Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ja, igen, azt el is felejtettem írni, hogy abban az 1-2 másodpercben amíg nem jön meg a nagyfesz, olyan hangja van mint amilyen szokott lenni, majd ahogy megjön a nahyfesz "elcsendesedik" Az a hang nem tudom hogy az eltérítésé-e, de jól emlékszek hogy olyan hangjának kéne lenni.
Most nem vagyok a Tv közelében, ha feltekeren a screent, és megjön a fehér csík, hogyan tovább? Köszi!
Majd ha feltekerted akkor folytatjuk.
Oké, csak az a baj, hogy holnap amikor a TV-hez hozzáférek, nem biztos hogy internetközelben leszek, vagy hogy Te is fent leszel.
Sziasztok !!! Ahogy ígértem! Teszek föl képet a hiba jelenségről a Minerva kis tv ről bekapcsoláskor gyönyörű kép hang körülbelül 1 óra esetleg másfél óra múlva el megy a kép vagyis ez a hiba jelenség .Már minden táp kondenzátort kicseréltem csak egyedül a 160voltosat nem. Ki mire gondol mi lehet a bibi!!!! üdv.
Sziasztok amúgy iyen képe van a kis Minerva tv nek!!!
Feltekertem, és megjelent a vízszibtes fehér csík.
A függőleges eltérítés IC-jének tápfeszültségét ellenőrizd a rajz alapján.
Szia!
Sajnos elkövettem egy nagy butaságot, elindítottam úgy hogy a panelről le voltak húzva az eltérítők vezetékei. Így szépen ki is nyírta a sorvégtranyót, és max jövő hétvégére tudok szerezni bele Toshiba C5411 volt benne. Nem tudom ilyet lehet-e kapni, esetleg mit rakja bele ami legalább ilyen jó minden paraméterében mint ez? (sajnos szokása volt régebben néha kilőni indításkor a tranyót, viszont ez most bevált, csak én marha elszúrtam.. Köszi!
Köszi. Amúgy ha nincs terheles az elteritesen miért kell meghalnia a sorvégtranyónak?
Azért "kell", mert ha nem folyik elég áram a az eltérítőtekercsen, akkor nagyon felszalad a kollektor-emitter feszültség. Egyébként nem törvényszerű, hogy zárlatos lesz a sortranzisztor egy ilyen helyzetben. Amíg nem szerzel be másikat, szétnézhetsz e függőleges IC tápellátása körül.
Üdvözletem mindenkinek! HDMI probléma egy LG 42LD750 -es LCD TV-n:
- mindhárom HDMI korrekten működött (Android TV, XBOX, néha laptop) mindezideig - el-el kezdtek tünedezni, pl. át kellett váltani máshová, majd vissza, hogy érzékelje a jelet, de volt, hogy csak a hangot nem "vette", váltás után igen - végül teljesen elromlott, a HDMI bemetekre kapcsolva "no signal"-t ír. Néhány nappal ezelőtt leraktam a TV-t a földre (szőnyeg, kijelzővel lefelé fordítva), kihúztam persze előtte minden kábelt, és nagyon közel voltam hozzá, hogy levegyem az előlapot, de végül nem kezdtem bele, visszaraktam a szekrényre, és láss csodát, néhány napig ismét működtek a HDMI bemenetek... ma ismét nem. A fentiek alapján fatális (pl. proci elromlott, stb.) hiba elvileg nem lehet; elképzelhető, hogy a hátlap levétele után a csatlakozók "babrálása", kontak spray használata megoldást hozhat? Egy kondi kciserélésétől sem ijedek meg, ennél nagyobb hibánál viszont már nem hinném, hogy megérné a javítás / javíttatás. Esetleg van-e valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes megnézni? (a TV-hez nincs újabb firmware, és próbáltam menüből a factory reset-et is már; a HDMI források, kábelek biztosan jók.) Köszönettel előre is, -meri-
Sziasztok!
Az Orion tévémmel van gond (T2835stx PT90). A készenléti led világit de nem hajlandó semmit ezek után csinálni hiába indítom. A feszültségeket ha mérem akkor érzékeli h indítom, mert a 8volt megjelenik ami nem is teljesen 8 volt csak 7,20 valahány ami STV 2246 ic-ek kellene. Egyébként készenlétbe itt csak 1,25 volt van. Kivettem a sortranzisztort és a helyére bekötve szépen világít az égő!Nem tudom miért nem indul minden feszültség elvileg megvan kivéve a 200 volt ami a képcsőpanelra menne. Ha egy kis ötlettel segítenétek merre induljak tovább megköszönném. Üdv Karesz
Szia!
Na és sortranzisztorral is szépen világít?
Szia!
Kicseréltem az IC-t ( TDA6107 ), de a helyzet nem változott. Fehér alapon vízszintes fehér csíkok láthatók. Mi a következő lépés?
Hu nem értelek most. A sortranzisztort vissza tettem. Amikor a helyén van akkor is bekötve hagyjam az égőt? Most ,hogy vissza tettem az értékek valamelyest csökkentek. Pl amikor nem volt csak égő a tranyó helyén akkor felment az érték7,8 v-ra. Az égő szépen világított,ha bekapcsoltam , ha ki tartotta a 145 v-ot. Kivéve a 8 voltot mert ott csökkent az érték ha bevan forrasztva a sortranzisztor! Amikor vissza tettem a tranyót lejeb ment az érték 7,2-re. Elvileg érzékeli , hogy bekapcsolom mert a LM kimeneti értéke 1,25-öl felmegy 7,2-re ami a STV ic-re megy.
Köszi a segítséged.
Gondolom az IC megkapja a 200V-ot és a screen poti sincs nagyon elállítva.
A sortápfeszültségre kösd rá az izzót és így indíts. Kíváncsi vagyok, hogy a tápegység hogyan reagál ilyenkor, mert ha egy kis időre indulna a sorvégfok, akkor erre az izzós extra sortáp-terhelésre táptiltással kell hogy válaszoljon a rendszer.
Rákötöttem de semmi változás.Vagyis világit az izzó,érzékeli a bekapcsolást megjön a 7,7 v a Lm lábánál, de nem tiltja le a tápot.Ilyenkor mi a teendő?
Működik! Én balga, nem tudom múltkor mit mértem, de az Ic 6-os lábára menő 47 ohm-os ellenállás szakadt volt. Kicseréltem és működik. Akkor lehet hogy IC-t sem kellett volna cserélni, de most már benne hagyom az újat. Amúgy annak hány wattosnak kellene lennie, mert a rajz nem jelöli, de csak 1/4 W -os volt itthon. Elég lehet?
A lap aljáról kezdd el olvasni: Bővebben: Link.
Segíts légy szíves mert nem igazán tudom, h mit akartál a linkkel mondani nekem? Végig olvastam de nem tudom kihámozni, hogy mi vonatkozna az én tévémre.
Már úgy értem hogy az ellenállásnak mekkora teljesítményűnek kell lennie? Lehet hogy félre érhetően írtam. Ja, és nagyon köszönöm a segítséget.
A nem indulás okait boncolgatják ott. Olvasd el a "PT90 hibák.txt" és
"PT 90 (TÁP+SOR) hibák.txt" mellékleteket.
Szia!
A sortápfeszültség hogy alakul? Forrasztások rendben vannak? Ha csíkos a kép, akkor lehet sípolást hallani a sortrafótól?
Na neki ülök és átnyálazom amiket írtak, végig méricskélem köszi a segítséget jelentkezem ha semmire nem haladtam!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |