Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idén márciusban kezdtük el a vezetői tanfolyamot. Vezetés elmélet 25.000.(Családi, diák kedvezménnyel: 20.000).Vezetés elméleti vizsgadíj: 4.600. Forgalomban vezetés + rutin (30 óra kötelező ebből 1 óra a vizsga) 81.000. Forgalmi vizsgadíj 11.000. Elsősegély tandíj: 17.000 ebből 6.800 a vizsgadíj. A vezetési plusz órák itt ahol csinálom 2700 Ft/óra. Összesen: 138.600, nem 160. Ha minden elsőre megy. Szoktak plusz órákat javasolni, mert 29 óra nem elég mindenre, ráadásul meg is kell lennie a 500 vagy 600 km-nek is ennyi idő alatt. Az oktatóm mondta, hogy a parkolással csak métereket fogunk tenni az autóba.
Nekem 90 volt, "diák kedvezménnyel" EÜ nélkül(már megvolt). Ehhez még ha jól emlékszem 5 ezer ft orvosi alkalmassági jött hozzá.
Ma már az sem működik. Nekem legalábbis azt mondták ha próbálsz fizetni, vagy ajándékot adni van olyan vizsgabiztos aki még szigorúbban vesz mindent.
Nekem ingyen volt, az iskola adta az érettségi bizonyítvány mellé.
A sikeres vizsga után, ha kap egy tábla csokit, nem hiszem, hogy meg fog buktatni!
Sikeres vizsga után már én eszem a csokit...
Mondjuk igen, utána oké, itt az előfizetés nem működik, vagyis ajánlották, hogy meg se próbáljam. Felénél tartok a forgalomnak, vannak még olyan esetek amire jobban oda kell figyelni, remélem majd a vizsga sikerülni fog. Próbálok hallgatni az oktatóra, hogy ne vezessem az autónkat, sokan viszont azt mondják, hogy gyakorolni kell minél többet.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
A legfontosabb a vizsgán, hogy látványosan mozgasd a fejedet, amerre nézel.
Motor vizsga. Na menjen egy kört odáig, meg vissza. (az utcán) Na most ugyanaddig, meg vissza egy nyolcast. Megvolt a rutin.
Nekem oktatót kellett váltanom, mert akit kaptam, annyira stresszelt, nem tudtam a vezetésre figyelni. Az autó sem tetszett (majdnem új Suzuki Ignis), nem éreztem a kuplungot, a motor is túlságosan felpörgött, ha indulásnál kicsit a gázra léptem kuplung nélkül, ilyenekért szólt az oktató, aztán nem a vezetésre koncentráltam, hanem az autóra... Aztán meg ez miatt kaptam a figyelmeztetéseket, és elindult az ördögi kör... A második tanító higgadt volt, az autó is leharcoltabb volt, nyomhattam a gázt, 1x történt meg, akkor sem szólt egy szót sem az oktató, plusz én LADA-hoz voltam szokva A második oktató inkább magyarázott, tanácsot adott, míg az első számonkérte, hogy miért nem tudom én ezt 20 óra vezetés után (több, mint 7 év után is dühvel tölt el...). Így kicsit többet vezettem, mint a kötelező, de nem gond. Akkor már magabiztosan vezettem, láttam amit látni kellett, tudtam reagálni a helyzetekre. Otthon is érdemes gyakorolni, ha van rá lehetőség, legalább jobban érzi az ember az autót, és olcsóbb is "kicsit". Először úgyis az autót kell vezetni tudni, utána jön az, hogy érzi az ember a forgalmat. Sok sikert!
Én 1976.októberben kezdtem és januárban kaptam meg.Mindenből tökéletes volt de az árra már nem emlékszem. Az egyik lányom most szeretné megszerezni.Még információ szintjén van de volt ahol 3 hét alatt ajánlották 185 000-ért és volt olyan is ahol 2 hónap és 120 000 Ft. a kínálat.
3hét csak mire vizsgaidőpontot adnak.
Pótvizsgákra is várni kell. Nekem csak az volt 3 hét.
Nekem csak szóltak és felírták, mikor a sebességváltóra pillantottam, hogy ugyan most 2-esbe, vagy 3-asban megyek kanyar előtt.
Sajnos még is ő pusztult bele.
Ez gyári hiba, csak most vették észre, madárra fogják.
Sziasztok!
A hungarocellt lehet (szeres) vízzel tisztítani? Nem deformálódik vagy ilyesmi?
Nyugodtan. Persze attól függ milyen szer. Szappan például mehet.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2015
Közben nem bírtam magammal, és kipróbáltam, valóban nem lesz semmi baja.
De köszi a választ!
Sziasztok! Keresek egy esztergályost, aki a képen látható csavart és hozzá tartozó anyákat le tudná nekem gyártani. A menet M10 legyen. A kengyel már megvan. Kérem, aki tud, segítsen.
Sziasztok!
Van egy mesterséges kerti tavunk a kertünkben. Ezt minden tavasszal kimerjük, ujratöltjük tiszta vízzel, mert nyáton nagyon bealgásodik, télen meg az alga elrohad, és leülepszik az aljára. Tavaly vettünk bele vízkeringetőt, ilyen szökőkutas csodát, de semmit sem ér. Nyáron sajnos nagyon undorító, hogy egy szép tó helyett egy mocsarat kell bámulni. Azt szoktuk csinálni, hogy a felszínre kerülő algát egy hálóval kiszedjük, de nagyon hamar vissza algásodik. Szerintetek hogy lehetne az algásodást megakadályozni?
Ez valami vicc? Nézegettem a rajzot és golyóztak a szemeim. A csavarnak mintha a jobb oldali illetve középső szára nem csatlakozna sehova rendesen. A középső a semmiből indul a jobb oldali pedig az oldalából. A kengyellel is van valami probléma. Az anyák is olyanok mintha meg lennének tekeredve. Tökéletes szemtévesztés. Szegény esztergályos.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
UV szűrés (keringetéssel) beépítése segíthet. Be lehet vetni biológiai fegyvereket is, de azok téli tárolása gond lehet (Algaevő törpeharcsa).
Ilyen algaevő harcsánk volt, bent az akváriumban, csak ott éhenhalt. De ha a tó is megfelel neki, akkor lehet megpróbáljuk, télre meg kap egy akváriumot, meg algát bele.
Néztem én is, de tényleg belegabalyodtak a szemeim.
Helló! Egyik ismerősöméktől vettem át az ötletet, mikor nekünk is volt hasonló helyzetünk.
A tóban lévő kis szivattyú egy csövön keresztül a tó mellé ásott kis aknácskába, amibe egy közepes méretű csalamádés doboz volt téve, abba ment. A dobozban egy zsinórra felfűzött gégecső szeletecskék voltak, ezen telepedett meg az alga nagy része. Ebből a dobozból ment vissza a csobogóba. Ezzel a rendszerrel az alga nagy része a szűrőben maradt. Persze, a rendszeres (kb. félévente) teljes vízcsere sem árt.
Ez a fából vaskarika
Ez nem egy rossz ötlet, majd megbeszéljük az ithoniakkal, de köszönöma a javaslatot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |