Fórum témák
» Több friss téma |
Nézd meg a kérdéses lámpa kapcsolját, hogy nincs-e benne glimmlámpa (ha nem világít attól még lehet), amitől elég szivárgóáram folyhat a lámpán ahhoz, hogy feltöltse a pufferét a bekapcsolási szintre (ettől villan egyet-egyet).
Esetleg mérj digitmultival a nulla és a fázis közé kikapcsolt állapotban, óvatosan!, és kiderül, hogy van-e áram beszivárgás a lámpaszálba (pár voltot lehet mérni normális esetben).
Megtekintettem a kapcsolot meg a hozzaszolasod olvasasa elott. Ugy ertekeltem, hogy inkabb cserelek egyet. -hatha bizonytalan volt a kapcsolasa-
A kapcsolo egyszeru kivitelo 2sarkos. Egy be es egy kimenettel. Idézet: Ez itt a probléma fő forrása. Ebben az árkategóriában nekem még nem sikerült olyat találnom, ami néhány hónapnál tovább üzemelt volna.„300nal tobbet nem szivesen adok ertuk.” Ezek az előtétek kb. 90V DC-től 350V DC-ig simán működnek, tehát teljesen mindegy neki hogy ingadozik a hálózati feszültség vagy sem. Az olcsóbbaknál az is probléma, hogy a műanyag ház teljesen zárt, így minden hő (a csőé és az elektronikáé is) ott gyülemlik fel. Ez a hőmennyiség pont elég ahhoz, hogy annyival terhelje meg jobban a félvezetőket, hogy azok ne bírják néhány hónapnál tovább (ki van ez találva). Ha meg tudod oldani, fúrj néhány apró lyukat a műanyagba felülre (mondjuk 2-es fúróval), hogy keresztül tudjon menni rajta a levegő (bemenni általában be tud a cső mellett). Kb. 3x-4x tovább tartottak azok, amiket így meghekkeltem.
Szia nekem még van pár öreg tungsram kis retro fénycső az egyik 23 wattos az kb 3 éve üzemel hibátlanul de már előtte se volt új meg generáloztam anno azóta megy üdv lali
Vigasztaljon az a tudat, hogy már 2008-ban fél évvel a megjelenés után is kapott választ a topindító!
Bizonyos körülmények között a topik megjelenítési sorrendje megváltozik, főleg akkor, ha külső hivatkozás alapján ugrasz a hozzászólásra.
Sziasztok! Van egy neonom, ami nem működik, fel sem villan.Egy 18W-os cső van benne, és egy hozzá való elektronikus előtét. A kapcslás szinte ugyan az, mint a hagyományos elergiatakarékos lámpáké, csak hosszúkás panelon. A transziztorok kollektorán megvan a 270 V, de tovább már nem megy. A tranzisztorok adták meg magukat? Égésnyom, semmi hasonló nincs.
Halihó.
Szeretnék választ kapni egy zavaró jelenségre!Vásároltam 3-db 4W-os LED-es szpotot, nagyon jó a fénye viszont működés közben olyan frekit bocsájt ki ,hogy a közelében nem lehet rádiót halgatni.Semmit nem lehet fogni. Dobjam ki,akár veszélyes is lehet??? Nagyon várom a válaszokat. Köszönöm. Idézet: Milyen rádiót? Közép, hosszúhullámú, vagy FM rádióról van szó? Milyen távolságból zavarja a vételt?„...viszont működés közben olyan frekit bocsájt ki ,hogy a közelében nem lehet rádiót halgatni.” Próbáld ki, hogy elfordítod a rádiót. Önmagában nem lehet veszélyes. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Nálam is van kölcsön itthon pont emiatt (hogy próbáljam kiküszöbölni a hibát) egy ledes fényforrás (G24 foglalatos, 13W), havernál, és nálam is zavarja a rádiókat rendesen. Próbából a betápjára tettem egy zavarszûrô ferritmagot, vagyis azon átdugtam kétszer a hálózati vezetéket, és megoldotta a problémát. Illetve kb 50cm távolságig most is zavar, de azon túl már a gyenge adókat sem (pll-es, elemes kisrádióval teszteltem).
Szia.
Köszönöm válaszokat,amúgy FM rádióról van szó,és még 4m-ről is hallgathatatlan. GU 10-es változat,Kínából rendeltem.Több fajtát is rendeltem,de csak ezekkel volt gond. Köszönöm.
Szia.
Igen meg oldódott a probléma,a be táp mindkét ágába ferritmagot /gyári tekercsel/kellett tenni és szépen "szól a rádió"!!!! Köszönöm a gyors segítséget.
Sziasztok!
Az menyire normális, hogy a bőven 10000+h-s élettartamúnak kikiáltott E27 56 LED SMD 5730 kukorica izzó még az ezer órát sem éri el, aztán tönkremegy? Hibás lehet talán a széria amit rendeltünk? Az összes ilyen izzónk ugyanezt produkálja és szinte mindegyiken 3. led pukkan el...
Valószínűleg ott van a legmelegebb a búrán belül, tervezési hiba.
A leggyakoribb ok a szellőzés (hűtés) hiánya. Ha a búra* felülről zárt, a hő nem tud eltávozni. Másik ok lehet a fényerő érdekében a hatérértéken járatott LED, esetleg egyszerűbb áramkörű izzónál a magasabb hálózati feszültség. Ha tényleg azonos pozícióba ültetett LED adja meg magát, a hűtőpaszta mennyisége lehet kevés (beültető program hibája, vagy eltömődés az adagolóban). Mindez akkor lehet igaz, ha a hordozó alumínum lemez, és nem műanyag.
*:Búra alatt a lámpabúrát értem, és nem a körte búráját. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2018
Köszönöm a válaszokat! Akkor tervezési hiba lesz, mert a nem zárt búrájú lámpáknál is ugyanez a helyzet, pár száz óra után ott is megadják magukat. Legközelebb más fajtával próbálkozunk.
Esetleg a áramérzékelő ellenállás cseréje növelheti az élettartamot (ha IC-s megoldás).
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2018
Kompakt fénycső vagy cob led mint világítás jobb a szemnek E27-es verzióban?
Kompakt fénycső (is) állítólag be lesz tiltva hamarosan...
Szerintem addigra ki is kopnak a boltokból.
Drágább is előállítani, nem bírja se a kapcsolgatást se a hosszú üzemidőt, se a hideget. Nade a szemnek mégis melyik a jobb? Mert a monitoroknál kibukott hogy a CCFL jobb volt a szemnek mint a ledes háttérvilágítások.
A bevonaton múlik gondolom, azt meg minden héten/égőnként változtatják, így semmi vélemény nem mérvadó. Ugyan azon gyártó, ugyan azon kódszámú csöve eltérő színű, eltérés annyi, újabb dobozos az egyik, de egy helyen egyszerre vásároltam mindkettőt. (és nem piac...)
Az idén már nem is kaptam kompakt fénycsőt. Több helyen mondták: már nem gyártják (nem gyárthatják) és ami volt még, az is mind elkelt.
Most még kitart, ami van, de ha egy-kettő tönkremegy, már oda csak LED-est tudok venni. Ígyhát valóban okafogyottá válik, melyik a jobb a szemnek. A sötétség kevésbé jó a lábujjnak
Hogy a te szemednek melyik jobb, azt te tudod eldönteni.
Az én szememnek a meleg fehér LED illetve a COB led is sokkal jobban bejön, mint akármelyik energiatakarékos fénycső. Engem nagyon bosszantott, hogy a felkapcsoláskor sokszor nem egyből érte el a maximális fényerőt. Valamint idővel soknak csökkent a fényereje, és az elektronikája ugyanúgy megadta magát idővel, ahogy a LED izzóknál is tapasztalható. Az Ikeában vásárolt LED égőim többsége nem bírta ki a 15000 órát, sok még az 5000-et sem. De ma már kizárólag LED égőket használok, és meg vagyok elégedve a fényerejükkel, meg a színükkel is.
Engem is tud zavarni, hogy lassan éri el a fényerőt. A szobában, konyhán még el is megy, de a fürdőszobába eredetileg LED-est tettem, mikor az izzósnak leáldozott. Bepisilni nem akartam, mikorra fény is lesz.
Volt ezek között is azonnal szinte teljes fényű. Jópár évvel ezelőtt a szarvasi lámpa szaküzletben vettünk párat és szenzációs jó volt. Felkapcsoláskor már olyan 90%-ával világított a teljes fénynek. Ráadásul tartósak is, a mai napig van belőle üzemben. Rá egy évre mentünk megint lámpát venni és direkt vittem a dobozát, hogy ilyet kérek még...de már nem volt. Ajánlottak egy másikat, hogy ugyanolyan jó...persze csak otthon derült ki, hogy nem igaz.
Mára már a bolt is megszűnt... Idézet: „Mára már a bolt is megszűnt...” Jól meg privatizélték. Se vasaló, se lámpa, de még egy nyamvadt kávéfőző sincsen már ottan.
De az utolsók között vett kávéfőzőnk még mindig megy!
Most a kapható lámpák zöme Rábalux néven fut. |
Bejelentkezés
Hirdetés |