Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fólia szalagkábel elszakadt szálának pótlása
Lapozás: OK   1 / 2
(#) kalvi hozzászólása Dec 29, 2006 /

Sziasztok,
Az lenne a kérdésem , hogy van profi (hobbi) megoldás annak a problémának az orvosolására, hogy:
Van egy pont ilyen:

http://outlet.77.hu/images/large/products/100139_lrg.jpg

billentyűzetem melynek a fólia kivezetésén található szálak egyike (egy szélső) elszakadt. Most azt csináltam, hogy egy vékony alufólia szálat ráragasztottam amivel működik , de időröl időre leválik. Természetessen nem lehet kicserélni és az új meg méreg drága. Csinált már valaki ilyet? Köszönök minden segítséget.
Kalvi
(#) Sebi válasza kalvi hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Egyszer én csináltam ilyet, de szégyenlem leírni is...
Egy monitor kezelőtasztja volt teljesen fóliából, ami alaplapra ment spec szorítóba és elnyeste a sorjás váz.
Mind a 14 vékony vezetőbe pákával belemelegítettem 2raszteres ellenálláslábakat, amit aztán laposkábellel meg tudtam toldani, majd az egészet FBS-sel gumíroztam.
Ha Neked csak a legszélső szakadt, azt nem látom ennyire gáznak: óvatosan a vezetőt meg kell pucolni és nyáklemezről lehántott fóliadarabot egy U alakkal rászorítani (ha nem akadályozza az összerakást).
Pesze ez attól függ hol is van a szakadás, mert a tövénél ez nem megoldás...
(#) kalvi válasza Sebi hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Ez jól hangzik. Kipróbálom.
Köszi
(#) gyubear válasza kalvi hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

A ZX81-em fóliatasztját a CONRAD-nál kapható vezető folyadékkal javítotam. 1990HUF és elég kiadós, ha óvatosn kenegeted. Nagyobb áramokat is át tud vinni, mert később sógorom ladájának a hátsóablak fűtését is orvosoltam vele.
(#) gerry válasza gyubear hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Én szintén ugyanezt csináltam a Samara-nknál és azóta is teljesenjól műkszik.
Vezetőfesték csak ajánlani tudom!
(#) mokus válasza gyubear hozzászólására (») Dec 30, 2006 /

így igaz ez a megoldás, szépen ki kell maszkolni valami öntapadó papírral, szigszalaggal és fel kell festeni a kívánt mintát, majd ezután még mikor "nyers" a festék leszedni a maszkolást, utánna valami felületkezelés (lakk...stb)
(#) Ricsa válasza kalvi hozzászólására (») Dec 30, 2006 /

Szia!
én is jártam így, csak nem szallagkábelnél hanem hátsó ablak fűtésnél. Voltam egy telefonos boltba, és beattak egy ilyen telefont aminek meg volt szakadva a átvezetőfliája. Annál még gázabb. Úgy csinálta a srác, hogy fogott egy 0,3 mm (komolyan) fúrószálat, és megkapargatta a megszakadt vezetősávot. Kijött a szép vörös réz .
  1. 1
Utánna fogta a folyékony ezüstöt (nem kamuzok, ezt se tudom honna szerezte) és [/b][b]ÓVATOSAN bekente vele a fóliát. És csodálkozz el, tökéletesen működött. a folyékony ezüst helyett ( azt hiszem ezüst-nitrát de ne röhögjetek ha rosszat mondok) lehet használni valami speckós cuccot. A telcsiboltba ez volt kéznél
(#) kalvi hozzászólása Dec 30, 2006 /

Köszi mindenkinek!
Szuperek vagytok! :yes:
Kalvi
((majd elmondom, hogy sikerült)
(#) tepizoli hozzászólása Márc 17, 2007 /

Nekem is van ilyen problémám Kenwood autorádio kijelzőjéhez menő kábelben szakadtt meg egy ér de ennek foltozása szerintem lehetetlen mert a kijelző kifordulásakor a kábel őrőkős igénybevételnek van kitéve nevezetesen egy rugos mechanika feltekeri HA valaki tud segiteni esetleg kábel beszerzésről kérem szoljon.TIP:KDC 7070R
(#) X Sügi X válasza tepizoli hozzászólására (») Márc 17, 2007 /

Hy! Szerencséd van, legalábbis azt hiszem.. Havernak is hasonló volt a probléma (KDC-7090R) És én ideiglenesen egy szál nagyon vékony szigetelt vezetékkel pótoltam a szakadt részt. De a HqVideónál tudsz rendelni, asszem mi is onnan rendeltük!
(#) tepizoli válasza X Sügi X hozzászólására (») Márc 18, 2007 /

KŐSZI!
(#) kalvi válasza kalvi hozzászólására (») Dec 22, 2008 /

Nem kapkodtam el a választ! A Konrádnál vettem erre való festéket. Tulajdonképpen megfestettem az elkopott eltörött szálakat. Azóta is működik.
(#) berci84 hozzászólása Márc 3, 2009 /

Hali mindenkinek.Lehet most atom nagy hülyeséget fogok kérdezni.Lényeg ha van egy laptopom.Kicsit megejtettem és a kijelzőn vastag csík jelent meg.Szétszedtem a kijelzőt és ami a kijelzőn van szalagfólia megrepedt v megszakadt a nyák.Mozgatásra visszajön a kép Lehet ezt cserélni v javítani?közvetlen az lcd rácsatlakozásánál van a probléma.
(#) Ricsi89 válasza berci84 hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Egy jóminőségű képet rakhatnál fel a hiba helyéről. Hátha akkor jobban látjuk, hogy mi is a gond és javítható-e.
(#) bbalazs_ válasza berci84 hozzászólására (») Márc 3, 2009 / 4

Ha arra gondolsz, ami kozvetlenul a kijelzon belul az uvegre viszi a jelet, akkor sajnos nem. Kijelzocsere.

(#) pittyu hozzászólása Márc 5, 2009 /

Hali. Van egy Werbatim 5 in 1 pici kis kamerám , amit repülőmodellen használtam. Akku hiba miatt szétszedtem és amikor kinyitottam a kijelzőről levált a fólia hozzávezetés. ( Nem zebrasávos ) A barátomtól elkért ugyanilyen készülékről leirtam a funkciókhoz vezető gombnyomásokat, de ez igy nem oké.Jó lenne valami pót kijelző amin akármilyen szimbólumok megjelennének. Minden megoldás érdekel,-- kivéve a kukába dobás.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Itt egy kép . Ragasztva volt egy fémezett fólia. A panelen hozzáférhetők a kivezetések, de az üveglaphoz hogy lehet csatlakozni?.
(#) bandita hozzászólása Aug 13, 2009 /

Sziasztok

Bizonyára ti is találkoztatok olyan kijelzőkkel amelyekről "lepotyog " a betü, vagy a szám.

Ez nálam több készüléknél is így van, és általában érintkezési hiba.

Szerintetek hol lehet beszerezni olyan zebracsíkot, vagy öntapadós vezetőszalagot, ami a rége tönkrement vacakot helyettesíti.

Nekem most leginkább ilyen flexibilis "panel" kéne amit üveg lcdre és a panelre tudok ragasztani.

Hol tudnék ilyet beszerezni?

Köszönettel

Bandita
(#) varttina válasza bandita hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Szia! Talán valamilyen működésképtelen készülékben (óra, vérnyomásmérő) találsz olyan zebracsíkot.
(#) Hp41C válasza varttina hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Szia!
Katódsugárcsövekhez használatos árnyékolás javító festék segíthet. Ez a festék a megszáradás után is vezet. A csíkokat ugyan macerás újrafesteni, de egy sakkautomata fólia billenytűzetének szakadását sikerült vele javítani. A szakadt csíkotkat befesettem, az átmeneti ellenállás csökkentésére, a még meg nem száradt festékbe, alufólia csíkokat nyomtam. Az egészet végül szigetelőszalaggal tekertem be, nehogy a burkolat - ami az eredeti vezető sávot lekaparta - megsértse.
(#) STeeVo hozzászólása Nov 19, 2010 /

Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy Ipod Touchom eBayről amiről az előző gazdája letépte a wifi antenna/szalagkábelt. Hogyan és mivel tudnám a régi kábelmaradványt leszedni és az újat felfogatni/ragasztani?
Előre is köszi!
Ja egy kép a helyről ahova fel kellene rakni. (Az füles jacket már kicseréltem egy másikra, ráadásul mellé is van forrasztva a képen látható)

ipod mobo.JPG

(#) (Felhasználó 1947) válasza STeeVo hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

A régi kábelmaradvány hőlégfúvóval eltávolitható.250-280 'C-on.
A ragasztómaradványok flux-frei spray-vel oldhatók.
Az igazi kihívás az új kábel felragasztása lesz, mivel ehhez ún."vezető ragasztó" szükséges.(Au szemcsés)
Házilag nem látok rá sok esélyt.
Ha profi pákád van, nagyobb eséllyel lehetne forrasztani a teflonalapú szalagkábelt.
(#) (Felhasználó 1947) válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Amig dolgozol a panelen, természetesen vedd ki a burkolatból a panelt, és az akku se kapjon "meleget", azt nem tolerálja.Sok sikert.
(#) STeeVo válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

És esetleg nem tudod hol lehetne kapni ilyen Au szemcsés vezető ragasztót?
(#) (Felhasználó 1947) válasza STeeVo hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ne folyékony ragasztóként képzeld el, hanem "szalagként", amit egy sablonnal szoritanak a megfelelő helyre, és "összesütik" a panellel, és a fóliakábellel.
(Ez a vezető szalag tehát a kettő között marad.)
A hő hatására a ragasztóban lévő részecskék az aranyozott pad-ekre kötnek, a sávok közt átvezetést nem okoznak, mivel nincsenek sűrűn a szalagban.
Az eredeti kérdésedre visszatérve: nem tudom hogy kis mennyiségben kapható-e, a régi cégemnél egy 10m-es tekercset 200Eur körül szállitott a japán gyártó.
(#) attrax hozzászólása Nov 19, 2010 /

AZ komoly.Hány ilyen szakadt fóliával volt már dolgom!!Több 10 k pénz ugrott,mert az elfuserált gyárban az elfuserált szalagkábel autodidakta eltörik.lásd mobil telók.Most is van egy samu 5230-as aminek a kijelzőkábelén (mi más)pont a villanydrót hallt el.Kb 1/10mm.Kigúvad a szemem akkor se tudom összevarrni még projector alatt sem.
(#) STeeVo válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Akkor ez szép mulatság lesz, mivel nincs profi forr pákám, és kézremegős is vagyok egy kicsit (főleg ha forrasztásról van szó) Esetleg ha te rendelkezel egy jó pákával és kézügyességgel (vagy egy ismerősöd) akkor némi ellenszolgáltatásért cserébe látsz lehetőséget arra hogy megoldjuk a problémámat?
(#) Accord93 hozzászólása Jan 4, 2011 /

Sziasztok!

Sajna sikerült kiszedéskor elszakítanom egy flexibilis kábel egyik szélén két eret, sikerült megfoltoznom, de azért nem mernék rá mérget venni, hogy nagyon tartós lesz.... Úgyhogy keresnék bontott, vagy esetleg új flexibilis fóliakábelt a következő paraméterekkel: 50 eres, 25mm széles, és kb. 17 cm hosszú.
Még egy javítási módon gondolkodtam, ha levágnám a sérült véget, akkor le lehet varázsolni vajon valahogy a kontaktáló oldaláról a szigetelő fóliaréteget valahogy? Csinált már esetleg valaki ilyet?
(#) kissr hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok,
Az lenne a kérésem miként javítsam az aksin a szalagkábelt?
Kár lenne cserélni az egészet, "csak" a szélső szál szakadt el (amikor a gyerek elejtette ).
Előre is köszi az 5leteket.

P1190579.JPG

(#) bbalazs_ válasza kissr hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Muanyagot a fenyes felerol tapetazokessel ovatosan lekaparni.
Onnal megpottyenteni mindket oldalon.
Sodrott rezdrottal osszeforrasztani a ket oldalt.
Ellenorizni, hogy megy-e. Ha nem, goto 10.
Ha igen, szigetelni pl. ketkomponensu ragasztoval vagy sziloval.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem