Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Megrajzoltam. Ugyan nem mondtad, hogy a relé 20sec ideig mekkora feszültséget kap. Az R2 ellenállást lehet az időzítéshez meg kel választani, mert az függ a Fet küszöbfeszültségétől is.
Köszönöm. 3 voltot kap, ezért írtam a 3 voltos relét. Köszönöm!
Egy kérdésem lenne még milyen programmal lehet megtervezni egy ilyen kapcsolást?
próbáltam tinán szimulálni, de BS170-et nem találtam rajta.
Ne szimuláld, hanem rakd össze.. (Egyébként meg nincs benne.)
a kép mellé tsc fájlban is feltehetnék az áramkört.
Szimulálni szeretném, hát ha tudom fejleszteni és könynebben rájövök a működésre.
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérniegy pár dologban.Elégamatőr vagyokkérem nézzétek el. Azis lehet ,hogy rossz helyre írok. Az első. Adott 3.7 volt ,amit rc távvezérlővel ki be tudok kapcsolni.Ezzel szeretnék 12v-ot kapcsolni valamiféle relével. Megoldásokat előre is köszönöm.
Hello! Egy tranyóval, két ellenállással megoldható, ha ismert a relé árama.
Szia
Szóval ha a 3.7 voltot távvezérlővel irányítom. Ez egy rc vevőjének a része. Elmozdítom a kart a távvezérlòn és a vevòn zárja az áramkört. Úgy szeretném ,hogy ez behúzzon egy relét ami zár egy tőle független 12 voltos áramkört. Van e erre egyszerű megoldás?
Ez a kérdés egyébként itt OFF!
Írtam, hogy van, csak épp a kérdésre nem válaszoltál. De a 12V tápfeszültség és az Rc tápfeszültségének negatív pontjának közösnek kell lenni.. (A 2,7V és a kapcsoló, csak modellezi az RC-t.)
A kérdésedre feleltem ,még ha nem is annak tünt. A relét 3.7 voltal kapcsolnám. Ha jól értem akkor ez a "relé árama". Sajnos az nem megoldható ,hogy a 3.7 v és a 12 v negatív pontja ugyan az legyen. Mint írtam, lehet hogy nem jól kifejezve magam, külön kell 'hogy működjön. Ilyen megoldás létezik vagy egyébb ötleted van?
Nem egészen válaszoltál, mert nem árultad el, mekkora a relé árama. De ha galvanikus elválasztásra is szükség van, akkor opto-csatoló jöhet szóba. De kérdés terhelhető-e a 3,7V 5..10mA-el, és esik-e erre a terhelésre a feszültsége.
De meg kell kérni a tisztelt Modikat, tegyék át ezeket a hozzászólásokat a "Relé kérdések" topikjába, mert itt ezeknek nincs keresnivalójuk..
Mint írtam eléggé laikus vagyok a témában . Pont ezért kértem segítséget.Ezért nem tudom pontosan a relé áramát. Megpróbálom leírni mire is van szükségem és utánna írok a Moderátor uraknak is.
Szóval van egy 3.7 voltos aksiról működő rc vevőm. Ez egy helikopter vevòje volt. Átakorom építeni egy másik rc dologba, ami most lényegtelen. Ennek a motorkivezetésére akarok kötni egy olyan relét vagy kapcsolót amivel egy 12 voltos motort tudok ki-be kapcsolni. Sajnos tudásom elég gyér. Ezért szeretném ezt teljesen külön áramkörön nehogy baj legyen. Remélem így elég adatot adtam ahhoz ,hogy valami egyszerű ,számomra is könnyen megvalósítható ötletet adhass. Elòre is és az eddigieket is köszönöm.
Próbáld meg így. 4 lábú optót találsz biztos, a relé 12 voltos, a tranyó valami hasonló, ha ez nincs.
Ha a nagy áramú brushless motort tudja kapcsolni, akkor egy 3-4v-os relé árama nem okozhat problémát, és a relénél jobb le/külön/szétválasztás nem hiszem, hogy szükséges. PL.Bővebben: Link
Köszi az ötletet, de egyrészt nem az én kérdésem volt, másrészt küldj playbacknek 3 voltos relét.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
Nekem kicsit hiányosak az információk. Nem tudjuk, milyen alkatrészek állnak rendelkezésre, és mi az, amit be kell szerezni. Így például a jelfogóról sem tudunk semmit.
Nem tudjuk, hogy a vevő kimenete milyen, analóg (proporcionális), vagy egy ki-be kapcsolóról van szó. Egy jelfogó a névleges feszültség nyolcvan százalékánál meghúz, de a tartáshoz (behúzott állapothoz) sokkal kisebb feszültség (áram) szükséges. Ennek következtében a távvezérlő kar 80% eltolásánál meghúz a jelfogó, de kikapcsolni csak közel 20% állapotban fog. Az sem tiszta, hogy miért ragaszkodsz a teljes leválasztáshoz - a jelfogó tekercse, és az érintkezők közötti elválasztás miért nem elég?
Aztaaaaa. Vannak ám itt ötletek. Kösz-kösz.
Hát szerintem én hittem egyszerűbb megoldásban vagy ti bonyolítjátok túl kicsit. Sebaj Szóval van egy rc vevő.3.7 aksiról . Van rajta egy kimenet ami egy picike villanymotort kapcsolt. A távon felnyomtam a kart akkor felpörgött ha lejjebb engedtem a fordulata csökkent. (nedudgi erre gondoltál?) De én ennek a motornak a csatijára akarok egy 12v -os motort tenni ami egy 12v os külön aksiról megy . A kart felnyomom " tökig" bekapcsol ha lehúzom megáll. emNem kell fordulatszabályozás se semmi. Bekapcsol lekapcsol. Ennyi. Azt hittem hogy van valamiféle relé aminek van 4 lába és 2re 3.7 v és az zárja a másik kettőt is . Úgy hogy az nem egy áramkör. Tudom nagyon primitíven hangziknde nekem valami ilyen kell.
Sikerült jól leírnom a problémát, ami ezek szerint nem az.
Már csak az üzemidőket kell tisztázni, és mindent tudunk. Gondolom a 3.7V egy kisebb lítiumakku. Erről egy 3V jelfogó az akku kapacitásától függően 3-100 órát működhet. (A jelfogót beszerezted már?) A 12 pedig egy savas akkuk lehet. jól tippelek? Jól gondoltad, a tekercs két kivezetésére feszültséget adva a jelfogó behúz és zár(bont, ha olyan kellene). A két áramkör független egymástól, de nem jelenthet nagy problémát, ha mondjuk a negatív ág (a földvezeték) közös. Az optimális megoldás többféle úton közelíthető meg, de az az igazi, amikor a már az ötletelés kezdetén tudjuk, milyen körülmények között kell teljesíteni egy áramkörnek. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxMjAw/z/KpYAAOSw2XFUfo0I/$_57.JPG
Teljesen ugyan ilyen a jelfogó. Az akkukba beletrafáltál Azért kel külön áramkör mert még elég sok minden lesz azon aksin
Sziasztok.
Lomexen ez a relé 250VAC-on mennyi áramot bír el? 125VAC-on 10A-t akkor 250V-en 5A-t? Bővebben: Link
Ha bírná a 250V feszültséget, az adatlapban szerepelne.
Ha 125V-os, akkor nem tudja a 250V-ot. Egyszerűen nem alkalmas rá. Használj ugyanilyen kockareléből más gyártmányt. Például: ilyet
Sziasztok!
Egy autókban használatos relével pl:Ilyen lehet-e 230V AC-t kapcsolni? Ha a kontaktus 12V DC esetében 30A-t kapcsol akkor mennyit tud 230 AC esetén. Konkrétan egy 1,3 kW szivattyúmotor kapcsolását rá lehet-e bízni? A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Az egész 12 V-ra lett tervezve, több dolgot kockáztatsz azzal, ha 230 V-ot akarsz vele kapcsolgatni. Tehát nem.
Azt értem hogy a tekercs 12V-ról működik, de ha megvannak a biztonságos távolságok a 12V-os résztől, a kontaktusok látszólag megfelelően nagyok. Az érdekelne hogy miben másabb egy 12VDC kapcsolására tervezett érintkező egy 230VAC-ra tervezettől?
Honnan tudod, hogy megvannak a biztonságos távolságok? Hacsak a gyártó nem garantálja, hogy a szigetelések és távolságok megfelelőek 230 V-os használathoz, inkább ne kockáztass. Egy olyan, 230 V kapcsolgatására is alkalmas relé sem kerül sokkal többe, mint egy ilyen autós.
Biztos, hogy nincsenek meg a szükséges feltételek. Egy autós relé általában 30-40A tud de nem ritka a 80-120A sem. Ekkora áramokra nincs is váltó 230v-os relé az már mágneskapcsoló. 30A-es 240-v ra a legolcsóbb:Bővebben: Link , de ez sem 600 forint mint az autós relék...És a szivattyúhoz jó, de azért az egész lakás 30A-ét nem bíznám rá, a 6,3-as rátolható saruba talán még a 2,5-es vezeték sem megy bele...
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |