Fórum témák
» Több friss téma |
Jó kérdés, szinte minden esetben a rossz tápcsatlakozás a ludas. Esetleg a tápegység nem tud annyit mint ami rá van írva, és leesik a feszüntség olyan szintre amit a HDD már nem tolerál.
értem akkor majd másik táppal meg_probálom, vagy nemtutom, köszönöm a választ!
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
Sziasztok.
Van egy 160 Gb (két partícióval) és egy 500 Gb (szintén két partícióval) merevlemezem. A kisebbikre van a Windows 7 telepítve, de Én áttelepítettem a nagyobb meghajtó egyik partíciójára. A problémám a következő: Ki szeretném üríteni a kisebb merevlemezt, ezért a nagyobb merevlemezről szeretném indítani a rendszert, de ha a BIOS-ban letiltom a kisebbet, akkor nem indul a rendszer. A neten találtam videókat a helyreállításról, így sikerült az áttelepítés is. Most nézem a BCDEDIT parancsot a CMD parancssorból, és ennyire jutottam, a betöltendő Windows nevét már sikerült átírnom, és a partíciókat is C:-re álítottam. Mit kellene még beállítanom, hogy ha a kisebb meghajtót letiltom, elinduljon a rendszer? Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7601] Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. C:\>bcdedit Windows Rendszertöltés-vezérlő azonosító {bootmgr} device partition=C: path \bootmgr description Windows Boot Manager locale hu-HU default {default} resumeobject {9204ed3a-beac-11e4-9d11-806e6f6e6963} displayorder {current} {default} timeout 30 Windows rendszertöltő azonosító {current} device partition=C: path \Windows\system32\winload.exe description Windows 7 - Optimal locale hu-HU osdevice partition=C: systemroot \Windows resumeobject {9204ed3a-beac-11e4-9d11-806e6f6e6963} Windows rendszertöltő azonosító {default} device partition=C: path \Windows\system32\winload.exe description Windows 7 Professional (helyreállított) locale hu-HU osdevice partition=C: systemroot \Windows resumeobject {8997bdd7-bead-11e4-962f-806e6f6e6963} Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Szia. Nem bootolhato a nagy vinyod. Telepitsd ujra.
Éppen ezt szeretném elkerülni, miért nem bootolható?
Üdv!
Bootolsz a W7 telepítő lemezről/usbről, majd kiválasztod a javítás funkciót. Elvileg simán meg tudja oldani az ilyen jellegű problémát.
A win7 bootmanager-e továbbra is az előző, régebbi partíción van. Azt keresi, mivel az újon nem aktív, vagy fent sincs. A helyreállítás rendbehozza elvileg, ha kiveszed a régit, mert telepíti az újra. Viszont, ha benne hagyod a régit akkor ahhoz fog igazodni. 2 meghajtón nem lehet aktív manager, mert összevesznek, és/vagy mindig az elsőnek megtaláltat veszi alapul, a másikat inaktíválja indításkor és úgy is hagyja. Mindegy minek nevezed el. A "C" meghajtó csak neked van, hogy felismerd. A boot rendszerébe nem szól bele, nem is érdekli. Tehát régi vinyó ki, gép javítással indít. Ha megtalálja az új vinyón amire minimum szüksége van, akkor felrakja rá a bootmanager-t és onnantól kezdve az lesz a masterboot. Viszont igy a régit ha visszarakod és az új már aktív, az inaktíválja a régin lévőt, tehát nem fog róla indulni többet. Remélem érthetően írtam le.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Ezek szerint nem úszom meg az új telepítést?
Esetleg a kis vinyót kiveszem, másik gépben formázom, javítás a nagy vinyón, utána vissza a már üres kicsit.
Miért kell új telepítés? Létezik javító telepítés is. Húzd le a kis vinyót és csinálj egy javító telepítést.
Ennyi idő alatt már régen végeztél volna. A javító telepítés után megmarad minden dokumentumod, meg programod.
Nem kell formáznod az újat, csak vedd ki a kicsit és az indítási helyreállítást csináld meg. Aztán kiderül.
Az XPnél tudtam ilyent csinálni, de a Win7nél hogy működik ez?
Mivel lett "áttelepítve" az oprendszer a másik vinyóra? Vannak kifejezetten erre való programok. Pl. a Ghost. Ha ez ok., akkor el kell indítani a telepítőt és az érzékeli majd, hogy van már oprendszer, úgyhogy fel fogja ajànlani a javító telepítést. De az eredeti vinyó legyen lehúzva.
Az áttelepítést a"Dr. Data Backup" programmal csináltam. Egyébként a Ghost is meg van, azzal csinálom a mentéseket.
Annak ugye nincs jelentősége, hogy a kicsi ATA-s, a nagy pedig Sata-s? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
Annak nincs jelentősége. Az Acronis -ról írták sokan, hogy jól használható költöztetéshez.
Vagy itt van egy leírás.
Én Acronist használok. 2013 és 2014 is nagyon jó!
Sziasztok szép estét sajnos a gépem nem ismeri fel az usb ket és nem is jelzi ki win 7 van rajta mit nézzek meg foxxcon g31mx alaplap üdv lali
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2015
Hali!
Biosban engedélyezve van?
Sziasztok! Próbáltam telepíteni win7. de hibát(végzetes) jelez és leáll a telepítés. Mellékelek képet róla ! Valami ötlet hogy hol nézzek utána? Előre is köszönöm !
Valami haldoklik a gépedben. kezd el a RAM okkal, vegyél ki egy modult. Próbáld meg ha úgy sem cseréld ki a kivettre és próbáld.....(már ha több modul van benne), illetve nézd meg hogy nincs e húzva mert még akkor szokott ilyeneket csinálni.(ajánlott de-faultra tenni a biost)
Ez jellemzően memória hiba. A telepítő egy virtuális meghajtót hoz létre a memória egy részéből. Ha rossz valamelyik modul, akkor nem tudja létrehozni és fatal error-al megáll...
Szia, Ha van valamilyen Linux telepítőd, azon van boot-ban mem teszt. Érdemes lefuttatni. Az sem mindegy, hogy 32, vagy 64 bites rendszert akarsz használni? Ami 32-ben elment még előtte, lehet 64.ben már nem fog, ha nem pont egyformák a modulok.
Sajnos eddig még nem sikerült, próbáltam már 32 és 64 bit rendszerrel is . Most tovább telepített de most a következő üzenet jött és leállt !
Hali!
Egyszer én is elkaptam egy hasonló dolgot. Nézd meg a BIOS-ban hogy a floppy be van e kapcsolva ha igen akkor tiltsd le.De amit xitibi javasolt, azt is nézd meg.
Ez arra utal hogy valami kulonleges CD/DVD meghajtod van aminek nem tamogatott alapbol a meghajtoprogramja. Kerj kolcson egy masikat azzal probald meg.
Futtass egy Memtest -et már előttem kb. hárman írták és leggyakrabban valamelyik memória modul okoz ilyen hibát), ha az nem dob hibát, akkor esetleg lehet olvasó hiba, vagy karcos lemez is. Nem ártana a winchestert sem leellenőrizni. Erre jó például egy live Win7, vagy Linux
Ha vinyó, memóriák rendben, akkor esetleg próbáld meg pendrive -ról telepíteni, azzal kizárod az olvasó és a lemez hibát. De először is Memtest és vinyó teszt. Van olyan BIOS, amiben alapból van memória teszt. Ja.. és használd a válasz gombot, mert nem lehet tudni, kinek írtál.
Nem volna baj ha le irnád milyen alaplap,proci,ram,meghajtók és videó kártya van benne.Ez a képernyő Elméletileg a scsi eszköznél is lehet. Azt mindenképp ellenőrizd hogy a gép van e huzva, és hogy a ram modulok egyforma sebességűek legyenek illetve legalább annyit tudjanak amenyit az alaplap kér.
Sziasztok! Szükségem lenne a segítségetekre! Meghalt a gépem. A topikban már eddig is rengeteg
javítási tippet találtam és ezek alapján próbáltam megjavítani. Az alaplapon (MSI K8N Neo4) cseréltem 5db 3300µF-os kondit + az aksit, a tápban (CODEGEN 350W) a -5V és a -12V 470µF-os kondijait (púposak voltak). Bekapcskor se kép, se hang. A prochűtő fullon pörög (ZALMAN), a manuális potijával nem lehet szabályozni a fordulatszámot. Mintha a proci (AMD Athlon 3200+) max hűtést igényelne. A procin, a foglalaton, az alaplapon nem látni elszineződést,égésnyomot. A tápfeszültségek: narancs 3,3V piros 5,22V szürke 5,22V sárga 11,74V fehér -4,88V kék -11,57V Na szóval a gutaütögetés itt kezdődik és ott folytatódik hogy vettem egy használt alaplapot procival, hűtővel 5EFt-ért (LENOVO Rev:v0.3), de a guglin nem találok hozzá manualt. A frontpanel és a front USB bekötés kellene. Ja és driver. Legyetek szivesek segítsetek, vagy a régi mother javításában, vagy az új beüzemelésében! Előre is köszönöm! Laci
Szia!
Biztos hogy jól forrasztottad be a kondikat?A lap több rétegű ezért nagyon precíznek kell lenni , és a polaritásra is figyelni kell.Ha a táprádugásával azonnal pörögni kezd a venti ott nagy valószínűséggel elhalt az alaplap. vagy sérült a BIOS ami gyakorlatilag ugyan azt jelenti.A Lenovónak biztos hogy van egy al " címe" is de a rajz kép alpján ezt nem lehet megállapítani.Kellene egy teszt CD aminek nem kell semmilyen illesztő és azzal meg lehet állapítani a pontos típust. A proci alatti címkén mi szerepel? A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Szia belfi2!
A probléma úgy kezdődött, hogy a gép egyre gyakrabban leállt (csak úgy magától). Újraindítani csak a konnektor kihúzása-visszadugása után lehetett. Azután indításkor mindig CHKDSK-val kezdett, irkálta hogy ilyen-olyan szektorhiba meg ilyen-olyan file visszaállítás aztán indult a Win és hasznáhattam míg megint le nem állt. Gondoltam haldoklik a HDD (11éves), de mire sikerült egy használt IDE-s HDD -vennem, már be sem indult a gép. Ja, az előbb nem írtam, de a HDD is pörög (nem csak a ventillátor), de sem a monitort nem kapcsolja be se nem csipog. A kondikat polaritáshelyesen tettem vissza, de hogy a pillanatpákával túlmelegítettem-e vagy éppen nem melegítettem át eléggé ez kérdéses. Ha volna csere procim azzal még kipróbalnám mielőtt alapot cserélek. Azt hiszem jobb ha a LENOVO után nézek. A proci mellet, a LENOVO felirat fölött van két vonalkódos-feliratos cimke. Az egyik: 11S42Y9124ZVQ08H7844EV FRU42Y9915 708 MADE IN CHINA 2ND LVL INTCT:el a másik: 4551-000085-00 MAC: 001A6B4DB4BD és az alapra festve: 2nd lvl intct el 250 deg Idézet: „Biztos hogy jól forrasztottad be a kondikat?” Így van. Ezeknek az elkóknak a (-) oldala a nagy felületű föld fóliára van forrasztva, ami sok helyen a panelnek mind a két oldalán van, és galvanizált furat köti össze. Ebben van a kondi lába. A hőelvezetés nagyon nagy, így kiforrasztáskor könnyen sérül a fólia, kijöhet a furatgalván felület (rajta marad az elkó lábán). Csak nagy teljesítményű (de hőszabályozott) pákával (pl 50W-os Weller), vagy forrasztó állomással szabad hozzáfogni. Ha marad ón a furatban, gyantás ónszívó fonattal kell kitisztítani. Ha nagyon bátor valaki, kifúrhatja 0,6 - 0,8 mm-es fúróval. Túlmelegíteni a panelt nem szabad. A fordítva berakott elkó szinte biztos, hogy fel fog robbanni rövid időn belül, ha a táp egyáltalán elindul a zárlat miatt. És hát nagyon kell figyelni, hogy nehogy ónzárlat maradjon valahol a panelen. A Bios elem benn van, annak a környéke különösen kényes. A statikus feltöltődés is veszélyes lehet (műszálas ruha nem lehet). Ne fogjon hozzá olyan, aki ezeket nem tudja betartani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |