Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ilyen alapon rengeteg dolgot be lehetne tiltani. Pld. 5 liternél többet fogyasztó autókat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2015
Kicsit hatásvadász a cím. Nem a hagyományos kazánokat tiltják be, csak a rossz hatásfokú gázkazánok forgalmazását. Ami ugye teljesen mást jelent. Ez pedig az autóknál is zajlik, hiszen már nyolcvanas évekbeli motorral szerelt autót nem lehet újként eladni.
Az a baj, hogy két-háromszoros áron van amit ezután lehet venni. Tudom, hogy spórol a gázköltségen, de pld. én két éve jó sokat költöttem fafűtésre kazán, fatároló, rendszer átalakítás. Gázfűtés csak nagyon ritkán nagyon kevéske kell, ezért még egy minimum 350e Ft.-os gázkazán ha a régi tönkremegy, értelmetlen. Megtérülés ebben az esetben nincs, a kevés használat miatt. Ennyit fűtésre költeni nonszesz.
Ha tönkre megy meg kell javítani. Azt nem tilos. 30-40 éves kazánokat is üzemeltetnek itt-ott. Apósomnál is egy minimum 30 éves van, de ő is fával fűt, így alig használja.
Kéményseprő meglátta 20 éves gázkazánunkat, azt mondta le kellene tiltania, újat kellene vennünk. Semmi műszaki gondja nincs, csak régi. Nem tudom hogy van ez, majd utánanézek, lehet, hogy nincs igaza.
Erre nem gondoltam, de lehet. Akkor velem nem volt szerencséje.
Sziasztok!
Ilyen típusú csaptelep betétemet cserélném, ugyanilyenre, viszont akadt egy kis gondom vele. Szóval régi ki, új be, meghúzom franciakulccsal érzéssel, majd azt tapasztalom, hogy amikor nyitnám ki a csapot vagy 3-4x körbe kell fordítani a bogyómat, mire elkezd vizelni a csap. A melegvíznél ilyen nincs, azonnal folyik, mindkettőt egy helyen vettem elvileg egyformák is. Ha elkezdem kulccsal lelazítani hamarabb kezd el folyni a víz, viszont 3tekerés után orrán száján jön, ami megint öngól. Ötletek esetleg? A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
Egy ilyen szerszámmal meg kell igazítani a fészket. Sérült, vagy vízköves.
Szerintem ha ilyen gondja lenne, nem tömítene. Azt a betétet meg lehet húzni rendesen. Ami gond szokott lenni vele, az elején a zeger gyűrű lelazul, leesik, és nem húzza kifelé tekerésnél a betétet. Ha nem , lehet egy két tisztességes csapelzárás után helyre áll a rend.
Nekem volt olyan is, hogy fémforgács volt rajta. De igazad van, zseblámpával bele kell nézni, ujjal bele kell nyúlni és tapogatni. Még egy dolog ami nem triviális: Amikor becsavarod a betétet, nyitott állapotban legyen. Kis szerencsével szelepfészek maró nélkül is megoldható. Mondjuk nekem van, de viszonylag ritkán van rá szükség.
Bár most ahogy ismét elolvastam, nem annyira szelepfészek gond lesz. Nem lehet hogy a gumi kicsit nagyobb (most vette a kolléga a boltban) és beakad/beszorul nyitáskor? Össze kellene hasonlitani a régi és az új gumi méretét... A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2015
Idézet: „Mélyépítő cég, vákuum rendszer telepítéséhez, megbízható munkatársakat keres” De mi az a vákuum rendszer? Dolgozik valaki ilyen helyen?
Vascső hosszában.
Belőle rugalmas műanyag ívelt csövek lefelé. Oda csatlakoznak a droidok által leverve a szondák. Cuppogják fel a talajvizet. Szivattyú hosszabbítóval kapcsolódik a hálózatra. Másik fele a csatornába folyik. Villamos része a hosszabbító húzogatása a kukamellényben... Megbízható? Gondolom ne legyél annyira berúgva, hogy belesess a lyukba... A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2015
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ. A gond nem csak az új szeleppel áll fent. Az előzőt pont azért cserélném mert csepegett, illetve az is hasonló problémákat produkált. Azt is próbáltam kinyitott állapotban betekerni, akkor valamivel jobb volt a helyzet, de nem tökéletes. Időközben kértem kölcsön egy fészekmarót, elvileg hétfőn nálam lesz. Ahogy nézegettem a lyukat szerintem vízköves, de majd kiderül.
Szemléltetés Janinak a vákumos technológiáról.
Ilyenkor szeretnék a közelben egy esztergályost, akkor nem kellene pepecselni...
Sziasztok.
Konyhát rakok össze éppen. Szeretném a fiókot kivenni, de ez nem az a standard fiók, hogy megemelem, és kijön... Szétszedni sem tudom sehogy, se csavar nincs, se semmi, csak ha mind a 4 tartót kicsavaroznám, akkor jönne ki a fiók sínestől együtt, de ez sem járható út, mert az egyik csavarfej takarásban van. Találkozott már valaki ilyennel? Szeretném az szekrényt a munkalaphoz rögzíteni. A használati útmutatóban emelést javasolnak, de már szinte a munkalap is emelkedik, és mégsem mozdul a fiók... Eltörni semmit sem szeretnék. Köszönöm!
Billentsd fel/le. Szokásos Ikea megoldás.
...és az összes hal meghal
Köszi a linkeket! Megnéztem a videókat, nálam kicsit más a sínrendszer.
Gafly: Fel/le billenteni már próbáltam... Kihúzva, becsukva, félállásban, stb... Nem akar mozdulni. Szenvedve be tudom fúrni a tartó csavarokat, úgyhogy így marad. Esetleg felhívom a bútoráruházat, hogy mondják el a trükköt, esetleg meg is mutathatnák... Későbbiekben is jó lenne tudni a módját. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2015
Sziasztok!
Elöltöltős mosógépet (újat) lehet oldalára fektetve szállítani?
Szia, elvileg a dobot rögzíteni szokták gyárilag pár csavarral, tehát szerintem lehet szállítani az oldalán.
Köszi a választ. Bár még azért várok véleményeket.
Szerintem is lehet. Bár inkább a hátára fektetném, puha alátámasztásra. Kevésbé leng egy oldalra a dob, ha még sincs rögzítve. Használt mosógépet többször szállítottam így, nem viselte meg őket.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Helló.
Keress a sínen pöcköt ami eltolható/benyomható (akár csavarhúzóval).
Sziasztok!
Csak egy kis érdekesség. Újrahasznosítás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |