Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbáltam a NYÁKmarást vagy gravírozást is. Ezt talán lehet finomítani is. A levílágítós verzió egy kicsit talán szebb, nem tudom.
Véletlen sikerült az alján egy vonalat belefaragnom, ami végleg el is rontotta. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
Ez a megoldás (teliföld) van olyan szép mint a vegyileg maratott. nagyon jó lett !
Nagyon franko lett a geped es raadasul nagyon precizen dolgozik. Miota eloszor meglattam mar arrol almodom, hogy lesz egy "vas" gepem
Egyelore keszul a masodik alu berendezesem. Bar annak is meg csak a vezerlese alakul. Bővebben: Link Provatban meg linkeltem amit kertel. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
Nagyon szép lett! Milyen tűvel csináltad?
Mondjuk érintésvédelmileg lehet kicsit kevés a szigetelési távolság a 230V-hoz, szélesebb izoláció kellene, vagy nagyon jó lakk .
Köszönöm a szép szavakat Nektek. Ktamas66 -nak a kérdésére 0.1 mm 30 fokos tűvel.
Szépen beletettél mindent a dobozba. Irigylem a kis ITX alaplapot. Minek a doboza?
Sziasztok
Tegnap készítettem egy cekasszal égetett képet a kutyámról, gondoltam megosztom veletek.
Ez hihetetlen ! Kicseréltem a két motor meghajtóban az ic-ket (tb6560) az egyik tökéletes a másik meg folyamatosan kerreg ! Rámértem a bemeneti optocsatoló zárlatos ! De legalább már tudom mi a baj ...
Ma égettem, és vágtam ki a neten talált kismacsekot 3mm rétegelt lemezből.
Lehet, hogy a leopárdot sem hagyom keret nélkül...
Sziasztok! Ezt hogy csináljátok, már az égetett képeket CNC vel? Tennétek fel pár fotót? Hogy is készűl a szép munka?
Megpróbáltam üveglapba egy NYÁKtervet gravírozni, de nem is tudtam, hogy egy ilyen üveg foltokban hiányzik. Elöször azt hittem, hogy lepattant a gravírtű hegye.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Ez lemaradt
Bővebben: Link
Előtte kellett volna rendesen megcsiszolni az alapanyagot, de csak próba volt, ezért nem is molyolok vele különösebben.
Koncsar-nak: Ezek a képek kék lézerrel vannak égetve, vágva, (nekem egy kisebb, ~1.7W teljesítményű van), a dolod apropóját pedig egy új lencse próbája adta. A G-kódot a Dot-G generálta.
Köszönöm válaszod! Az az igazság, hogy engem ez is érdekelne komolyabb szinten, de most nem akarom a többiek elől a szót elvenni.
Hello.
Ez tetszik. Megkérdezhetem, hogy pontosan milyen tűvel készült (szög, él, anyaga)? Mekkora előtolás és fordulatszámmal csináltad? Még sose martam üveget. Nem tudom, hogy kell. Köszi. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Szia! Most, ma próbáltam elöször, mert kiváncsi voltam a 0.1 mm hegyű 30 fokos gravírtűre. A fordulatszám 10.000 környékén vagy talán kicsit felette lehetett. A mosógép motorom tekeri a főorsót. Az előtolás 50 és 100 mm/perc között játszadoztam vele. Sajnos az üvegben voltak huplik amire életemben nem gondoltam volna. Azért voltak benne azok a nem belemart részek. Hülyét is csinált belőlem , mert vagy 6 szor visszaküldtem emiatt Home pozicióba, mondom biztos letört a tű hegye. De nem az volt a bibi.
Sziasztok! Átmentem üvegtigrisbe. A marás össz mélysége 0.25mm. Azt már meg sem merem mutatni, hogy milyen amikor oldalról a LED szalaggal megvilágítom. Ilyet bárki tud csinálni ha van bármilyen CNC gépe. Csak itt ép a gravírtű miatt játszottam.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Olyan mély a marás, hogy a tigrist még körömreszelőként is tudnám használni. Sajnos a sima viz mint hűtőfolyadék nem jött be, így neki kellett állnom kisérletezni egy adalék előállításához, ami jó hatással van a tűre és az üvegre.Némelyik lötty alkalmatlan volt, mert repedezett a ravírozás során az üveg széle.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Ezentúl csak Merlin- nek foglak szólítani .....
Valahol azt olvastam, hogy a WD40 jól működik ilyenkor mint hűtőfolyadék... Egy próbát megér.
Kössz.
Az üvegesek állítólag az üvegvágót használat előtt petróleumba mártják. Azt próbáltad már?
Szia! Arról hallottam már. Meg kéne próbálnom valami furatot marni még erre az üvegre.
Szia. Én egy 4 cm-es cekasszal égetem a képet. A cekaszt egy számítógép tápjának 3,3 Voltjáról hajtom meg, egy PWM szabályzón keresztül olyan 20-25 %-os kitöltési tényezőt használok.
A CNC filet a gray scale programmal generálom. Kérdezz nyugodtam, szívesen válaszolok, segítek.
Nagyon szépen köszönöm válaszod. Ki fogom használni felajánlásod. Köszi.
Ha jól tudom a WD40 is petróleum alapú, és egyéb olajszármazékokat, adalékanyagokat is tartalmaz.(Az előzőekhez hozzákapcsolván).
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
Készül egy üveg próba óra. A marás mélysége 0.5 mm. Kiváncsi leszek, hogy oldalról megvilágítva milyen is lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |