Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   34 / 116
(#) BlackForce válasza erbe hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Szerintem mpisti is és én is jelalak mérésről beszéltem szkóppal.
Az SG3525 a 11 és 14 lábon négyszög jelet kell hogy produkáljon,és ezen jel mivoltába tud beleszólni más (esetleg rossz) alkatrész.Ezért irtam azt hogy csak az IC kimenetét mérve jön e ki je és milyen.
(#) Chipmunk1960 válasza uggla hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Szia, C-s ben találtam itt. Az 1N023 mi lenne, mert diódák szoktak így kezdődni?
(#) Pásztor István válasza BlackForce hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Örülök és szívesen máskor is.
(#) jimmi12 válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Szia Csongi,

Nekem is van egy ilyen gépem ami nem működik, megtudnád nekem mérni a tiéden a csatolt képen 2-es, 3-asal jelölt konikat?
(#) uggla válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Szia
Örülök hogy megosztottad velem , találtam .
A második szám is rajta van a fet-en .
Gondolom valami másodlagos kód lehet .
Üdv
Még egyszer kösz .
(#) oszika45 hozzászólása Ápr 17, 2015 /

Sziasztok!! El kéne egy kis segítség!! Egy CO hegesztőbe lefüstölt a huzaltovábbító motor!! 24V egyenáramú!! Kicseréltem egy aksis fúrógép motorjára, a fogaskerék is pont jó rá! Csak az a bibi hogy csak 18V motort tudtam szerezni és gyorsan forog! A kérdésem 24V egyenáramból hogy tudok 18V egyenáramot csinálni hogy az amperfelvételt is bírja?? Előre is köszönöm!! Üdv F
(#) Csongi_ válasza jimmi12 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Sajnos nem tudom megmerni, nincs kapacitasmerom.
(#) Pásztor István válasza oszika45 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Szia!
Ez valami gyári gép?
DC/DC konverter megoldhatja, de okosan meg lehet csinálni egyszerűbben is.
Ha van mód, a segédüzemi trafó átalakítása nem túl bonyolult megoldást kínál.
Legalább egy fotó a belsejéről jól jönne, főleg a már említett segédüzemi trafóról.
Azután meglátjuk.
Pista
(#) maszek0005 válasza oszika45 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Ezek a motorok általában PWM- mel vannak vezérelve. A kitöltés változtatásával, tudod szabályozni a motor fordulatszámát. De ez a motor honnan kapja a tápját? Mert van olyan, amelyik közvetlenül a hegesztő áramból táplálkozik, meg a PWM-es változat. Ha közvetlenül a hegesztő áramról működik, akkor egy feszültség osztó is megteszi, mert a motor áramfelvétele nem óriási.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2015
(#) Pásztor István válasza maszek0005 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Ez mind igaz amit írtál, ezért jó lenne tudni pontosan milyen gépről van szó.
(#) Chipmunk1960 válasza maszek0005 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia, De ha már a PWM megvan akkor csak a kitöltési tényezőt kell szinkronba hozni a hegesztés sebességével. Ezt, az áramerősség növelésével automatikusan megteszi gép.
(#) swich hozzászólása Máj 16, 2015 /

Sziasztok. Adott egy Mastro Weld inverteres hegesztő, teljes hidas vezérlésű. Pontos tipus most nem ugrik be.(MMA 250 evolution) Üresjáratban 56V kéne legyen a kapocsfesz, de csak 30V körül mérek. Semilyen hibajelzés nincs, a gép egyből indul a ventik felpörögnek, a lágyinditás működik. Próbálva nem fog ivett csak serceg szikrázik, fémcseppek válnak le az elektródáról. Nincs szkópom, milyen tipusú hiba lehet ez? fél hid elszált? vezértő trafó mérve nem szakadt. Ha tudnátok ötleteked adni szivesen fogadnám, köszönöm.
(#) Chipmunk1960 válasza swich hozzászólására (») Máj 17, 2015 / 1

Szia, Szkóp nélkül a félvezetőket tudod csak összehasonlítani a 2 oldalon. Viszont az is elég támpont az elinduláshoz. Bekapcsolt állapotban a DC-k effektív értéket fognak mutatni, így eldönthető, ha valamelyik oldal gyengébb, vagy nem megy. A 30V kevés az így begyjutásához, de valószínűleg az is kb a fele a kívánatosnak.
(#) swich válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Köszönöm a segítséget, időközben szétszedtem a gépet. Valószínüleg leejtették, az egyik igbt két lába eltört ahogy a borda elhúzta magával. Mellesleg az egyik bordán szigetelten a másikon szigetelés nélkül vannak felfogatva az igbt-ék, ez miért van?
(#) Chipmunk1960 válasza swich hozzászólására (») Máj 18, 2015 / 1

Szia, Egy bennfelejtett csavar miatt nekem is sikerült már kitépetni, de ott az ROHS forrasztás engedett, a plasztikból lepattant kicsi, de kibírta. Nem találtam meg pont annak a rajzát, de az csakis azért lehet, mert az egyik oldalon közös potenciálon vannak a kollektor /középső/ lábak, a másiknál pedig nem.
(#) swich hozzászólása Máj 19, 2015 /

Köszönöm a válaszod, mostmár nézek beszerzési forrást akkor hozzá.
(#) oszika45 válasza Pásztor István hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Köszi!! Rendeltem huzalelőtoló motort az Aliexpresszről!!
(#) oszika45 hozzászólása Máj 26, 2015 /

Sziasztök!! Egy Güde inverteres hegesztőm megint nem megy!! Lefüstölt benne egy Zöld 47 ohm 5W ellenállás meg az egyik teljesítmény trazisztor!! Kicseréltem mindkettőt!! Elindul de a főáramköri 30 amperos biztisítékot leveri!! Hol keressem a hibát?? Fotók a gépről régebbi hozzászolásokban!! 31-32 oldal!! Köszönöm!!
(#) oszika45 hozzászólása Máj 26, 2015 /

Güde VC 130 Wig Március 17. hozzásolásnál van fotó a gépről!! Mégyeszer köszönöm!!
(#) Chipmunk1960 válasza oszika45 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Szia, Az a lágyindító ellenállás, mellette a reléje. Utána keress zárlatra, lehet a greatz szállt el...
(#) oszika45 hozzászólása Máj 27, 2015 /

Szia!! A greatz ra én is gondoltam!! 2 zéner dioda is ki van menve a panelon!! IN4744 ez van a panelon alatta!! Milyen értékű lehet?? Hány voltos?? A lágyindító ellenállást kicseréltem!! A puffer kondikat ki lehet mérni kiforrasztás nélkül? Mert nem tudatam lemérni őket? 200 mikroig mér a műszerem sipolós műsrt rátéve sipol mindkettő kondi!! Nem puposak! Köszi!

A Zener diodára rákerestem 1W 15Volt

Erről a gépről van szó!! Elvittem egy műszerézhez javításra csak habogott, azt monta nem erre van szakosodva, majd elhajtott! A 47 ohm 5W ellenállást oldalra raktam ki hűtőbordára és 10W at!

Előre is köszönöm a segítséget!!

A fóbiztosíték patkolásáért elnézést kérek!! Vártam hátha valami kiadja magát de csak a villanyóra ment le!!
(#) koko5357 hozzászólása Máj 28, 2015 /

Üdv. mindenkinek. Vettem egy trafós CO hegesztőt,de nem működik. Fröcsköl és nem olvasztja be a hozaganyagot. Én egyenírányítási hibára gondolok. Mi a véleményetek?
(#) koko5357 hozzászólása Máj 28, 2015 /

Még egy kérdésem lenne. A 130 A -os Co hegesztő milyen munkákra alkalmas? max 2,5 mm lemezhez szerintetek is elmegy?
(#) Chipmunk1960 válasza oszika45 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Szia, Hát rajzot sajnos nem találtam, így megyünk asjját fejünk után. Ránézésre IGBT-s lehet, 2x2 felállásban. Ha már a főkondin sípol, s nem szűnik meg az Greatz zárlat lehet, de az is, hogy valamelyik kondi belül átütött. Tovább menni csak a kifosztások után lehet. Addig szedegeted ki őket, míg a sípolás/zárlat megszűnik.
(#) Chipmunk1960 válasza koko5357 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Szia, 130A-el a vékonyabb lemezt már át is lehet fúrni. A CO-ról annyit tudni kell, hogy van gas, és no-gas huzal. Az elektróda polaritását ez alapján kell kiválasztani. No-gas vagyis porbeles huzalnál a test a +. Ha ez jó, és a gáz is, akkor lehet az egyenirányító, a fokozatkapcsoló, vagy szűrő, simító fokozat. Kondi, vagy inkább egy soros tekercs.
A 130A, 3-4,5mm-es lemezhez elegendő, a varrattól függően.
(#) BlackForce válasza oszika45 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Sipolós műszert a kondikra téve nem szabad hogy folytonosan (hosszantartóan) sipoljon,mert az ugye zárlatot jelez(ott meg nem szabad hogy zárlatban legyen).Tápra kötve és ha minden rendben,a kondikon 320V körüli dc kell hogy legyen.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Következő: »»   34 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem