Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Aktív hangváltó
Leginkább a bementi kondi okozhatna gondot. De miért találgatsz? Hogy lesz így eredmény?
A hibafeltárás leszükítése érdekében ha leválasztom a bővítőt a szűrőröl és ugy mérek az okozhat gondot?
Azért találgatok mert annyira nem értek a témához, hogy hol mit kell mérnem...
:/
Igen, mert hiánya az IC2a beállítását elviszi.
Mi abban a gond, hogy meg kell mérni az IC-k lábain a feszültséget, és mindenhol táp/2-nek kell lenni? ![]()
Abban semmi gond, mert már korábban lemértem amiket kértél és le is irtam és azok az értékek azota sem változtak keresem hol lehet elcsúszva a dolog de nekem ez nem 5perc mivel ha annyira értenék hozzá akkor már rég megcsináltam volna saját fejemböl.
Hiába mérem le 3szor az IC-k lábain a feszültséget attol még nemjövök rá miért nem annyi amennyinek kellene. :/ A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Miért lenen az gond, hogy megméred a műveleti erősítők lábain a feszültségeket?
Bocs a belevauért
![]()
A TL071 kimenete a 6-os láb, ezen kívül a 2 és a 3 érdekes még, lásd a rajzon!
És ezt olvastad, vagy elkerülte a figyelmed. Csak ennyi lába van az IC-knek?
Szia TL071 6-os láb féltáp 2-es 3as féltáp,féltáp.
Akkor ott nincs gond. Többi?
A rajzon jelöld meg a nem-féltápos IC lábakat, mennyi van rajtuk?
TL072 1a-1b
1: 13,86V 2: 13,86V 3: 13,86 V 4: 0V 5: 7,3V 6: 7,3V 7: 13,9V 8: 14,6V A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Ugye látod a rajz alapján, hogy az "1" jelű IC 3-as lábára idegen feszültség kerül a féltáp helyett?
Fordítsd meg a panelt és nézd meg mi okozza! A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
TL071
1: 0,14V 2: 7,3V 3: 7,2V 4: 0V 5: 0,14V 6: 7,3V 7: 14,5V 8: 0V (proli007 bocsi azt az üzenetet átsiklottam) ELNÉZÉST! ![]()
Már rengetegszer megfordítottam a panelt, de nem látom hol a hiba! :/
Nono, a 3 és az 5-ös lábak össze vannak kötve (a rajzon és a NYÁK-on is), azonos feszültségnek kéne rajtuk lenni. Nálad a valóságban a 3-as láb szabadon lóg! Nincs jól beforrasztva, vagy rossz a foglalat.
A 3as láb és az 5ös szakadásmérővel sípol.
Ezt a forrasztási oldalon, vagy az IC lábon tapasztaltad? Lehet átmeneti érintkezési hiba is, minden esetere a 3-as lábon mért 13V pillanatában szakadásnak kellet lennie, különben elégett volna a vezetősáv.
Kipattintottam a foglalatbol lemértem a foglalat jól van beforrasztva.
Visszapattintottam most a TL072 1a-1b a következő: 1:1,4V 2:1,4V 3:1,4V 4: 0V 5:7,3V 6:7,3V 7:1,5V 8:14,6V A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Illetve már kicsit belekavarodtam ezeket az ültetési rajzon jobboldalt fellül lévő TL072-n mértem!
Ugye látható, hogy a 3 és 5-ös lábak között nincs kontaktus. Maga az IC tökéletes működik, csak az 5-ös lábról nem jut el a 7,3V a 3-asra.
Az már egy egészen más helyzet, máris megnézem.
Igen, ez az egyik-másik, jobbra-balra hivatkozás nehézkessé teszi a hiba feltárását. Konkrétan a mellékelt IC-nél van a gond. Például az 5-6 lábak között átvezetés tapasztalható, vagy a környező alkatrészeknél. Nézd meg a 7-es láb feszültségét a jumper eltávolítása után!
JUmper nélkül 7-es lábon 7,2V
Igy a két TL072-es IC azonos lábain azonos feszültség mérhető! A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
A Jumper helyében nem vagyok 100%-ig biztos, Melyik két tüskére kell tenni...
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
A két lehetőség 180°-os fázisfordítást tesz lehetővé, ezzel lehet elkerülni a lesugárzott mély hangok kioltását, ha más hangsugárzók is dolgoznak ebben a tartományban.
A méréseredmények egyelőre ellentmondásosak, mert a jumper két szélső tüskéjére a rajz szerinti "1"-es IC 1 és 7 lábai vannak vezetve, mérésed szerint 7,2V-tal egységesen. Ez két soros 18k-n megy IC "2" 6-os invertáló bemenetére, ahová két soros 39k-n keresztül jön a visszacsatolás a 7-es lábról. Ezekkel az adatokkal a 7-es lábon 7,5V lenne a normál feszültség. A biztonság kedvéért cseréld fel a két dual műveleti erősítőt, hogy annak hibája 100% kizárható legyen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |