Fórum témák
» Több friss téma |
én is csak véletlenül vettem észre ezt a jelenséget
![]() esetleg még mélysugárzó tölcsér építésén gondolkodom ![]() Hátha nagyobb hangnyomást tudok elérni vagyis erőteljesebb basszus hangot Idézet: „...akár hogy rendezem a falakat midig a sarokban a leg jobb a basszus..” En inkabb ugy fogalmaznek, hogy a sarokban a legtobb a basszus, nem a legjobb ![]() ![]()
oksa!az mnc jó az mnc finom az mnc tökéletes...de nem nem megfelelő használat miatti tönkremenetelről van szó.lehet hogy én voltam épp szerencsétlen,vagy csak tényleg szériahibás volt de 3 heti használat után egyszerűen szétmállott a cone -perem...de ez nem ide tartozik...
elvileg ha építenék egy szub tölcsérsugárzót és befordítanám a sarokba lehet jobb mélyhang átvitelt érnék el?
Idézet: „én is csak véletlenül vettem észre ezt a jelenséget” Javallott kicsit több, célirányos irodalom olvasgatása! ![]()
a mélysugárzó tölcsérek 2 okból készülnek
1,:nagyobb hangnyomás elérésére a szabadtérben,vagy szórakozóhelyeken 2,:a legalacsonyabb frekik elérésére...16Hz-ig akár de mindkettő hatalmas méretekkel jár és lakásba nem is való(esetleg ha nem lakásban laksz hanem cs.-i házban még igy is elég morbid ötlet a hallható hangtartomány hallható lesugárzása)egyébként ezeketa tölcséreket komoly számitógépes software-ek tervezik és házilag csak megtervezett bemért konstrukciót érdemes megépiteni a hozzá javasolt driverrel,máskülönben a teljesitménye gyenge lesz...
Ezekután: Hangtechnikák, hangosítások vagy (OFF) Pihenő pákások témája.
Ez mar perverzio
![]()
Ehhez csak annyit, hogy az egesz topiknak nincs ertelme, akar le is lehetne lőni mert millio erositos topik van mar ....
![]()
Ha a pihenő pákásokhoz topikolsz benünket, lessz kapsz a modiktól!
![]()
Ott kiöntheti a lelkét a "nemszeretéséről". De, hogy-nézne ki, ha minden ilyen Topic abból állana,
hogy mindenki elkezdi mondani az igazát az ő általa kedvelt/nemkedvelt sugárzóról,..
hát igen kicsit letértünk de a végfokhoz jó hangfal is kell
![]() ![]()
szerencsétlenül jártam és ez bennem maradt.ennyi
szerintem maradjunk a végfokoknál...a tl doboz megint csak nem ide tartozik-és alapban a hang-fal és a hang-sugárzó sem
Transmission Line(TL doboz)csak hogy még odarakjam magam ![]()
Amiről epyn kollega beszélt,.. (csak pár konstrukció, több megoldás létezzik) "Transmission Line"
visszatérve az erősítökre a csöves erősítökböl maximum mekkora teljesítményt lehet kihozni?
kb olyan változatosságban mint a félvezetős.na de itt ne godolj kW-okra,(talán max 1-2száz W)mert ilyent szerintem avilágon senki még nem csinált,ha egyáltalán lehetne a felépitéséből adódóan...(ugyanis a csöves erőlködőben van egy bűvös alkatrész a kimenőtrafó ami a végfok cső magas kimeneti impedanciáját illeszti a hangszóró alacsony impedanciájázoz.és ennek a teljesitményének akkorának kell lennie mint amekkora teljesitményű a csöves végfokunk,valamival persze nagyobb a veszteségek miatt.)
és mégvalami:ezek magasfeszültséggel(DC 300-500 V)müködnek,igy az ebben nem jártas kollégákat eltanácsolom a hozzákezdéstől...
nem nagyon szeretnék megpörkölödni ezen a nagy feszültségen csak ugy érdekelt volna egy 100-200W os csöver erősitő rajz!és az igaz hogy a csöves erölködönek van a legszebb hangja ha lehet ezt igy mondani?
én még nem hallottam csövet muzsikálni de sokan mondják hogy nem hasonlitható semmihez a hangja."Melegebb,lágyabb"emberi fülnek fogyaszthatóbb---mondják rá.Ez valójában az erösitőeszköz(elektroncső) karakterisztikályából adódik amit ugy hivnak hogy négyzetes erősités. de én ezt már nem értem.
nagyon remélem most a (#176398) beszólásomtól oda vannak a modifikánsok:
"és mégvalami:ezek magasfeszültséggel(DC 300-500 V)müködnek,igy az ebben nem jártas kollégákat eltanácsolom a hozzákezdéstől..."
csöves erősítöt nem fogok építeni,de nagyon sok segítséget kaptam itt mindenkitől ezt mindenkinek szeretném megköszönni!!
Üdv:Skyline
Érkezett pár száz hozzászólás pár óra alatt... Alig találtam meg a választ a kérdésemre. Felteszed nekem akkor a kapcsolási rajzot? AC 38V-os trafóm van, tehát 55V körüli feszről szeretném majd üzemeltetni, elsősorban gitárerősítőként.
Egyátalán nincs tapasztalatom gitárerősítőkkel kapcsolatban,.. Sztem még kérd ki pár ember véleményét erről, hogy megfelelne-e neked. Ugy halottam, hogy azok a jelek elég négyszögesek,..
Hát igen, valóban elég négyszögesek
![]()
Kinek kell egy valódi /400wattos 8ohmon és 800wattos 4ohmon/ erősítő kapcsolási rajza? Kb 8 000 ft-ból kijön az egyész nyák+végtranyók meg miegymás. Én már összeraktam 2db 800wattos mikró trafóról hajtom a végerőt. Mióta összeraktam az óta tudom h mi is az a 400watt. Kimeneten max 120v távozik ez az áram elég ahhoz h kinyírjon néhány hangszórót. Sajnos védelmet még nem tettem bele ezért nem ölhetem/EGYENLŐRE/
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |