Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem hinném. Gyönyörűen beszél. Itt a suliban ragad rám a szemét. Ő az!
Sziasztok! Megoldható-e valahogy, hogy az alumíniumot feloldjam, lemarassam valamivel úgy hogy az acélt nem bántaná? Lenne egy alu agytest amiből ki kéne varázsolnom egy menetes körmös részt ami nem sérülhet. a Az a baj, hogy kb 20eft lenne a szerszám
Az acél csak simán bele van sajtolva, vagy rá van öntve?
Ha sajtolva van, megmelegíted az alut és kijön könnyen, de tudni kéne miről van szó, valami fotót mutass!
menetes a dolog csak össze van állva rendesen a dolog és csak a racsni fogaiba illeszkedő szerszámmal lehet kitekerni elvileg, ezért gondolt erre az alternatívára
Valamilyen szerszámot biztosan lehet csinálni a kivételre, aztán melegítés. Légy kreatív!
csak sokba lenne a szerszám készítés nem lehetne akármiből nagyon durván bele van húzva
![]()
A wikipédián van pár infó, mivel lehet oldani, de hogy azok megtámadják-e az acélt, passzolok.
A nátrium hidroxid (marónátron, lúgkő) az alumíniumot oldja és a vasat nem bántja. Ha oldani szeretnél ezzel lehet.
Régen az iskolában csináltunk egy kísérletet:az alumíniumot leöblítettük ezüstnitrát oldattal , ami levette róla a felületi oxid réteget ezután aluoxid kristályok kezdtek nőni az alun és folyamatosan lesöprögettük a krisályokat mire elfogyott a fém ..... ezüstnirát lápisz néven kapható a patikában.. Otthon is kipróbáltam , el is fogyott az úttörő szíjam csatja
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
Lúggal leoldható az alumínium. Legegyszerűbb tömény trisó oldatban főzni.
Gőzöm nincs, hogy van-e munka. De a hiányszakma arra utal, nem? Én utoljára 2010-ben kerestem munkát 3 hónapon keresztül. Napi átlagban 5 jelentkezést küldtem el. Összesen 3 helyre hívtak interjúra, és plusz egy helyről válaszoltak mailben, hogy nem én vagyok az ideális jelölt. Aztán jött a BKV.
![]()
Azt se nem bántja
![]()
Srácok!
Az orosházi kórház szülészetén ülök... Szorítsatok! Pili ![]()
Ez bizony izgalmas esemény, remélem minden rendben lesz, szorítok.
Nálunk a feleségem szült. ![]()
Szorítok, de miért is kell szorítani?
![]()
Haj rá, remélem az eredményt is megtudjuk. Majd el felejtettem, nehogy kondenzátor legyen a neve. Nálunk még hátra van 8 hónap.
Várjuk a beszámolót! Remélem már megszületett a kicsi, és mindenki jól van!
Sziasztok!
Hajnal 3-ra megszületett a második kislányunk. A neve Elza Magdaléna lett,3 kg-mal,a testhoszzról nincs infóm.Minden rendben,kivéve,hogy én nem lehettem bent,mert látogatási tilalom van.De a fotón,amit az édesanyja küldött ,ott egy tündér ![]() Most én pesztrálom a nagyobbikat,aki 19 hónapos,hát,le a kalappal a párom előtt.Nehezebb,mint gondoltam,pedig sokszor vagyok vele kettesben. Pili A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Hát igen, a gyerek olyan mint a baj, megcsinálni könnyű, utána jön a neheze.
![]() ![]()
Szívből gratulálok, és kitartást a nagyobbikhoz!
![]()
Szia!
A Teremtő áldja meg Elza Magdalénát és a testvérét is minden földi jóval! Néktek,Kedves szülők,kívánok erőt,egészséget,kitartást a felnevelésükhöz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |