Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2430 / 3608
(#) voodoo válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /

Igen ebben valóban egyet értek. Teljesen. Súlyzózgattam itthon egy picit féléve kb .eg régebben is de csak ropognak az izületeim meg nyilal is. Hiába robbantom be a karomat inkább lefogytam 58kilóra. Megijjedtem, abba hagytam. Negatívan hatott. Fitnessznek fogja fel a testem a súlyzózást. Amitől meg izmosodnék azt meg nem bírom el.
Jól mondtad. Nincs zsír tartalék amiből tudnék energiát nyerni, és így izmot építeni. De itt most nem is feltétlen az izom építésről van szó hanem bármi ami kibillenti a súlyomat pozitív irányba. Ha rám zsír rakódik az is tökéletesen megfelel bánom is én csak mutasson már többet a mérleg az arcom is úgy be van horpadva, vékony a karom egy lányé vastagabb...
netán jön egy kis betegség 1-2 napos láz étvágytalanság torokfájás, pikk pakk le tudok adni 3 kilót. Nekem min 85 nek kéne legyek az hihetetlen de egy jól megpakolt láda hús. Mikor bele gondolok h ennyivel le vagyok maradva mindig rám jön az elkeseredés. Más meg eszik nali két zsömlét és elvan. Nem is reggeliznek semmi. Ráadásul taxis vagyok. Ülök, fekszek, ülök, fekszek. Több mint egy éve, de előtte meg megint csak csücsültem a flexbe szerviztecnikusként, ott a kantinba jó kaják voltak. Mindig rottyra ettem magam. Semmi. Előtte meg sokáig segédmunkáskodtam. Ott még el is fáradtam gyakran megterhelő volt, pl egy malteros vödör vagy 30 kg abból rögtön kettőt cipelni ha kellett folyamatosan egész nap, vagy áskálódni, padlókat pakolni. Hónapokig csináltam. Ha az nem fogható fel elegendő testedzésnek akkor kihagynám a gyúrást.
(#) mark.budai válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /

Látod, ezért kell a por fehérje, az védi az ízületeket. Akinek gyengébbek, anélkül nem a legjobb edzeni, mert több kárt okoz, mint hasznot. A súlyzózással tényleg ez a gond, a kis súly, de gyorsabb mozgással, fitnessznek hat, nagy súly kéne, lassan emelni, de ha nem bírod el, akkor nem tudom mi a jó megoldás. Ha gondolod, keress fel egy személyi edzőt. Az a baj, az áraikról fogalmam sincs, de ha segít, akkor mindent megér. Az orvoshoz meg csak azzal kell menni, amit csak ők tudnak megoldani. Utálom és megvetem a gyógyszereket mert propaganda az egész, hatalmas pénz van benn, és anélkül is megoldható majdnem minden. Már maga a rábeszélés folyamata nem tetszik, azért utálok orvoshoz járni, hálisten évente egyszer teszem meg, amikor vagy elkapok valami nyavalyát, vagy ki akarok venni egy hét szabit a suliban.
(#) jani1987 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /

Idézet:
„Utálom és megvetem a gyógyszereket mert propaganda az egész, hatalmas pénz van benn, és anélkül is megoldható majdnem minden”

Akkor itt egy naptár azoknak akik nem akarnak gyógyszerezni. Gyuri bácsi ajánlásával:
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 13, 2015 /

Hát igen. A különböző tápszerekben, élelmiszer kiegészítőkben, egyéb hasonlókban is nagy pénz van. Ezért vannak, hogy valakinek profitot hozzanak. Semmi másért.
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 14, 2015 /

Nagy nehezen éppen most elalszok, erre pittyeg világít, ébreszt telefonom, SMS. A Posta közli velem 23 óra 50 perckor, hogy holnap csomagot kapok.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Ilyen gondom már nincs, amikor lefekszek bedugul a fülem és nem hallom a telefont.
(#) szikorapéter hozzászólása Ápr 14, 2015 /

Elég kicsi a kép,de aki felismeri annak borzasztóan olajos gyermekkora volt.

Kép 001.jpg

(#) Dióda válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Csak nem riga verhovina?
(#) szikorapéter válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Riga-16. Egy gázbowden forrasztás erejéig betoltam a lakásba,anyámnak fel se tűnt,csak akkor amikor észrevette hogy csillog a krómozás.
(#) Travolta válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 14, 2015 / 2

Riga moped drága kincs, jó, ha van, de jobb ha nincs!
(#) szikorapéter válasza Travolta hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Az enyém jobb ha van,mivel ez a gép még mindig (max 3 ) 1 rugásra indul félév után is. Ezzel elmerek indulni nagyobb távra is,bár az öregek a faluban mindig vigyorogva integetnek ha hallják a Riga jellegzetes ordító hangját.
(#) eroth válasza sany hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Nos, tényleg elég érdekes, hogy egy 146 tonna tömegű transzformátor, mindössze 400 KW teljesítményű lenne! Itt a városban telepítettünk néhány hűtőgépet, irodaházakba, melyek elektromos teljesítménye messze 400 KW feletti, de egy épületbe sem telepített az ELMŰ ekkora transzformátort!
(#) pjg válasza eroth hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Ez 400 MVA-es.
(#) Ricsi89 hozzászólása Ápr 14, 2015 /

Lenne egy megoldandó problémám.
Adott egy benzinmotoros láncfűrész. A forgattyúsház hengertalppal érintkező felületéből kitört egy darab, ahol a hengert az egyik csavar lefogatja. Próbáltam eddig kétféle 2k epoxi ragasztóval, a második elvileg 120 fokig bírja a hőt, viszont ez sem volt elég. Kb 1 órát üzemelt, majd megadta magát valószínűleg, mert ismét nem indul.
Ki milyen bevált hőálló 2k ragasztót tudna ajánlani a javításhoz?
Két félét már kinéztem, de nem akarok kettőt megvenni, bár lehet az lesz a végén és kiderül melyik a jobb. Az egyik egy fém gyurma. Bővebben: Link Azon gondolkoztam, hogy kihagyom a kitört darabot és ebből formálom meg a hiányzó részt, akkor nagyobb felületen is oda tudom rögzíteni.
A másik egy sima hőálló 2k ragasztó lenne. Bővebben: Link Csak ezzel meg az a gond, hogy kicsi a két fél közötti felület és lehet nem bírja megragasztani rendesen.
Ki melyiket ajánlaná, vagy tud-e jobbat?
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

A leírás alapján a másodikat választanám. Sajnos gyakorlati tapasztalatom egyikkel sincs. Esetleg gyártatnék valami fém protézist a csavarhoz. Persze ehhez látom kéne a gépről egy fotót.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Jelenleg az a csavar ott nincs benne, 3 csavar rögzíti a hengert. Azért nem tettem bele, hogy hátha így nem fogja akkora erő igénybe venni a ragasztott darabot és nem törik el. Múltkori próbánál, amikor le volt csavarozva kb 10 percet üzemelt, most pedig kb egy órát ment, csak szerintem a hőtől meglágyult a ragasztó. Egy helyen csavarhúzóval hozzáfértem a ragasztóhoz és nem volt olyan kemény, mint mikor összeraktam. Hengertalpnál papírtömítés és mindkét oldalán tömítőpaszta van vékonyan, így ott kifújni nem tud. Holnap délután szedem szét ismét a gépet és akkor tudok képet is csinálni.

Csavar mindenképp kell oda. Három csavarral akkor sem megy soká, ha épp az öntvény.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Ragasztók, gyanták nem hiszem, hogy jók lesznek oda. Ha rögzít is, rövid idő alatt elfárad az anyag, hőhatásra pedig még hamarabb. Mezőgazdasági gépeknél ismeretségi körben sok szuper anyagot próbáltak már, de fémet megközelítőleg sem helyettesít semmi. Valamilyen más fém rögzítést kellene oda kitalálni.
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

A legnagyobb gond az, hogy a karterből is hiányzik egy darab, így nincs elősűrítés sem. Tehát nem a csavar helye a gond, hanem lyukas a blokk.

Milyen fűrész ez? Talán nem egy ökör ára az alkatrész hozzá.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Nem éppen egy mai, fiatal fűrész, Sachs-Dolmar 108 a típusa. Viszont tökéletes kompresszió van benne és erő is van benne bőven, amikor működik, így nem akarom eldobni egy ilyen kis hiba miatt.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Ha 3 csavar rögzíti a hengert, az gáz. Egészen más feszültségek lesznek működő motornál, mivel a hengert a robbanás ereje felfelé rántaná, azt nem 4 csavar egyenletes elosztásban fogja vissza. Félő, hogy repedések lesznek a henger öntvényben. Szerintem valami rögzítést is meg kellene oldani, a karter tömítésen kívül.

Kis keresgéléssel találtam ezt. Talán segít, egy telefont megér.
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Lehet kapni alu forrasztópálcát. Az jó.
(#) Ricsi89 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Azon gondolkoztam, csak akkor kell hozzá gáz forrasztó, amit itt nem kapni, azt is rendelni kell. Meg akkor blokkot széthúzni, szimeringet, csapágyat kivenni. Azt nem tudom, hogy hőlégfúvó elég-e az alu pálcához.
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Nem elég. Igaz, ha már szét van szedve akkor profi aluhegesztő.
(#) Ferencz Dominik hozzászólása Ápr 15, 2015 /

Mi értelme van ennek a témának?
(#) gernerakos válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Mi értelme volt ennek a hozzászólásnak?
Itt el lehet beszélgetni a többi elektrós fórumtaggal, szinte bármiről. Meg, ha van olyan kérdésed/problémád, mely nem elektronikával kapcsolatos, de nem tudod megválaszolni, azt itt megkérdezheted.
(#) zolika60 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Itt lehet elektronika mentes dolgokról beszélgetni. Mint például a főzés, meg a láncfűrész meg az élet egyéb fontos és lényegtelen dolgai.
(#) pjg hozzászólása Ápr 15, 2015 /

Következő: »»   2430 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem