Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1697 / 2532
(#) tomi1990120 hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Sziasztok.Tudnátok nekem segiteni abban hogy megepitettem ezt az erositot es nem mukodik eldurrant benne az egyik tranzisztor.Mi lehet a baja?
(#) IOsys válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Köszönöm! Abból lehet gondom, hogy a két oldal hűtőbordái nem egyformák?
(#) latyakosa válasza tomi1990120 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Tegyél fel jó minőségű képet az áramkörről a beültetési és a forrasztási oldalról is, illetve írd le mikor milyen körülmények között élesztetted az áramkört..
(#) reloop válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia! A mindkét kék körben -44,4V lenne a helyes feszültség. Egyszerű áramgenerátorok, akként tekints rájuk. A hiba már a megelőző fokozatból jön.
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia! Q4, Q5 nagyon komoly hűtőbordát igényel!
(#) tothbela válasza IOsys hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Ha a kisebbik borda is elegendő, akkor a nagyobbal nem lesz semmi gond. A féloldalas hűtést el lehet kerülni hőhíddal. A két hűtőbordát rá kell szerelni egy közös hűtőtönkre, ami lehet egy minimum 3 mm vastag réz vagy alu lemezből kivágott 5x15 cm körüli lap, amire szépen fel lehet szerelni a feteket.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Nekem a Q2 adta meg magat inditasnal azonnal elszállt.Az oldalon a kommenteknel is volt valakinek ugyanez a problema de nem derült ki hogy mitol
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Nincs is rá semmi ok helyes építés esetén. Az R7 helyén 68-100 ohm-mal éleszteném az erősítőt, ráér később is ráadni az üzemi áramot.

Oké akkor ha ráérek jobban atnezem mit ronthattam el .Amugy a bc337et lehet hlyettesiteni 2n5551-el?Meg annyi valtozas hogy a bc179-et bc 557b vel helyettesitettem
(#) IOsys válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Rendes procihűtők, csak egyáltalán nem hasonlítanak hűtőfelület tekintetében. Majd azért méricskélek nyugalmi áramot kis hajtás után. Köszi.

Azt hiszem megvan a hiba a q2 forditva van beforrasztva. :/
(#) GeorgeAudio válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Üdv! Beforrasztottam az 1n+1k tagot az 5 és 6 lába közé. Elég érdekes lett a jel, a szinusz beszőrösödött, csináltam képeket is. Ez a szőrösödés csak terheletlen állapotban volt, terhelve ki símúlt a jel.
(#) GeorgeAudio válasza reloop hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Üdv! Ellenőriztem a BD139/140 et tényleg elég gyenge volt a bétájuk CDIL volt a típusuk. Vettem ma bele MJE340/350 et ki is cseréltem, de még mindig gerjed csak most picit másképp! "Csatolt kép"
(#) reloop válasza GeorgeAudio hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Kizárásos alapon az IC-re hárul a korlátozás létrejötte, ami a fázistolás miatt oszcillációba torkollik. Az volt már cserélve?

Az IC nem volt cserélve!

Szemre olyan mint az NE5532-es.

NE5532 van benne viszont egy OP275 találtam itthon. Nem baj, hogy picit gyorsabb ez az IC?

Ennek a kapcsolásnak úgy kell a nagyobb slew rate mint egy falat kenyér. Remélem a kompenzáló tagokhoz nem kell nyúlni. Az adatlap szerint az áramot is le tudja adni (40mA), bár ez az egész a 200 ohm-on ejtett maximális 8V-jával nagyon ki van centizve.
(#) vipera1997 hozzászólása Ápr 20, 2015 /

Sziasztok!
Egy castone panelt alakítok át épp, és gondoltam megosztom veletek.
Egy castone cpa 100h-t (100V-os végfok) alakítottam át 8 ohmosra.
Még jön bele egy 630-as toroid ami épp tekercselés alatt áll úgyhogy még a kistesója a 320-as van benne, de így is adja rendesen A védelemnek a szekunder utólagos és kézzeltekert itthoni sóval ezt nézzétek el nekem.

Üdv! Kicseréltem az IC-t és valószínűleg a kapcsolás nem örült neki, mert ahogy elkezdtem növelni a bemenő jelet "épphogy megjelent a szkópon a szinusz" kiült a negatívtápra. Vissza raktam a régi IC-t, de azzal is a negatívon fekszik! Hétvégén talán lesz időm vele foglalkozni, végig méregetni mi szállhatott el!
(#) 13_Balu50 válasza GeorgeAudio hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Milyen erősítőről van szó, mert a NE 5532 az duál Ic, esetleg nem 5534 kellene bele a kettőnek teljesen más a lábkiosztása.
(#) GeorgeAudio válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Üdv! Biztos, hogy NE5532 kell bele! Ezért próbáltam bele a OP275-öt csak túl jó volt ebbe a kapcsolásba! A kapcsolás!
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
(#) 13_Balu50 válasza GeorgeAudio hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

oké, rendben csak egy tipp volt.
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Egy biztos a lábkiosztása megegyezik az NE 5532 vel.

IC cserénél az eltérő alap tápáram felvétel miatt, a végtranyók nyugalmi áramát újra kell állítani. Az áramkorlátozó is nélkülözhetetlen ilyen javításnál.
(#) Szabi1 hozzászólása Ápr 21, 2015 /

Sziasztok ! Irs2092 es erôsítô rövidzár védelmét hogy lehetne megoldani ?
(#) jocko hozzászólása Ápr 21, 2015 /

Találtam ezt a videót a youtube-on,és nagyon megfogott ez az elképzelés amit az illető megvalósított,mégpedig csöves előfokozattal és lm1875 IC-vel épített egy hangerősítőt. Azt szeretném kérdezni azoktól akiknek van már komolyabb tapasztalata,hogy mik az előnyei egy ilyen kapcsolásnak?Amit én kihallok a videóból,hogy egészen különleges könnyed és levegős hangzást ért el így,bár nem írja le,hogy milyen hangsugárzókkal szólaltatja meg az erősítőt.Íme a video: Bővebben: Link Szóval mi erről a véleményetek?
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
(#) blasz hozzászólása Ápr 21, 2015 /

Sziasztok,mekkora biztit használjak amit épitettem?Turbó ST.
(#) zotya1983 válasza blasz hozzászólására (») Ápr 21, 2015 /

T 10 A mehet a primerbe simán,szekunderekre is.
(#) blasz válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 21, 2015 /

Köszi most is 10A van a panelokon,akkor marad.
Következő: »»   1697 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem