Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Hello
Azt hallottam, hogy PICKIT 2-vel lehet olvasni és írni atmegákat igaz? Üdv
Sziasztok. PicKit2 clone építésére adtam a fejem. Előtte megpróbáltam részletesen utána olvasni mit és hogyan. Minimális elektro ismereteim vannak suliból és hobbimból adódóan. A terv az lett volna hogy pic18f2550-et valamilyen LPT-n működő programozóval megírom aztán megépítem a pickit2-t. És ekkor jöttek a problémák. Próbapanelen megépítettem egy propic2-t és számos elterjedt programmal próbálkoztam. ic-prog-al sikertelen volt aztán picpgm autodetect-el semmi aztán próbáltam WPB_F18_F16_F12 itt egyedül a Vpp tudtam teszteléskor pislogtatni. Ezután elkezdtem nézni az art2003-at de nem építettem meg mert az írták róla hogy az lvp, hvp különbség miatt a pickit gombja nem működne. Aztán találtam rá a WLPT Vpp mini-re és ezt próbáltam WPB_F18_F16_F12-el de a picket így sem ismerte fel illetve az írás is sikertelen volt. Szeretek küzdeni és magam megcsinálni amit tudok de kezdek kicsit besokallni tőle . Esetleg ha valaki lpt-s programozásra tudna egyszerűbb megoldást az leírhatná. Illetve azt szeretném kérdezni hogy létezik e valahol program vagy részletes leírás hogy mondjuk ki tudjam mérni/ le tudja tesztelni az lpt portot. Ki lehet e mérni esetleg valahogy hogy a pic-em működőképes e vagy halott. Előre megírt pic18f-et nem szeretnék mástól venne egyenlőre max pickit2 pcb-t üresen hogyha sikerülne égetni a 18f-et
Előre is köszönöm. Üdv Ricsi.
Ha Kispest nincs messze, ingyen besütöm neked, keress magánban, (talán még nyákom is van). Egyébként én nem kínlódnék vele, vettem is az aliexpressen kb 4e ft-ért pickit3-at.
Ezt az időt inkább a fejlesztésre váró hobbidra fordítsd
Sziasztok!
Újból meg próbálkoztam a programozóm(szilva féle) fel élesztésében nem nagy sikerrel... A helyzet nem változott, nem akar elindulni. Gép abszolut nem látja, egyedül a zöld LEd világít. Valami tipp hogy mi lehet a gond? Annyit sikerült ki derítenem, hogy a PIC-ben jó a program mivel, az egyik ismerősöm klónjában bele tetem és abban működöt.
Ki vettem a kondenzátorokat a kvarctól és láss csodát működik...
Na de mikor elindítom a PICkit 2 programot az alábbi hiba üzenetett kapom. Mit jelent?
A Vpp feszültség nem áll elő időben (L1, D1, Q1, C4) vagy nem jut el a PIC bemenetére (R2, R3 és a 18F2550 2. lába). A G-S ellenállások be vannak építve? Q1 működőképes még?
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
L1, D1, Q1, C4 12V előálítására van ugye?
A vpp tesztre ezt az eredmény kapom, azonban ha rámérek akkor pont 12V.
A Vpp mérőköre lesz hibás (R2, R3 és a 18F2550 2. lába). Hogyan mérted a 12V -ot? A PICkit2 gyorsan megméri, érzékeli, hogy nincs meg a feszültség és ki is kapcsolja az előállítását.
ellenállások helyesek, szakadás nincs, forrasztás hiba nincs... Q1 ellenőrizve.
közben észre vettem hogy rosszul volt beültetve Q5, Q6,Q4. így elhaláloztak... Mivel bírom őket helyettesíteni? Ezeket eltávolítva sem jön rendbe a Vpp...(ha jó gondolom ezek nélkül is működni kellene neki látszólag)
Akkor gondolom a bc337-327 párost is használhatok?
Igen. Arra kell vigyázni, hogy az E B C kivezetések sorban a S G D kivezetések helyére kerüljenek.
Át tranzisztoroztam, azonban a Vpp sajnos továbbra sem történik semmi....
A diódat kivetem és külső 12V-ról működik... Létezhet hogy a PIC nem működteti ezt az egységet? A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
ha tesztnél rá megyek a Test Vpp akkor az induktivitás forró lesz...
cseréld ki egy nagyobb áramtűrésűre! arra vigyázz, hogy ha beépítetted a sokat emlegetett G - S ellenállásokat, akkor ahol tranzisztorokat alkalmazol, forraszd ki őket. Q5 esetén a hozzá tartozó R5 (12k) ellenállást kell kivenned.
ha hülyeséget beszélek kérlek javítsatok ki, de nekem ez működik jelenleg is!
L1 - 680uH @ 0.1A minimum.
A 100k -s G-S ellenállások maradhatnak a tranzisztoroknál is, hiszen a bázis ellenállásuk 1k. A 12k ellenállás zárja le a Q5 -öt, beépítése feltétlenül szükséges. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Igen. Lehet rendelek egyet. Viszont meg azon gondolkodom mivel ugyis akartam egy ardut is venni hogy azzal megoldhato lenne e az iras. Erröl tud valaki valamit ?
Hali!
pickit2-vel láttam atmega programozót, pickit3-al még nem láttam. Valamelyik topicban pár napja valaki emlegette is
Én erre így gondoltam: Bővebben: Link
Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Hali!
Nem olvastam el a cikket, de így első ránézésre csak 5V-os picet tud sütni...
Sziasztok.
A pickit2 klón első csatlakoztatásakor a számítógéphez feltétlen szükséges, hogy a PIC18F2550 benne legyen? Tesztelni szeretném, hogy kap-e feszt az USB-ről. Avagy mi a teendő? Köszönöm.
150mA induktivitást használok...
Egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele...
A kapcsolásban levő MOS-FET -eknél be vannak építve a G-S ellenállások? Ha nincsenek, akkor a méricskélés ideje alatt kinyithatnak. Főleg a Vpp előállító egységnél lényeges, mivel a drain körben csak L1 induktivitás van.
Ha be vannak építve vagy bipoláris tranzisztorokat alkalmaztál kontroller nélkül is castlakoztatható az USB -hez.
Két kép (egy az alkatrész oldalról és egy a forrasztásiról) sokat segítene.
Rádugtam, nem mértem semmit, csak az 5 voltot visszajelző led világított.
Sziszasztok.
A pickit 2-be égetendő legújabb hex file-t hol találom és melyik az? Mert a microchip oldalán nem nagyon igazodtam ki. Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |