Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Nekiestem a mikróm (HAIER HSD2070MG)javításának és végül megtaláltam a hiba forrását, ami a nagyfesz biztosíték volt (kicsit kormos volt a burkolata is). Viszont az összerakásnál akadtam el, ugyanis általában szoktam rögzíteni, mi hova kerül (vissza), de most elvágtam az egyik saruval a kezemet és persze onnantól nincs meg semmi. Sajnos a rajz sem segít (annyira nem vagyok szaki) és utólag látom, hogy egy vezetékkel kevesebb van, mint konnektor. a NYákon ilyen rövidítések vannak: L(IN), N(IN), T(IN), H(OUT), L(OUT), N(OUT), P(OUT), SW(OUT) Kicsit sok, de tuti hogy SW, H vagy N marad ki (addig jegyzeteltem) Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
Ha valaki tud segíteni, természetesen azt köszönném meg.
Képen pirossal meg jelölt alkatrész az egy kondi?
Igen, az egy kondenzátor.
Ha rossz akkor nem melegít a mikró? Mert mértem és nem ad élet jelet a kondi a mikró meg nem melegít. Honnan lehet ilyet venni?
Először inkább a kondi mellett lévő műanyagtokba zárt biztosítékot ellenőrizd.
Majd meg nézem. Köszönöm
Közben mivel nem kaptam senkitől sem tippet, elkezdtem próbálgatni a lehetőségeket, másodikra sikerült is életet lehelnem a szerkezetbe. Ha valaki hasonlóképpen járna esetleg ugyanilyen grilles mikróval, akkor a H(OUT) konnektor marad üresen. Most működik, már egy kávét meg is melegítettem benne
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
A zárt biztosíték ment tönkre ki cseréltem és megy.
Az a biztosíték ok nélkül nem nagyon szokott elszállni, úgyhogy lehet, hogy még a közeljövőben újra előjön az oka. Figyeld, hogy működés közben nem ad -e ki az eddigi, megszokott hangoktól másabb, sercegő, pattogó, szikrázó, erősebben morgó hangot időnként.
Ok. eddig még nem figyeltem meg semmi rend ellenséget.
Ez a bizti minden különösebb ok nélkül is képes kiégni, úgyhogy ilyenkor nem kell komolyabb meghibásodásra gondolni.
Az baj hogy 700mA helyett 650mA lett bele rakva?
Ha működik, akkor nem baj.
Működik!
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy van egy ORION OM-021DG Grillezős mikróhullámú sütőm. Hibái: -A tányérja nem forog -Új égő lett bele téve és az sem világít -A ventilátorja sem megy, s le égve sinncs De viszont szépen melegít, igaz csak 30mp/s -onként lehet melegíteni. A biztosítékok is jók Égési szaga semminek sincs! Mi lehet a baja?
2014 október 19.-én érdeklődtem egy szerviz, vagy esetleg valaki után aki meg tudná csinálni a mikróm kijelzőjét, de a mai napig nem kaptam rá választ. nagyon ragaszkodom ehhez a mikróhoz. Jól működik, de a kijelzőjén töredezve jelennek meg a felíratok és ezt szeretném ( csak a kijelzőjét ) megcsináltatni, hogy rendesen olvasható legyen, mert bármennyire régebbi, azért nehézkes kitalálni, hogy mit is ír ki. Megköszönném , ha valaki felfigyelne a kérésemre.
A helyzet az, hogy ide hobbisták járnak. Ha magad megjavítod abban könnyebben kapsz segítséget. Esetleg próbáld ezt a javító keresés meghirdetni az apróban, azt többen olvassák mint ezt a topicot, talán valaki elvállalja.
Egy bizti kiégésekor igen is mindig hibára kell gondolni, bármi legyen is az. Lehet szó egy mikrórol vagy a NASA által fejlesztett készülékről mindegy. Mert mi van ha a dióda vagy a kondi netán a magnetron miatt ég ki a bizti. Tudatlan felhasználó kicseréli ,megy óráig napokig aztán megint csere?
Igen, és akkor most mit tehetünk? Morfondírozzunk meg legyenek álmatlan éjszakáink? Kicseréli, teszteli, meglátja. Sokszor kerestek meg azzal, hogy nem fűt a mikró. Ki volt égve a bizti, csere és kész, minden ment tovább, és nem panaszkodtak, hogy újra megszűnt a melegítés pár nap múlva.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Megerősítem, ez általában megfontolandó, és ha másodszor is elszáll az a biztosíték, akár aznap, vagy egy hét/hónap múlva, akkor valami oka biztosan van. A HV biztosíték elszállhat egy HV kondi zárlat miatt is, de megesik az is, hogy "csak" átüt a kondi fegyverzetén a nagy feszültség és el is párolog a zárlatos fémréteg és biztosíték csere után működik tovább rendesen. Az is előfordul, hogy a HV bizti kiolvadását egy időszakos, magnetronon belüli átütés okozza. Sokszor csak cserélni kell a biztosítékot és működik újra a készülék, egy következő kisülésig. Ha gyakoribb a dolog, akkor mindenesetre érdemes utánanézni.
Mindenesetre, én is azt mondom, hogy a biztosítékok alapvetően nem öngyilkos hajlamúak, úgyhogy mindig oka van, ha kiolvad valamelyik. Az ilyen rejtélyes, időszakosan elszálló HV biztosíték hiba leggyakoribb oka egyébként a magnetron, vagy a HV kondenzátor hibája. HV kondi hibánál még időnként a HV dióda is meghibásodik, úgyhogy érdemes a HV kondi "körmére nézni", ha a HV bizti és a HV dióda is egyszerre meghibásodott. A hálózati biztosíték időszakos leoldása pedig nagy valószínűséggel valamelyik ajtónál lévő mikrokapcsoló hibájára utal. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Vezérlő hiba, azon belül pedig, lehet hogy relé.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Szaisztok! Van egy régi mikrónk, aminek a nyomógombja tönkrement és eltört, így nem nyílik ki az ajtó. Gondolom nem lehet megcsinálni. Az lenne a kérdésem, hogy szét szedhetem e biztonságosan? Mert melegítettem benne kávét pár napja és mikor nyitottam volna ki akkor tört el a műanyag gomb.Szóval csak a bögrét szeretném megmenteni
Miért ne szedhetnéd, ha kihúzod a konnektorból előtte? Egyébként nem biztos, hogy javíthatatlan.
Sziasztok, Van egy Electrolux mikrohullámú sütőm, ami nem melegít illetve nem olvaszt. Menni megy, de nem melegít semmit, a grill funkciója viszont működik. Mi lehet vele a gond? Bevallom mikrójavításban nem vagyok otthon, szétszedtem ugyan, de nem találtam "látható" hibát.
Előre is köszönöm a segítséget
Szia!
Olvass vissza néhány hozzászólást: Bővebben: Link.
Szia! Nagyon köszönöm!
Olvastam előtte is, de mint írtam nagyon tudatlan vagyok! A bizti jó. A magnetron 3.3 voltot kap, ez nem tudom jó-e vagy nem. Üdv
Gondolom, a magnetron két lába között mérted ezt a feszültséget. Az a magnetron fűtése lesz. Az a rész üzem közben kb. -5 kV feszültségen van a házhoz képest. Ha túlélted a mérést, akkor valószínűleg nincs meg a -5 kV.
A tudatlanságból elkövetett hibák életveszélyesek. Mielőtt tovább kísértenéd a szerencsédet, javaslom ennek a cikknek az elolvasását. Még mindig gyanús az a HV biztosíték, egyik vezetékét lehúzva meg kell mérni, nem szakadt-e mégis meg. Ha mégis megvan az 5 kV, akkor pedig a magnetron fűtőkörét kellene megnézni, nincs-e szakadás. Le kell húzni a magnetronról a csatlkozót és meg kell mérni a két lába között az ellenállást, meg ugyanezt láb-ház között. |
Bejelentkezés
Hirdetés |