Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok.Tudnátok nekem segiteni abban hogy megepitettem ezt az erositot es nem mukodik eldurrant benne az egyik tranzisztor.Mi lehet a baja?
Köszönöm! Abból lehet gondom, hogy a két oldal hűtőbordái nem egyformák?
Tegyél fel jó minőségű képet az áramkörről a beültetési és a forrasztási oldalról is, illetve írd le mikor milyen körülmények között élesztetted az áramkört..
Szia! A mindkét kék körben -44,4V lenne a helyes feszültség. Egyszerű áramgenerátorok, akként tekints rájuk. A hiba már a megelőző fokozatból jön.
Szia! Q4, Q5 nagyon komoly hűtőbordát igényel!
Ha a kisebbik borda is elegendő, akkor a nagyobbal nem lesz semmi gond. A féloldalas hűtést el lehet kerülni hőhíddal. A két hűtőbordát rá kell szerelni egy közös hűtőtönkre, ami lehet egy minimum 3 mm vastag réz vagy alu lemezből kivágott 5x15 cm körüli lap, amire szépen fel lehet szerelni a feteket.
Nekem a Q2 adta meg magat inditasnal azonnal elszállt.Az oldalon a kommenteknel is volt valakinek ugyanez a problema de nem derült ki hogy mitol
Nincs is rá semmi ok helyes építés esetén. Az R7 helyén 68-100 ohm-mal éleszteném az erősítőt, ráér később is ráadni az üzemi áramot.
Rendes procihűtők, csak egyáltalán nem hasonlítanak hűtőfelület tekintetében. Majd azért méricskélek nyugalmi áramot kis hajtás után. Köszi.
Azt hiszem megvan a hiba a q2 forditva van beforrasztva. :/
Üdv! Beforrasztottam az 1n+1k tagot az 5 és 6 lába közé. Elég érdekes lett a jel, a szinusz beszőrösödött, csináltam képeket is. Ez a szőrösödés csak terheletlen állapotban volt, terhelve ki símúlt a jel.
Kizárásos alapon az IC-re hárul a korlátozás létrejötte, ami a fázistolás miatt oszcillációba torkollik. Az volt már cserélve?
Az IC nem volt cserélve!
Szemre olyan mint az NE5532-es.
Ennek a kapcsolásnak úgy kell a nagyobb slew rate mint egy falat kenyér. Remélem a kompenzáló tagokhoz nem kell nyúlni. Az adatlap szerint az áramot is le tudja adni (40mA), bár ez az egész a 200 ohm-on ejtett maximális 8V-jával nagyon ki van centizve.
Sziasztok!
Egy castone panelt alakítok át épp, és gondoltam megosztom veletek. Egy castone cpa 100h-t (100V-os végfok) alakítottam át 8 ohmosra. Még jön bele egy 630-as toroid ami épp tekercselés alatt áll úgyhogy még a kistesója a 320-as van benne, de így is adja rendesen A védelemnek a szekunder utólagos és kézzeltekert itthoni sóval ezt nézzétek el nekem.
Üdv! Kicseréltem az IC-t és valószínűleg a kapcsolás nem örült neki, mert ahogy elkezdtem növelni a bemenő jelet "épphogy megjelent a szkópon a szinusz" kiült a negatívtápra. Vissza raktam a régi IC-t, de azzal is a negatívon fekszik! Hétvégén talán lesz időm vele foglalkozni, végig méregetni mi szállhatott el!
Milyen erősítőről van szó, mert a NE 5532 az duál Ic, esetleg nem 5534 kellene bele a kettőnek teljesen más a lábkiosztása.
oké, rendben csak egy tipp volt.
Egy biztos a lábkiosztása megegyezik az NE 5532 vel.
IC cserénél az eltérő alap tápáram felvétel miatt, a végtranyók nyugalmi áramát újra kell állítani. Az áramkorlátozó is nélkülözhetetlen ilyen javításnál.
Sziasztok ! Irs2092 es erôsítô rövidzár védelmét hogy lehetne megoldani ?
Találtam ezt a videót a youtube-on,és nagyon megfogott ez az elképzelés amit az illető megvalósított,mégpedig csöves előfokozattal és lm1875 IC-vel épített egy hangerősítőt. Azt szeretném kérdezni azoktól akiknek van már komolyabb tapasztalata,hogy mik az előnyei egy ilyen kapcsolásnak?Amit én kihallok a videóból,hogy egészen különleges könnyed és levegős hangzást ért el így,bár nem írja le,hogy milyen hangsugárzókkal szólaltatja meg az erősítőt.Íme a video: Bővebben: Link Szóval mi erről a véleményetek?
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
T 10 A mehet a primerbe simán,szekunderekre is.
Köszi most is 10A van a panelokon,akkor marad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |