-m, azzal hibátlanul megy. Egyenlőre tanácstalanul pislogok.. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Tegyél fel légyszi egy képet felülnézetből. Talán látjuk a bekötésből, hogy mi nem stimmel. Pl. a korábbi képednél én nem látom a 10k-s ellenállást a reset vonalon (lehet ott van, de nem látszik). A kristálynál sem látok földet.
Szia.
Amint hazaérek tesztek fel. 10k-val felhúztam a resetet, 100nF-on keresztül ment a dtr lábra az FTDI adapteren. kvarcnál megvan a GND, mert mondom, ISP-n keresztül felmegy rá a blink.
Lehet értelmes oszcilloszkópot írni Arduino Mega-ra?
Illetve egy mondjuk 3,2"-os 240x320-as felbontású panel elég gyors lehet megjelenítőnek?
Köszi!
Az Spi sebessége a korlátozó tényező. Megaval (vagy Unoval) csak képkockákat kapsz. Gyorsabb mikrovezérlő kell, pl. Due. Rákereshetsz: arduino duo vs. mega (youtube).
Nézd meg az alacsony költségű digitális oszcilloszkóp topikot, szerintem az spi sebessége nem lesz elég.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |