Fórum témák
» Több friss téma |
A hűtő tipusa HZS3366 modell:RK6333E. Art. 147662 széria 62330273 bocsi ez lemaradt!
Szia!Ha tudsz küldj képet róla! Ha hasonlít a Hot Pointra előző oldalon van egy kép az elpárról, ott elég az fűtőszál alsó ívét a közvetlenül tálca fölé hajtani, meg egy kevés mcu a cseppvíz levezetőcső szájába, visszább pár oldallal egy elég plasztikus leírást adtam arról hogy azt hogy kell megcsinálni. más hűtőknél alulapot is érdemes a + betét alá rakni, de nem mindig kell + fűtőbetét. A bekötése a másikkal betéttel párhuzamosan víz és páramentes módon például zsugorcsővel.
Kköszönöm, megpróbálom!
Hali!
Van egy Zanussi hűtőgép, melynek mintha folyamatosan menne a kompresszora, és 1-es fokozatban is elég hideget csinál (alig lehet kenni a margarint ). Viszont ha a szabályzót egy picit megnyomom, akkor leáll, majd egy pár perc mulva ujraindul, de utána már nem akar magától leállni. Mitől lehet ez? Használtam vettem szervízből, tegnap lett bekapcsolva. Remélem nem vágtak át, nem olyannak tűnt az eladó, meg garanciát is adtak rá. Csak attól félek, hogy "ki van akasztva". De a hűtőkhöz sajnos nem értek, úgyhogy minden segítséget szívesen fogadok, köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
Sziasztok.
Olyan problémám van a hűtővel, hogy amikor ki nyitom az ajtót, majd amikor becsukom rá 10-20 másodperc múlva elkezd a hűtő alul szürcsögö hangot adni 1-2 másodpercig.Mi lehet a probléma? Választ előre is köszönöm.
Semmi probléma ! A hűtőben ajtónyitáskor felmegy a hőmérséklet, majd amikor kihűl a levegő összehúzódik lecsökken a nyomása. A cseppvízkifolyón keresztül levegőt szív be a hűtőtérbe . A cseppvíztálcát és a kifolyót tisztítsd ki .
Akkor a kondenzvíz kifolyó szelepének hangját hallod.
De ez mindig ilyen lesz? Előző hűtő nem adott ilyen hangot ajtónyitásnál.
Sziasztok,
Van egy új hűtőm ami felül fagyasztós, alul hűtő, egy kompresszoros. Be lett üzemelve, de valamiért zajos, de nem motor zaj, hanem ilyen fortyogás, forrás, bugyogás szerű hang és elég hangos. Van/volt több hűtő, több kivitelben, de egyik sem ad ki ilyen hangot. Amúgy felül hallható a fagyasztó/hűtő tetejénél. Amúgy fura, de nincs a szokásos rács a hátulján. Ez hiba, vagy ilyen rendszerű? Annyira nem jó éjszaka... Akinek lenne ötlete mit lehet vele csinálni írjon. üdv, PIXI
Sajnos ez a hang az áramló gáz hangja ezen javítani nem lehet ,és a szerviz is e fogja mondani . Próbáld meg garanciálisan kicseréltetni ha szerencséd van sikerülni fog .
A leírtak alapján szabályzó hiba, pár ezer forintból javítható. Mindenképp ragaszkodj a garanciához.
Hát sztm ezért nem cserélik ki. Amúgy ez valami konstrukciós hiba? Fura hogy eddig még egy hűtőnél sem hallottam ilyen hangot.
Ez a elpárologtatóba bemenő kapilláris cső elhelyezkedésétől függ, ha nem tökéletesen középre forrasztották be a helyére akkor jön ez a hang .
Ja van olyan Lehel amelyik 20 éve így megy, más hiba nélkül. Ezen "extrát" leggyorsabban a 72 órás készülékcsere orvosolja, vagy annak újracsövezése. Érdemes a boltban meghallgatni, válogatni. Szerelési, gyári hiba, elviekben a működést nem befolyásolja, de kényelmetlen, mint egy apró esztétikai hiba ami egy új készülékben nem kéne hogy benne legyen..
Idézet: Ezeknél a rejtett elpes rejtett kondis gépeknél csak a palást csere orvosolja a dolgot , de azt nem csinálják meg a hangja miatt „annak újracsövezése.”
Szevasz!
Minden hűtőnél meg van adva annak zajkibocsátása (35-40dB), ez műszaki és mérhető adat. Ha ezt tartósan (hiszen induláskor leálláskor ez nagyobb is lehet) meghaladja, akkor természetesen gyári hiba és akkor cserélnek. Ennek bevizsgálása nyilván nem az értékesítő hely feladata, jól gondolod, hogy ezt 3 napos cserében a boltban nem teszik meg. Tulajdonképpen nehéz ügy... Üdv: StMiklos
Heló,
Megcsináltam a papírlapos tesztet, de nem esik ki. Elég jól csukódik. Kb. 1hete lett beüzemelve. A hűtő rész belsejében hátul lett néhány vízcsepp, ami megfagyott és azóta is meg vannak fagyva. Szerintem közös kompreszora van a fagyasztó résszel. A szabályozója max 2-esre van csak feltekerve. Szóval frankón hűt, csak szinte egész nap meg és kb 137W-ot eszik. Tapasztalatom szerint általában nem mennek ennyit a hűtők. Egyéb ötlet?
Akkor ellenőrizd,hogy a szabályozó kapilláriscsövének a vége rendesen hozzáfeszül a hőcserélő oldalához! Akkor szokott éjjel-nappal menni,ha nem érintkezik rendesen a hűtőfelülettel. Ha ki tudod kapcsolni akkor elméletileg jó a szabályozó,de nem biztos. Azt a 137 wattot óránként érted úgy-e?
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2015
kedves Joe 001Végre sikerült bejutni a hűtőbe, nagyon tele volt. Felrakom a képeket remélem jó lesz!
Sziasztok!
Lenne egy kicsi hütő ládám. Az aljában áll a viz, a tetején viszont jol hüt. mi lehet a gond? légyszives segitsetek. elörre is köszönöm.
Üdv,
Igen, a 137W/óra. Ezt a kapilláris, hőcserélő valamit hol találom? A hűtő belsejében szokott lenni a hőfokszabályozónál, vagy kívül, hátul a kompresszornál?
A hőfokszabályzótól megy hátra,fel van szorítva a hűtőlemezhez!
Vagy a kompresszor szállító teljesítménye csökkent (kopott a dugattú- átenged a szelep)
Tudom e javitani, javitatni? ha igen k mennyi lenne? Köszi a segitséget elörre is.
Szia!
Bocs hogy nem jelentkeztem, de kicsit vidéken voltam. Azt a két vezetéket kellene kikeresni amelyik a fűtőszálra megy. A zöld-sárga nem kék barna, vagy kék fekete a betáp 230V a maradék 2 vezeték a fűtés. A fűtőszál az puha ezért valamilyen alulap kellene alá csepptálcának, hogy a fűtőbetét ne olvassza meg a palástot. A rögzítését a felette lévő elpárologtatóhoz kellene öntartó módon megoldani. A kifolyócső tiszta? Mintha túlfolyás nyomok lennének alatta. A beöntött deci víz kifolyik a kompresszor tetején lévő tálcába. Egy nagyobb kép az elpárologtatóval, kifolyónyílással lehet segítene.
Sziasztok!
Olvasgattam itt az általános problémákat és felmerült bennem a kérdés, hogy a szerelőkhöz melyik típust viszik a leggyakrabban? Én is vennék most egy alsókategóriás kombi hűtőt, csak a márkaválasztással van bajom. A jelöltek: Goddess Candy Beko Gorenje Electrolux Whirlpool Indesit Ezek közel melyik az amihez várhatóan mindig szerelőt kell hívni a 2 év garancia lejárta után? Nagyon megköszönöm a válaszokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |