Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De nem is pontra menő téma, hanem beszélgetős...
Na most új dolgodt tudtam meg...
És mialapján megy pontra vagy mialapján beszélgetős? Azt én választom ki? Mert nemelékszem ienre...
Hát nem kerülne sokba.
Nem tudom hány forumozó van de ha csak mindenki beküld néhány aprót, gondolom öszzegyűlne mondjuk a fene tudja mennyi. De talán nem az a lényeg, hogy mennyi.
Szerintem simán meglehetne tenni...
Tuti össze tudnánk gyűjteni baromisok aprót.
Hány forumozó van, regisztrálva?
Mert a regisztráltaknak lehetne emilt küldeni az akcióról.
Amúgy a tagok között ki gyűjtötte össze eddig a legtöbb pontot?
Ez nekem amúgy már a legelső ilyen Heti Hetes alkalomkor is felmerült az agyamban... (azaz még tavaly év véga felé)... még szabival is beszélgettem erről, aztán végül nem szólaltunk fel. De így, hogy szerinted is jó ötlet lenne, én benne vagyok és támogatom.
Hogyan kéne gyűjteni? És hova kéne gyűjteni? Mármint milyen címre? Mert ugye valakinek ezt össze kéne gyűjtenie, egy központi helyen... legalábbis ez lenne célszerű.
Hogyan: Levélben, csomagban postán.
Átutalás nem jó, mert ugye az nem apró.
Szerintem is jó ötlet ez a gyűjtögetés,.. Nem-tudom milyen az a heti-hetes akció, régen néztem, de most nincs időm Tv -re. Sztem lehetne valami sms -es megoldást is. Meg lehetne választani 1 és 2 Ft között,..
Kb. tavaj tavasszal váltottunk be egy halom (két nagy befőttesüveg) 1,2,5 FT-ost, amit az asszony gyűjtött.
Ha akkor szóltok...
Amikor témát nyitsz, megjelenik fölül, jobb oldalon, a hozzászólás-ablak felett egy hármas legördülő-választó, amiben ki lehet választani a "műfaj"-t. Ha nem választasz semmit, akkor "beszélgetős" lesz, és nincs pont-adás. Ha akár csak az egyiket is kiválasztod, akkor van pont-adás, és "Elfogadás megoldásnak".
Ha meg extrán akarsz pontot adni, szólsz nekünk (moderátorok), és intézzük.
Csatlakozom, remek ötletnek tartom! Viszont a technikai kivitelt jó lenne valahogy megoldani, mert nem lesz egyszerű összegyűjteni Soprontól Záhonyig és Szobtól Szegedig az ország minden részéből. (Sajnos, e tekintetben a külföldön élő tagok hátrányban vannak... )
Hátrányban bizony. Én Romániában, Szatmár Megyében, Sződemeter község egy kis falucskájában lakom. Ide minden megkésve érkezik. A világ vége is legalább 50 évvel későbben jönne el.
Háááát. Nézem a Magyar Posta dijszabását.
Belföldön nem elsőbbségi sima levél sújkorlátja 2kg. Ennek a dija:580ft Külföldre horror, gondolom kintől ide az ottani szolgáltatóval szintén az, ugyanilyen csomag dija:4000 HµF !!! Postai dijak 2008.01.01 től
És, hogy számolni is lehessen:
Az egy forintos súlya:2.05gramm A két forintos súlya:3.1gramm És bele kellene húzni, mert ugye március elsejével ugye vége az 1-2 forintosoknak. Részlet az MNB-banktól: "Márciusig mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy a nála lévő érméket vásárlásai során felhasználja, vagy jótékony célra elajándékozza."
Ami viszont nem jelenti azt, hogy március 1-e után nem lehet majd találkozni az 1 és 2 Ft-os érmékkel.
(Ismervén a magyar boltosok szokásait (tisztelet persze a kivételnek!), még jó dababig fogunk visszakapni az egyébként már kivont pénzérmékből.) Magánvéleményem: Ha már az 1 és 2 Ft-os érméket kivonják, ezzel az erővel akár az 5 Ft-osokat is kivonhatták volna a forgalomból, szerintem egyre kevésbé van az is használatban, sőt... És nem kellene kétszer eljátszani ugyan azt. (Csak halkan jegyzem meg: kétszer annyi pénzért...)
Én arra vagyok kíváncsi, mi lesz majd a jó kis "CSAK 9999 Ft" árcímkékkel, mert hogy lélektanilag úgyis befolyásolni akarnak az árakkal, az biztos. Ha jól körülnéznék, a termékek 90%-a biztos, hogy ilyen hülye módon van beárazva (és engem nagyon idegesít is).
Az ötforintost lehet, azért nem vonták ki, mert drasztikusabbak lettek volna a felfelé kerekítések, tartottak a népharagtól... Idézet: „mi lesz majd a jó kis "CSAK 9999 Ft" árcímkékkel” Át fogják írni, "CSAK 9990 Ft"-ra. Idézet: „Az ötforintost lehet, azért nem vonták ki, mert drasztikusabbak lettek volna a felfelé kerekítések, tartottak a népharagtól...” Ne viccelj! Ma már 5 Ft áremelést észre sem vesz az ember... Na jó, esetleg a benzin áránál, de csak azért, mert bemondja a rádió!
Majd így írják: 9999.- FT*
* = csak bankkártyás fizetés esetén.
Azért megvan azoknak a szép kis faluknak is az előnye!
Azok a szép tájak, stb! (Tavaly nyáron voltunk egy hétre Erdélybe, és remélem az éven is sikerül eljutnunk oda! Egyszerüen nem tudok betelni a látvánnyal!) (Az első 3 napot egy kis faluban, Etéden töltöttük.) Hát abban viszont igazad, van, hogy nem olyan könnyű oda eljutni...azok a falusi utak...
ujujj
elküldtek ide mert segiteni akartam 1 srácnak.csúnya-csúnya én.hát szabad ilyet?
Az utak rosszak néhol, de az a levegő ami a hegyekben van,.. ... hmmm ... Jó mi?
Nekem legjobban a Békás-szoros tetszett!
De azok a fenyvesek! ...hmmm... Igaz, itt Tokaj-Hegyalján is vannak szép helyek, hegyek, friss levegő, de azok ott...hát azt látni kell! Viszont a főútvonalak jobbak, mint nálunk az autópálya!
Nem tudok, és nem is szeretek táncolni. Erre azt mondja feleségem: sosem késő megtanulni...
Metró Mallorcán, 2 év alatt, 32 milliárdból!
A derék spanyol szigetlakók 2005-ben úgy döntöttek hogy belevágnak a metróépítésbe. És mivel Mallorcán nem volt Demszky, BKV, Hídépítő vagy Bamco csoport, 2007. április 25-én át is adták a metrót. 2007 szeptemberéig ingyen (!) használhatta mindenki, főszezonban (!!!). És döbbenetes, 120 millió eurós összegbe került (32 milliárd forint). A Palma de Mallorca Metro amúgy 7,2 km hosszú és 9 állomásos, 32 milliárd forint. A 4-es metró 7,4 km hosszú és 10 állomásos, 400 milliárd forint, és ment már a fúrópajzs vagy 1 kilométert !!! 5 éve épül .. Most akkor lehet tippelni, hogy a 400 milliárdból mennyit lopnak el nálunk.
Azt vettem észre, hogy nálatok az autópálya néhol olyan mint nálunk a városi ut,.. Most voltam pár hete, s mikor megébredtem, mondom, Romániában vagyunk? S-jött a válasz, hogy: nem, ez még az autópálya,.. No de ne hagyd ki a kárpátok tetelyét, s egy nagyon jó hely van: un: "Intorsura Buzaului" ahol a hegy oldalán megy az út több tíz méteres beton oszlopokon, amik a fenyők közül jönnek ki, tehát nemlátni a földet csak a fenyők tetelyét,.. Eszméletlen,.. S ottan lehet találni egy gát szerűséget, ahol ledobtam egy feles üveget de mire leért már nem láttam,..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |