Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   195 / 244
(#) BiG_Lui-Gee válasza ptesza hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Előlapon csak egy Keleti Blokk matrica van, viszont az egyik hordfülnél a képen látható felírat, talán tényleg Reflexdoboz lehet ? Egyébként nem csodálom, hogy 200w-al gyengusz volt 800w ír az egyik hangszóró adatlapjára, a p300nak nem találtam adatlapot, mert nem egyforma. Ami benne van, jack aljzat és "hangváltót" már láttam reflexben.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
(#) BiG_Lui-Gee válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Jogos, visszavonva!
(#) steelbird válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 27, 2015 / 1

(#) BiG_Lui-Gee válasza steelbird hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Köszönöm szépen. Remélem egy új előlappal, és plusz merevítéssel "mélyládának" meg fog felelni, ha jól számoltam úgy 150L környéke lesz az űrtartalma.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
(#) ozpecs válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Ha feleslegessé válnak az üvegszálas tölcsérek, akkor esetleg azok engem érdekelnének persze ártól függően
(#) Kovidivi válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 28, 2015 /

Miért nem inkább azt írod, hogy eléggé érzéketlen a hangszóró, ha 200W-os erősítővel alig szól? Úgy hangzik, mintha az jó dolog lenne, hogy tolod bele a Wattokat, és nem történik semmi... Minél nagyobb erősítő kell hozzá, annál jobb lenne egy láda?
(#) BiG_Lui-Gee válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 28, 2015 /

ozpecs, eladó lesz.

Viszonylag érzékeny, mert hangos volt, csak meg sem mozdult 200w-al a hangszóró, még kiemelt méllyel sem, én erre gondoltam. Az se jó ha túl érzékeny, legalább is mély_sugárzónál mert akkor nem megye elég mélyre. Nem jó, ha tolni kell bele a wattot, mert jelenleg nincs is nagyobb végfokom, "tuningolt" Ágota ds600nál.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
(#) ozpecs válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 28, 2015 /

Épp ezért lenne jó szerintem a 150-1000Hz közötti tartományra. alája egy 18" os fölé tölcséres közép meg magas
(#) jocko hozzászólása Márc 30, 2015 /

Sziasztok!A következő problémám van.Van két darab kétutas pa ládám,az egyik master audio sw250,a másik meg gemini gt1004.Ezekben 10"-os mélyközép hangszóró és piezo magassugárzó van.Ezek ár és minőség kategóriában legalul vannak,ezzel tisztában vagyok.Viszont arra gondoltam,hogy kicserélem a mély hangszórókat bennük ,hátha több mélyet tudok kihozni belőlük,mert azzal nem vagyok megelégedve.(Új hangfalakra nincs most pénzem).A végfok amivel hajtom őket az egy alesis ra150,hidalni is tudom akkor 150wattot ad le 8 ohmon,tehát ezzel ki lehet hajtani egy ilyen ládát.Néztem pár hangszórót is, a véleményeteket szeretném kérni!Az egyik egy fs audio lemezkosaras: http://euromediastudio.com/spd/689004/FS-audio-MD-1090-Lemezkosaras...50W-8O ,a másik egy master audio aluminium kosaras hangszóró: http://bolthely.hu/piramistechnika/id/04596_Master_Audio_PA-10_8 .Érdemes-e megvenni valamelyiket,illetve ha megveszem akkor kell-e majd valamilyen hangváltót is készíteni hozzá,mert a mostani ládáimban nincsen hangváltó,csak a piezok előtt egy kondi.Egyébként ezek a hangszórók vannak most a ládáimban: http://keptarhely.eu/view.php?file=20150330v00gkvdz9.jpeg és http://keptarhely.eu/view.php?file=20150330v00gg63d0.jpeg A válaszokat előre is köszönöm.
(#) steelbird válasza jocko hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Szia!
Az enyém csak egy vélemény majd a többi között, nekem az a véleményem, hogy ezekből a gyárak általában kihozzák a maximumot, úgyhogy hangszóró cserével nem valószínű, hogy jobbak lesznek, vagy ha igen, nem lesz számottevő a javulás.
Ha már költeni akarsz/muszáj, akkor szerintem inkább egy plusz mély ládában gondolkodj a két hangszóró cseréje helyett.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
(#) jocko válasza steelbird hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Igen,valahogy én is így látom,de az a master audio alu kosaras hsz 7680.ft-ért nem tűnik olyan nagy befektetésnek.Nem azt várom tőle ,hogy a gyomromat rezegtesse,de legalább dinamikusabban szóljon mint a mostani cucc.De az az igazság,hogy már nem szívesen kísérletezgetek,mert próbáltam már sal spa sorozatot,monacor -t,rh-sound-ot is,és egyik sem vált be.Néztem mélyládát is ,egy omnitronic bx 1250-re lenne pénzem,meg hozzá végfok,és kapnék egy moslék hangzást,és kidobnék vagy 70 ezer forintot.Eddig a két láda és az erősítő került összesen kábelekkel együtt kb.90 ezer forintba.(ezt a videót egy samsung es 95 kis fényképezővel készítettem: https://youtu.be/BQXVNQCGRx4 ,de azért hallani,hogy nincs benne elég mély.Igaz ,hogy az alesis végfoknak nagyon szép hangja van,de hát a mélyek hiányoznak..)
(#) steelbird válasza jocko hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Ezektől ne vár szub basszusokat, ezek nem mélyládák.
Egy ilyen elég lenne neked, ha nem akarsz építgetni.
Ez a hangszóró 200L -es ládában lemegy kb. 20Hz -re, ez dörög rendesen.
(#) P_Laszlo válasza steelbird hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Most ez itt nem hangosítás topik? Az autós JBL nem az a kategória.
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Miért nem? Azzal nem lehet szubládát építeni hangosításhoz?
Haverom ilyen hangszóróval épített 200L -es szubládával csinál diszkókat, meg iskolai bulikat, igen csak csodálkoznak, mikor megszólal a láda.
Az viszont való igaz, hogy az nem PA, hanem DIY...
(#) P_Laszlo válasza jocko hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Az fs audio biztosan nem jó mélyben. A másikról meg nem tudni semmit, amíg nincs biztos infód, addig ne vedd meg. Az alukosár nem szól, főleg nem ott, ahol te szeretnéd. Ne ez alapján dönts.

mondjuk kell belőle legalább négy darab, és akkor mehet.

200 liter életveszélyes a hangszóróra nézve. Nincs semmi terhelhetősége.
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Idézet:
„200 liter életveszélyes a hangszóróra nézve. Nincs semmi terhelhetősége.”

Ezt nem vitatom, de ő kb. két éve bulizik vele egy 200W -os erősítővel. Eddig nem panaszkodott. Az igaz, hogy neki teljesen tele van tömve a láda vatelinnel, úgyhogy az effektív térfogat biztosan kisebbre adódik. Nagyot szól, üt rendesen, hallottam.

Borzalmas. Természetesen műszaki szempontból. Hogy aztán kinek mi és hogyan tetszik, az teljesen egyéni dolog.
Csak annyit tudok, hogy így nem működik jól a hangszóró.
(#) jocko válasza P_Laszlo hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Köszi a választ!Úgy döntöttem,hogy egyelőre nem veszek semmit.Steelbird ötletét meg nem tartom jónak, volt magnat xpress3000 autós mélyládám amit egy heco subwoofer erősítővel hajtottam, szobában használtam,de ez a két láda ami most van nekem simán elnyomná.És a gumiperemes hangszórókat mint ez a JBL nem preferálom,engem idegesít a hangzásuk.
(#) P_Laszlo válasza jocko hozzászólására (») Márc 30, 2015 /

Igazából nem a membránszél számít, lehet gumi vagy habszélű hangszóró is hangos, meg a textilszélű is halk, vagy alacsony érzékenységű. A paramétereitől függ.

Az viszont igaz, hogy a magas érzékenységű hangszórók gyengébbek mélytartományban. Ezért maga az ötlet az autóhangszórós szubbal nem biztos, hogy rossz, csak az érzékenység miatt egy darab valószínűleg nem elég.
(#) Lovas Gabi hozzászólása Márc 31, 2015 / 2

Megosztanék veletek pár dolgot a Mackie SRM szériáról.
Mint korábban írtam, ezt a rendszert használom, konkrétan 4 db SRM-1850 subot és 2 db SRM-650 top ládát. (keverő: Mackie DL-32R)
Összehasonlítottuk az RCF 12 és 15"-os topjaival illetve a DB systems 12" top és 15" subjával.
A teszt nem igazán hiteles, de a tapasztalatokat érdemes megosztani:
Azonos jelszinttel és azonos zenével próbáltuk őket, a keverőpultról minden láda külön csatornán kapta a jelet. Segítségünkre volt egy hangmérnök emberke is, ezúton köszönjük neki.
Mint a hangzásokból kiderült, az RCF és DB ládák "Olaszosan" vannak hangolva, erős magas és ütős, kopogós mély tartománnyal. A Mackie amerikai stílusban lágyabb hangzást produkált.
A subokat összehasonlítva a DB cd-ről bejátszott zenén (Joe Coker, Dire-Sraits) mélyebbre ment, ütősebb volt, ami nem is baj ebben a stílusban. A Mackie itt kicsit gyengébben muzsikált. Ott volt, hozta a mélyeket, de a lágy karakterisztikája miatt valahogy nem volt az igazi. A limiter a Mackie esetében agresszívebb, jobban észrevehető.
Élő zenén, (basszusgitár) illetve mikrofon (Shure Beta 58) ért minket a meglepetés.
A Mackie sokkal élethűbb hangzást produkált, teltebb volt a hangképe, a zenészek és a hangmérnök szerint is. Nagy volt a különbség.
Az RCF és a DB itt már érezhetően mesterkéltebb, még erősebb hangszín korrekció mellett is.
Végezetül a rendszereket összekötöttük és így is meghallgattuk. Mindkét rendszer a saját crossoverével dolgozott. Itt is kijött a Mackie élethűbb hangja, nem is kozmetikáztuk.
A teszt végeredménye végül is az lett, hogy disco célokra az olaszosan hangolt ládák a jobbak, de élő zenére a Mackie a tuti jobb választás. (A hangmérnök azt mondta: Ha választania kéne, a Mackiet vinné el gondolkodás nélkül.) A ládák egyébként árkategóriában közel voltak egymáshoz, a kategóriájuk is ennek megfelelő. Még egy érdekesség: A gyárilag megadott hangnyomás értéket egyik láda sem tudta.
Bocs, ha hosszú lett, de remélem, segített valamit a továbbiakhoz.
(#) Kismazsika hozzászólása Ápr 2, 2015 /

Sziasztok. Nemrégiben vásároltam két darab hang sugárzót, szobában használom. Szerintetek ezek a típusú hang sugárzók inkább kültérre alkalmasak ? Csatolok képet.
(#) jocko válasza Kismazsika hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /

Nekem hasonló ládáim vannak ,én kint a műhelyben hallgatom ezeket sokszor maximum hangerőn,de szobába nem vinném őket ,ott jó nekem egy mikrohifi is.Szerintem nem szobai cuccok.
(#) Kismazsika válasza jocko hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /

Értem Szerintem hétvégén kiviszem az udvarra és megnézem kint mit tud
(#) jocko hozzászólása Ápr 25, 2015 /

Sziasztok!Venni szeretnék használtan egy T amp s150 típusú erősítőt.A hátulján van 6,3 jack ,és xlr bemenet,amiről azt írja egy külföldi oldalon az angol nyelvű leírás,hogy "balanced XLR and jack inputs". A kérdésem az,hogy ha én rá szeretnék kötni egy dvd lejásztót,egy rádiót,vagy egy mp3 lejátszót erre az erősítőre akkor azt megtehetem -e úgy (mivel nincs xlr csatlakozóm) ,hogy egy rca kábelre illesztek egy mono 6,3 jack dugót,és azt dugom be a jack aljzatba?(lásd kép)A Többi információ a képeken van amit csatolok,találtam egy leírást is,azt is csatolom.Van egy kapcsoló a hátlapon (kép) amin állítani lehet a bemeneti érzékenységet,ezt hogy állítsam,hogy vonal szintű jelet tudjak bevinni,mint pl. számítógép hangkimenet, illetve a már felsorolt jelforrások?És még az is érdekel,hogy a ground/lift állásból melyiket használjam?És a paralel üzemmód mit jelent?A válaszokat előre is köszönöm!
(#) vipera1997 válasza jocko hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Szia!
0.775mV az "általános" a számítógép, telefon, dvd lejátszó stb...
Átalakítóval ráteheted a végre, de akkor lehetséges hogy mono lesz.Ezzel számolni kell.Egy próbát megér.
(#) ozpecs válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Nem lesz mono mint épp mondtam ma valakinek, ez teljesen jó megoldás mert az egyik bemenetet a szimmetrikusból leföldeli, ezáltal pont jó lesz a bemenet. A ground lift kapcsolót meg ki kell próbálni, ahogy kisebb a zajszint ( földhurok) mivel az csak az erősítőn belül a jelföldet összeköti a védőfölddel, és ha több készüléket összekötünk, és mindegyikben le van kötve akkor földhurok alakul ki. EZért a profeszionális készülékeken van ilyen kapcsoló amivel ezt szét lehet kapcsolni. Majdnem minden profi cuccomon van ilyen
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
(#) ozpecs hozzászólása Ápr 25, 2015 /

Ja ha valakit pl érdekel akkor egyszerü leirás van a garry.hu oldalon a szimmetrikus jelátvitelről földelésekről stb (nekem meg szakmám is ).
(#) jocko válasza ozpecs hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Ezek szerint létezik olyan adapter,ami aszimmetrikus kimenetből csinál szimmetrikus bemeneti csatlakozó dugót?Ezt a fórumot találtam amúgy: http://hangaruhaz.hu/cms/szimmetrikus-vagy-aszimmetrikus-kezdoknek
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
(#) ozpecs válasza jocko hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Ettől nem lesz szimmetrikus hanem csak a szimmetrikus bemenet egyik felét használjuk...A szimmetrikus jelátvitelnél két melegér van amiken ellenfázisu jel van és a földelés tényleg csak zavarszürésre van használva, azon nem folyik a jeláram. Sokkal zavarérzéketlenebb, hosszu vezetékek esetében csak azt használjuk. Pl mikrofonkábel esetében pár méter felett gyakorlatilag kötelező.
Következő: »»   195 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem