Fórum témák
» Több friss téma |
Nos...
A napokban vettem ilyen energiatakarékos izét. Nem volt olcsó mulatság, darabja 1300Ft volt. Erre az egyik máris megdöglött a háromból, felkapcsoltam a lámpát, egy nagyot villant, majd kialudt. A párjának nem esett baja. Sikerült szétszednem (meglehetősen erős amperszaga van), és látom, hogy valami tranyó van benne meghalva, a sarka le van pattanva. Ha sikerülne kicserélni ezt a tranyót, akkor működésre lehetne bírni? Ez van ráirva a tranyóra SBP11 CS852.
Üdvözlet mindenkinek!
Az előzőekben olvastam a jelzőfényes kapcsoló kontra energiatakarékos lámpa problémájáról. Azt is láttam hogy ez ellenállással kiküszöbölhető. De nekem lenne egy másik gondom, egy lépcsőházi automata. Ebben az esetben is megoldás az ellenállás vagy lépcsőházba egyáltalán nem lehet alkalmazni irányfényes kapcsolót? 4 emelet + földszint összesen 10db irányfényes kapcsoló (nyomógomb). A válasz(okat) előre is köszönöm!
Esetleg az automata típusa segíthetne,esetleg a bemeneti kialakítása.Valószínűleg segítene az ellenállás ,ha a nyomógombon 230V van.Ha nem,akkor ha a gombok érintésvédelmileg rendben vannak, egy 230V-os jelfogó a gombok ismétléseként bekötve és ennek az érintője a lépcsőház automatára kötve.
Nézd meg a csö fűtőszálát, hogy szakadt vagy nem. Ha nemszakadt akkor tranzisztor csere és úra tudod használni. De nézz szét a tranzisztor környékén, hogy nincs e egyéb rossz alaktrész.
Ha a cső nem szakadt keress hozzá szakadt fűtőszálasból másik elektronikát.Némelyikben van egy soros ellenállás a panel előtt esetleg az még megtréfálhat.
Sziasztok van egy olyan problémám, hogy vettem egy energiatakarékos izzót és lekapcsolt állapotában zúg. Ha felkapcsolom, akkor elmúlik a zúgás. Minden mást kikapcsoltam a házban és így is hallani lehet. Esetleg okozhatja az a problémát, hogy egy trafó ház van a közelben? Ha tudnátok segíteni azt megköszönném.
Sziasztok van egy olyan problémám, hogy vettem egy energiatakarékos izzót és lekapcsolt állapotában zúg. Ha felkapcsolom, akkor elmúlik a zúgás. Minden mást kikapcsoltam a házban és így is hallani lehet. Esetleg okozhatja az a problémát, hogy egy trafó ház van a közelben? Ha tudnátok segíteni azt megköszönném.
Gyanítom világítós(glimmlámpás) kapcsolód van.Próbáld ki egy normál kapcsolós helyen.
A normál kapcsolós helyen jól működik, tényleg glimmlámpás kapcsoló van. De ezt a problémát hogy tudnám kiküszöbölni?
Szia! Én is így jártam. Két megoldást tudok neked ajánlani vagy kiveszed a jelzőfényt a kapcsolóból vagy az energiatakarékos izzóddal párhuzamosan kötsz egy hagyományos izzót. Én utóbbit választottam és bevált.
És az nem elég, hogy zúg a glimmlámpától, még szépen ki is nyírja neked a kompakt égődet ! Ugyanis a glimmlámpán keresztül áram folyik és felkapcsolgat, ezt hallod. Viszont ezek a kompaktok nem kedvelik a kapcsolgatást !
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Hogyan lehetne megoldani (átalakítani) egy hagyományos energiatakarékos kompakt izzót ,hogy 12 voltról működjön? Láttam ,hogy lehet kapni 12 voltos ilyen kompakt izzót. Köszönöm.
Tudom nem válasz a kérdésedre, de mindenképpen olcsóbb egy 12 voltosat venni, mint belekezdeni az átalakításba.
Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezek! Egy mezei 11W-os LandLite energiatakarékos lámpám halálozott el. Bekapcsoltam, villant egyet, és kész, semmit nem csinál. Megnéztem benne a 2 pici TO92-es tokban lévő tranyót, jóknak tűntek. A 380 V DC is megvan a kondin, az egyik tranyó Collektorán a földhöz képest mérhető kb 360 V, viszont a másik tranyón semmilyen feszültség nem mérhető! Nem igazán tudtam kisilabizálni, hogy hol akad el az áram. Javítható, vagy dobjam ki?
A fénycső fűtőszálait megnézted? A villanásból esetleg következik, hogy az egyik megszakadt.
Azzal kezdtem, mindkettő jó! Egyik fóliakondin sincs pukli, illetve más látszólagos kár. Az összes ellenállás jó, a diódák jó, a kis tranyókat kiszedtem, és B-C, B-E kb 650 Ohm volt, (dióda vizsgáló állásban), tehát ELVILEG jó, de valahol mégis megakad az áram útja! Bezárlatosodhatott egy dióda? Ha jól vettem ki, ezek a C-E között vannak, gondolom védelem céljából! Egyet megmértem(beforrasztva) és sehogy nem mutatott semmilyen ellenállást! Ez lehet hiba? Illetve ha be van dugva, közelebb hajolva hallani valami nagyon halk ciripelést, de az áramfelvétele közel 0. (1 mA)..nem értem!
Jó hülye vagyok! Nemtudom, szerintem pont összeért amikor megmértem, mert nem jó, tényleg szakadt az egyik fűtőtekercs!
Tungsram 15W-os energiatakarékos izzóval a következő a probléma: felkapcsolom, világít rendesen, majd egy idő múlva magától kikapcsol, majd egy kis idő múlva újra vissza. Mi lehet a probléma?
Szerinted egy BMW motorja jó egy trabantba? Persze bele lehet építeni, egy darabig jó is lesz, de előbb utóbb valaki megadja magát. (a fénycső)
Az elektronika biztos hogy jó, csak a szekunderén lévő soros fojtó nem fog stimmelni.
Melegedés lesz az, hidegforrasztás.
Sziasztok!
A következö lenne a gondom. Adott egy konyhai vilagitas amiben az energia takarekos izzo se nem visszintes, se nem fuggoleges pozicioban all. /kb 45fokos szogben/ Ebben az armaturaba 2-3havonta kell cserelnem a nem igen olcso fenyforrast. Eloszor villan egyet. aztan egyre surubb idokozokkel kezd el villanni. majd valamikor egy pukk kereteben be adja a kulcsot. /az elso villanas es a pukk kozott akkar 1het is eltelhet/ Lehet-e oka a nem megfelelo mukodtetesi helyzet a gyakori izzocserenek? Mashelyen is van energiatakarekos megoldas ezen fajtaja, de ott vagy horizontalis vagy vertikals pozocioban mukodnek, tobb eve. Valaszaitokat igen megtisztelve koszonom: Ghoost S BOLDOG UJ ÉVET nektek /is/ A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
A hálózati feszültség mennyire stabil? Az ilyen gyakori elszállást okozhatja a gyakori fel-le kapcsolgatás is. Milyen gyakran, mennyi ideig üzemel a lámpa? Pára nem csapódhat le az elektronikán? A működtetési helyzet akkor lehet probléma, ha semmi hűtés nincs.
Elvileg a cső szempontjából teljesen mindegy hogy milyen pozicióban lett beépítve a működését nem befolyásolhatja. A hibát az elektronikában kellene keresni ami lehet egybeébitve a csővel, vagy azt az armatúra hordozza, hogy ez a Te esetedben hogy lett megvalósítva az nem igazán derült ki.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
Milyen kapcsolóval kapcsolod? Nem lehet fényerőszabályzós és élvilágítós. A feszültséget valóban jó lenne megnézni, lekapcsolt és felkapcsolt állapotban is, nehezíti a dolgot, hogy az kompaktnak közben benne kellene lennie. Ha esetleg van egy foglalat elágazód, akkor azzal viszonylag egyszerű lenne megnézni, pár száz Ft-ért kapható. Hálózati feszültség, csak óvatosan!
A pára nem tudom mennyire lehet gond egy konyhában, nekünk a fürdőszobában is megy 2 több, mint egy éve. Mind egyforma gyártmány volt? Esetleg kerülendő, attól, hogy drága, még nem biztos, hogy jobb.
Lehet az oldalára kicsapódó pára belefolyik.
sziasztok!
Nedudgi: Gondolom a lakas egy fazisra van kotve, tekintve hogy tarsashaz. , s mint emlitettem tobb izzo is uzemel gond nelkul a lakasban. Igy a feszultseg ingadozast kizarnam. A kapcsolgatas az -szerintem - a szokasos felhasznalast nem lep tul. Ertsd ey alatt, hpogy nem 1percenkent kerul bekapcsolasra. Ha bekapcsoltuk akkor vilagitasra szanjunk vagy 1oratol A szellozese is gondolom megoldott hosz egy 40-60W terhelhetosegu Spotlampa foglalataba van beszerelve. richmond: ez egy egyszeru energiatakarekos izzo megnevezesu termek, egybe epitve az elektronikaval E27 csatlakozasal. a pozicioja, mint emlitettem fuggolegestol kb 45fokkal eltero; nem allo kivitel. tehat az uveg van alul Inhouse: a kapcsoloeszkoz sima Prodax gyartmany. nincs se elvilagitas, se fenyeroszalyzas. A furdobe nekem is mukodik visszintes pozicioba egy darab. Igy a paralecsapodas se 100%, Tobb gyartmanyt is probaltam. 300nal tobbet nem szivesen adok ertuk. proba: tobb kismult izzot szedtem szet de semmi kulserelmi nyomot -ertsd egest, zarlatra utalo jelet- nem talalatam. UI: az ujfejlemeny, zizeges kiseretebe elmult a mukodese A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |