Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   112 / 856
(#) kapu48 válasza saua hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

A válasz pedig világos és konkrét volt....ezt a kódot, sehogy!
Amig regisztertöl-lábkiosztásig kinem javítod a HW külömbségeket.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
(#) saua válasza kapu48 hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

látom meddő vita....ha regiszter szinten értenék hozzá valószínüleg nem kérném valakinek a segítségét egy 30(harminc) soros kód javítására
(#) icserny válasza saua hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Lentebb már te magad belinkeltél két tutorialt. Az egyikben benne van, hogy egy másik könyvtárat kell letölteni és használni (IRremote_Attiny), a másikban pedig leírják, hogyan lehet egy Attiny85-öt felprogramozni (gondolom, az Attiny45 esete sem más). Akkor mi a kérdés?
(#) saua válasza icserny hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Természetesen az IRremote_Attiny könyvtárral is próbálkoztam, Arduino Pin 11 ---> ATtiny Pin 5 és Arduino Pin 12 ---> ATtiny Pin 0 lábakat is átneveztem, de mikor az alappannelnél kiválasztom az ATtiny45 -et lefuttatok egy tesztelést/fordítást rengeteg hibát kapok.
A kérdés pedig a régi ... ezen a kódon mit kell változtatni, hogy működjön egy ATtiny45-ön?

Ha valaki be tud copy-pastezni egy 30 soros kódot, lefuttatni egy tesztelést és megmondani, hogy mi a probléma oka, jó ha nem az se tragédia.

Egészen rossz a hozzáállásod!

Neked kellene leírnod mit honnan emeltél ki?
Mit változtattál rajta? Ide copy-pastezni egy 30 soros kódot + a hibaüzeneteket!
???
És majd valaki esetleg tud segíteni jó tanáccsal!

Nem pedig elvárni, hogy elkészítsék helyeted!
Ez így működik!
(#) saua válasza kapu48 hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Már elnézést de nem találod a kódot amiröl filozófálunk néhány órája? Nem találod, hogy mit változtattam rajta? Értelmezési problémák is vannak, a probléma okát kérdeztem, szó sem volt arról, hogy egy kész kódot kértem volna.
A hibaüzenetekkel meg szerintem úgyse lenne mit kezdjél...elvégre az elején még a chip kapacitásával voltak gondjaid.

(#) Kovidivi válasza saua hozzászólására (») Máj 14, 2015 / 1

Csapd fel az atmega328 és az attiny adatlapját, nézd meg, hogy a beinkludolt irremote.h mit tartalmaz egyáltalán, és javítsd ki a könyvtárt ott, hogy az attinynek megfelelő regiszterekbe írjon bele. Ez nem legó, hogy fogom, és egyik IC-ből átrakom a kódot a másikba, itt gondolkodni, olvasni, érteni és tanulni kell. Senki sem fogja ezt neked megcsinálni, mivel a legjobb programozónak is közülünk kellene minimum 1 óra, neki pedig a munkahelyén sem 1000Ft az órabére (szerencsés esetben...).
Szerk: Egyébként azt gondolod, hogy 30 sorról van szó. Ki kell ábrándítsalak, a jéghegy csúcsát látod csak. A programnak a magja el van rejtve az irremote.h-ban, vagy amit beinkludolsz a program elején. Az pedig nem 30 sor, ha megnyitod. Legfőképpen ebben van a probléma, és nem a 30 sorodban, mivel ez a könyvtár nem attiny-hez készült, hanem arduino-hoz.
(#) saua válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 14, 2015 / 1

Ok. Tiszta sor. Köszönöm a választ.
(#) kapu48 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Hagyd már!
Reménytelen!
Az imént dr.Cserny tanár urat is ki oktatta.
Pedig Ő biztosan rá vezette volna a helyes útra!
(#) kapu48 válasza saua hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Szóval ATmega168 a legkisebb UC amibe bele fért! És a belinkelt kép szerint 4646 bytes lett!

IRremote.png

(#) kapu48 válasza saua hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

És nálam csak 1 hiba volt, (2 sor hiba üzi.) 2* volt létrehozva az: ISR(TIMER0_OVF_vect)
Ezt megszüntettem és lefordult hiba nélkül.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Máj 17, 2015 /

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, 4 arduinóval szeretnék kommunikálni i2c-n, nézegettem próbakódokat, de igazán nem értem, hogy hogyan működik, nem csak simán mint pl serialon read-write paranccsal? Előre is köszi a segítséget!
(#) TavIR-AVR válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

1 master. 3 client, külön címekkel. wire.begin() - master, wire.begin(cím) - slave
az adat formátum - a master kezd mindig!
1. kliens cime kiad
2, kilens : ack
3, master - parancskod kiad
4, kliens ack
5, master adat kikuld
6, kliens nack.
7, TWI stop

olvasás:
1, kliens olvasas cime kiad
2, ack
3, master read
4, ack
5, master read,
6 vege.

Valami ilyesmi a protokoll.
arduino.cc illetve a 60 nap alatt Arduino 15 napos ráadásában ezt körbejárjuk...
  1. // Wire Slave Sender
  2. // by Nicholas Zambetti <http://www.zambetti.com>
  3.  
  4. // Demonstrates use of the Wire library
  5. // Sends data as an I2C/TWI slave device
  6. // Refer to the "Wire Master Reader" example for use with this
  7.  
  8. // Created 29 March 2006
  9.  
  10. // This example code is in the public domain.
  11.  
  12.  
  13. //Master vár 6 karaktert a 2-es címről
  14.  
  15. #include <Wire.h>
  16.  
  17. void setup()
  18. {
  19.   //Serial.begin(9600);
  20.   Wire.begin(2);                // join i2c bus with address #2
  21.   Wire.onRequest(requestEvent); // register event
  22. }
  23.  
  24. void loop()
  25. {
  26.   delay(100);
  27. }
  28.  
  29. // function that executes whenever data is requested by master
  30. // this function is registered as an event, see setup()
  31. void requestEvent()
  32. {
  33.    Serial.println("RequestEvent");
  34.    Wire.write("hello "); // respond with message of 6 bytes
  35.                        // as expected by master
  36. }
(#) erdeidominik1999 válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Köszönöm szépen, még annyit, hogy amikor olvasom akkor azt nem lehet megtudni, hogy "hányaska" küldte?
(#) kapu48 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Amelyiket megszólítod, csak az válaszol!

1 master. 3 client, külön címekkel. wire.begin(????) - master, wire.begin(cím) - slave
az adat formátum - a master kezd mindig!
(#) erdeidominik1999 válasza kapu48 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

De ha Wire.onReceive-vel csnálom, akkor akármelyikről érkező adat jön, mert nekem az kéne, hogy van egy master, és a slave-k tudjanak adatot küldeni a masternek, és a master visszareagálja nekik, hogy mit csináljanak.

Próbálkoz:
Wire Library
(#) csatti2 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Kifordítottad a dolgot. A master az, aki kommunikációt kezdeményezhet egy buszon, a slave pedig, aki csak akkor kommunikálhat ha a master kérdezte (egyébként kuss neki, magától nem kezdeményezhet).
(#) erdeidominik1999 válasza csatti2 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Értem, de ha pl van egy központom és vannak számbillentyűzetek, akkor a számbillentyűzeteknek kell kezdeményezni, hogy beütöttem valamit.

Erre az Arduino nincsen felkészítve! Neked kel megírnod! Választhatsz: Cpp vagy asembler?

Köztes megoldás: eltárolod valahova, és a master időnként lekérdezi a Slaveket
(#) erdeidominik1999 válasza kapu48 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Értem, köszi!
(#) TavIR-AVR válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Master szólítja meg. Slave nem küldhet!
(#) kissi válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Számbillentyűzet tárol és ha kérdezik, fecseg !
(#) Ati válasza Ati hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Üdv!
Még mindig nem oldódott meg az a problémám, hogy ethernet kártyám beállítási felületét (pl.:10.5.1.10/setup) elérem, viszont a főoldalt nem
Tudna segíteni valaki?
Köszönöm!
(#) teglascs válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Vettem is egy DS18B20-at, próbálom működésre bírni (egyelőre sikertelenül....).
Mivel az adatlap szerint ez egy 1Wire eszköz, az Arduino Libraries könyvtárba bemásoltam a "OneWire" nevűt, továbbá találtam a neten egy "one_wire_address_finder" könyvtárat.
A hőérzékelőt összedugtam egy nano-val, a középső és a +5V-os láb között egy 4,7 k-s ellenállással.
Ha elindítom a csatolt fájlt, a soros porti monitoron írja, hogy nem találja meg az eszközt.
Mit ronthatok el, mit nézzek meg? - köszönöm.
(#) V1rusH hozzászólása Máj 21, 2015 /

Heló mindenkinek!

Rendeltem csájnából egy ardino mega 2560 panelt. Rádugtam win7-re, de ismeretlen eszköznek látja. A panelon egy narancssárga led villog. Kell ezeknek a kis paneleknek valami telepítő, vagy plug ang play-ek lennének eredetileg?
Hogy ismertessem fel a win7-tel?
Vásárlás előtt olyan információt kaptam itt a topikban, hogy volt már aki szintén kíai panelt vett, és hibátlanul működik neki. Én kapam hibásat?
(#) Ati válasza V1rusH hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Üdv!
Kinai chip van rajta! Kinai driver kell hozzá
Küldj egy mailt és küldök egy drivert.
(#) csimbok hozzászólása Máj 21, 2015 /

Sziasztok!

Még új vagyok itt és kapásból egy kis segítséget szeretnék kérni! Arduino Nano-val szeretném megoldani az autóm ködlámpa vezérlését (coming home, leaving home, stb.) Igazából csak a program megírása nem nagyon megy. Azt szeretném elérni hogy két külön kimenet(persze pwm kimenet a "fade" efekt miatt ) és ezekhez tartozó 2 bemenet. Az elképzelés az hogy amikor a bemenet jelet kap a kimenet fokozatosan felkapcsolja az adott oldali ködlámpát egy N-es FET-tel, amint a jel megszűnik a lámpa fokozatosan kialszik.Remélem érthető mit szeretnék! Bocsánat ha nem fogalmaztam érthetően előre is köszönöm a segítséget !

Üdv.: Joci
(#) csatti2 válasza V1rusH hozzászólására (») Máj 21, 2015 /

Hmm, ez a te Arduinod a képen? Mert ezen egy extra atmega van usb illesztőként... Ahhoz normálisan elég csak az arduino szoftvert telepíteni...
Következő: »»   112 / 856
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem