Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Igen a szabotázs indult be. Ha sikerül újra programozni, akkor az akkukat okvetlen cseréld. A szirénába is!
Hát nem tudom,mindenesetre teszek egy próbát.Azért köszi a segítségeteket!
Majd írok,hogy mire jutottam.Am megszívtam vele mert kinyitottam a központ ajtaját.Rögtön be is kapcsolt,Csak a kültérti sziréna villog.A bentiről lekötöttem a be tápot,meg az aksit. A kültéri az akksis lehet? Bocsi,közben módosítottam.
Közbe jött a válasz.......holnap nem,de lehet kedden megnézem mire jutok.
Jó lenne ha életre lehetne kelteni,vagy szólok a Carlo Bt-nek.
Szia!
Pontosan mit akar hogy véded a rendszered?
Szia!
Vissza kérdezek, egy Pic-et miért véded codeprotctel?. A gatanciát csak így adhatom. Gari lejárta után megadom ha kéri az ügyfél a mérnökkódot, de utána garanciát nem vállalok. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
A védelemmel a panel resetelését tiltom. Resettel elérem, hogy ne tudjanak kívülről szabotálni a rendszeremet.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Mitől a Te rendszered? Te telepíted, beüzemeled, karbantartod, de az ügyfél tulajdona. Tudom, hogy ez így működik, de szerintem az ügyfelek javának fogalma sincs, hogy van még egy kód. Ez kb. olyan mintha vennél egy autót és a motorteret csak a garancia lejárta után nyithatnád ki. (Az már régen rossz, ha csak úgy, kivülről szabotálják a rendszert. Lehúztam pár évet a szakmában, bár igaz nagyobb rendszerek voltak, magán házas kevés.)
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Ha nyitva hagyod, mert ahogy Te mondod az ügyfél tulajdona. Honnan tudod 100%-an benizonyítani, hogy a rendszerhez nem nyúltak, és nem nyúlhattak hozzá. Sajnos a rendszer nem tárolja el, hogy mikor programozták. De gondolj bele, ha nyitva hagyod, és betörés során nem szólal meg a riasztó, hogy bizonyítod be azt, hogy hozzányultak a rendszerhez, es szabotálás miatt nem szólalt meg a riasztó. Sajnos van egy ismerősöm, aki tudna mesélni erről. Bíróságon feljelentették, mert betörtek a villába. A riasztó nem szólalt meg. Kipakkolták a kecót. Kiderült, hogy a tudálèkos kisfia hozzányult a rendszerhez. Az ismerős minden kódot odaadott a tulajnak, még a mèrnökkódot is. Ezt a fiu felhasználva programozni kezte a rendszert. Nem csinált nagy problémát, csak baypassolta a zónàt. Az ismerős ott úszta meg, hogy iratott egy átvételi elismervényt, hogy ezeket a kódokat átatta. Ha ez a papír nem lenne, akkor most csücsülne a börtönbe. Hát ezért védem én a rendszeremet. Remélem érthetö voltam.
A mérnöki kódot megváltoztatom, és nem adom ki SENKINEK SEM. Viszont nem zárolom a riasztót. (Elég sok oka van miért nem, de maradjunk annyiban, hogy jó néhány zárolt rendszer miatt kellett komplett központot cserélni, mert a telepítő ismeretlen így esély sem volt arra, hogy a rendszer telepítőjével fel lehessen venni a kapcsolatot) Továbbá egy filléres zármatricázás. Így biztosan tudom, hogy valaki belepiszkált a rendszerbe, avagy sem. És ezt természetesen már telepítéskor tisztázni kell az ügyféllel, hogy ha csak úgy kinyitja a riasztót a telepítő hozzájárulása nélkül, ugrik a garancia. Írásban természetesen. Igen, a riasztó az ügyfél tulajdona. De a telepítő adja a garanciát arra, hogy az a rendszer, amit kiépített az megfelel a vagyonvédelmi előírásoknak. Így jogában áll a telepítőnek is a programot védeni. Ha kikéri az ÜF. a telepítői kódot, akkor írásban is megkapja, hogy a felelősség onnantól az övé.
Továbbá olyan rendszert telepítek, aminek normális eseménytára van, és pc-ről kiolvasható. Így elkerülhető az az eset, amit leírtál, hogy a tulaj okostojás gyereke bypassol egy rendszert. De a bypasshoz nem kell mérnöki kód sem, ugyanis az felhasználói opció, nem programozói. Ráadásul minden bypass visszaáll az első kikapcskor. Olyan rendszert meg nem telepítek, ami nem így működik. Ha pedig kiadok egy nyaralót ott még véletlen sem adom ki a mesterkódot, csak olyan kódot, ami kikapcs-bekapcs jogosultságú, semmi egyébre nem jó, értve itt a bypass és egyéb funkciókat. Jártam egy-két betörésnél, mint szakértő vagyonvédelmes, az eseménytár kiolvasás miatt. Az önbetörés, vagy manipulálás nagyon hamar kiderül. És végül távfelügyelet, mert ott is rögzül minden a riasztóval kapcsolatos esemény (programba lépés, bypass, riasztás stb stb... Pl. ez az egyik ok amiért nem telepítek DSC-t, mert az nem küld programba lépés jelentést)
Érthető voltál, és ezzel be is bizonyítottad, hogy mennyire értesz hozzá. Syn7h37ic fórumtárs tökéletesen leirta a miérteket és hogyanokat.
Szia
Nem vitatkozok veled, de csak annyit hozzá, ha nincs rádió távfelügyelet, csak egy szimpla SMS vagy még az sem, akkor nem olvasol ki a riasztóból semmit. Ha a mérnökkóddal bypassolok (nem adok zónatulajdonságot) akkor akárhányszor újraindítom a rendszert bypassba marad, hisz nem tudja hogy az adott zona mit csináljon (éjszakai, azonnali, követős stb). Te azzal az állapottal kevered, amikor a tulajnak engedjük valami okból hogy kizárjon egy zónát. Ha a felhasználó kóddal zár ki zónát, az ahogy írtad az újraindulásnál újra aktiválódik. Én Paradoxot telepítek már több éve, és hidd el nem igazán tudnak újat mutatni nekem. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Pont a paradox az, amiből minden információ kinyerhető egy szimpla laptop segítségével. Ugyanis mindent logol. A programba lépéstől kezdődően minden rendszer eseményt, így gyorsan kiderül, hogy valaki belenyúlt. És a log nem törölhető resettel sem. Mérnöki kóddal nem zárunk ki zónákat utólagosan sehol sem, ugyanis pont ez az a kritikus pont, ahol úgy tud egy laikus beavatkozni, hogy komoly károkat tud a rendszer programjában okozni akár akaratlanul is. Aki ilyent tesz, az felelőtlen.
Teljesen igazad van.
Sok egyéb mellett én is ezért szeretem szerelni a Paradox központjait. A panel lezárása az ügyféllel való kitolás. Ugyanis azt a rendszert ő megvette. Zónát programból kizárni valóban felelőtlenség. Javítani kell, nem letiltani. Védelem nélkül hagyni bármit is kár lenne. Egy-egy alkalommal meg ott a Bypass funkció. Így én sem osztom bubuszoft elgondolását. Újat pedig mindig tudnak mutatni, elhiheti. ha más nem az ügyfelek hülyeségei (ebben 15év hosszú idő ![]() Tanulni lehet és illik állandóan itt is. Nem elhinni, hogy elértük a tökéletes szintet.
Egy központot sem lehet lezárni. Telepítőnek a mérnöki / telepítői kódot, is köteles átadni a tulajdonos részére, hiszen Övé a rendszer. Ezt simán meg lehet oldani úgy, hogy ha a kódot felhasználja megszűnik a telepítési garancia. A rendszerre mint hardver, viszont ekkor sem szűnhet meg a jótállás.
A telepítésről annyit, aki hivatalosan végzi tudja hogy kell ezt lepapírozni, nem mellesleg van felelősség biztosítása is.
CP egyszerű, a Pic programját én írom, az én szellemi tulajdonom. A program használatából nem zárom ki vele a felhasználót.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, az általam használt Napco XP-600 lak.riasztóval kapcsolatban. Egy ideje már használjuk, működik tökéletesen, egy Bentel kültéri szirénával házasítottam össze. A problémám az, hogy az ún. "1-es felhasználói kódra" is ugyanúgy teszi a dolgát, mint amire én programoztam be és használok nap mint nap. Ezt a gyári beállított felhasználói kódot szeretném törölni, de sajnos nem tudom hogyan kell. A leírásból sajnos valami olyasmit bogarászok ki, hogy nem is biztos, hogy kilehet törölni, viszont, ha én "bemennék valahova" tuti, hogy ezt ütném be spontán... Ha valakinek van ötlete, tapasztalata szívesen fogadom! Üdv, Feri
Szia.
Nem teljesen tizta, hogy mit is szeretnél. Több felhasználói kódod van? Van egy 1. felhasználói kód, ezt az alábbi programozási útmutató 14. oldalán találod. XP600 programozói Ezt meg lehet változtatni. De amint ott láthatod, le is lehet zárni a módosítást. Minden egyéb felhasználói kódot pedig elvileg ezzel lehet módosítani. Amennyiben te helyezted üzembe, a mérnöki kóddal belépve módosíthatod. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Szia!
Megpróbálok vissza emlékezni, hogyan is történt... Kb. 3 éve én szereltem, telepítettem a riasztót. Használtan vásároltam, emiatt reseteltem. Majd a ki-belépő kódot programoztam bele / ill. néhány funkciót, pl.: késleltetés stb. / és használja a család azóta is. Majd nem túl rég valamiért belepötyögtem az 1234 kódot és láss csodát, működött azzal is. Ezt szeretném kiiktatni, hogy csak az általam megadott kóddal tudjuk aktiválni illetve inaktiválni. Átnézem az általad küldött információt, de ha neked zsigerből jön, ne kímélj. Köszönöm a segítséged, üdv Feri
Belépsz mérnöki módba.
*8 4567 (ha nem ez a mérnöki, akkor az általad beállított mérnőki kell természetesen) A 95-ös címen tudod megváltoztatni az 1-es kódot, majd # kilépés: #*8
Sikerült, köszönöm az önzetlen segítséget!
Üdv, Feri ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Segítségetekre lenne szükségem!
Van egy spectra 5500-as központom egy IP150-es ipmodulal és egy K32-es kezelővel. Hol tudom beállítani a 01-es felhasználó hely (rendszer mesterkód) nevét, hogy Iparadoxban azt a nevet láthassam ne azt hogy "System master" Winloadban a felhasználó kódoknál lehet nevet adni, de csak a 02-es helyen lévő Mester 1-nek aki nem a rendszer mesterkód tulajdonos, ezért nem jó.
Nekem Sp7000-esem van és ott is csak a 02 neve írható át.
Sziasztok!
Sp7000-res központom van IP150 modullal és azt szeretném megtudni, hogy a képen látható oldalon hogyan tudom beállítani a modult és az mire is jó? Köszönöm.
Sziasztok!
SIGNAL PS-128A szirénám van és ismerősöm mondta, hogy a betörők kifújják/ lefújják púrhabbal és nem lehet hallani. Milyen megoldással lehetne ez ellen védekezi mit javasolnátok? Gondolkodtam mechanika védelmen fém pántot tenni esetleg köré, de ez rondán nézne ki, vagy esetleg mozgásérzékelővel védeni. Még semmi konkrétra nem jutottal.
Gyártanak hozzá kifújás tampert, de nem sokat ér. Rengeteg vakriasztást adott az az egy darab amit egyszer telepítettem. Poros lesz, bogarak, pókok, legyek stb.... A gyártó sem tudott stabil megoldást javasolni.
Megoldás lehet még egy sziréna alkalmazása rejtve szerelve.
Szia! Nézd meg ezt! Bár én még nem teszteltem de állítólag bevált!
Signal PS-128ASZ kültéri hang-fényjelző, 12V, beépített szabotázspanellel
Pontosan erre céloztam.
Bocsi! Jót akartam!
Ok, köszönöm.
Egy mozgásérzékelő elhejezésében gondolkozok a sziréna melett. Szerintetek milyen lenne jó? Csak a sziréna közvetlen környékét kellen védeni.
Szia.
Egy megbízhatónak található kültéri mozgásérzékelő többe kerül, mint maga a sziréna akkumulátorral együtt. Továbbá, milyen zónára kötöd? - 24 órás: több a vakriasztás esélye, de bármikor véd - azonnali zóna: csak a rendszer élesített állapotában véd Én is az előttem már javasolt rejtett szirénát használnám. A szem előtt lévő lehetne csak kamu. Vagy akár lehetne benne egy mikrókapcsoló(k) + lemez(ek). Ez(eke)t működtetné a befújt purhap és kapcsolná a 24 órás zónát. Ebbe a szirénába még a belső lemezt sem tenném bele, hogy könnyebben belejusson a hab. Persze lehet jó magasra is tenni az igazi szirénát a falon. De: - el is kell érni felrakni és később szervizelni, akkut cserélni - "jómunkásember" ilyenkor már nincs leszázalékolva, fürgén mászik magasra Volt "szerencsém" látni magasban elhelyezett szirénát szétfúrva. IGEN, nem purhabozva. Belefúrt a megfelelő helyen, na erre nem jelezne a purhab figyelő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |