Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
mohm vagy Mohm ? Mert nem mindegy. A mondatokat kezdd nagybetűvel és írásjellel fejezd be! Köszönjük!
A nagy táptranzisztor a trafó mellett biztosan zárlatos lett, azért volt kiégve az ellenállás.
Egy ilyen tranzisztor kb mennyibe kerül?
Attól, hogy kicseréled még nem biztos, hogy jó lesz. Lehet másik tranzisztor is rossz, meg még más is. Ennyibe kerül.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
A Q904 zárlatos volt. Kicseréltem ,de még mindig szétpukkan az a ellenálás.
Gondolom a Q904 újra bezárlatolt. Érdemes lenne az összes primer oldali tranzisztort kimérni. A kis elkókat kicserélted?
Igen volt 2 47uf-es azokat kicseréltem és a tranzisztorokat is lemértem. Az amugy normális ha a diódahíd Kettő AC bemeneténél sípol(nem forrasztottam ki)?
Az a "sípol" egy eléggé tág fogalom. Valószínű, hogy a képcső lemágnesező áramkörét méred bele és azért sípol. A további elfüstölések elkerülése végett köss egy 230V 60W-os izzót a hálózati betáppal sorban. Ez a megoldás megvédi a táp nagyáramú alkatrészeit akkor, ha a nagy tranzisztor vezérlése rossz lenne. A Graetz-híd előtti 4,7 ohm-os helyére tedd be az izzót.
Bocs rosszul fogalmaztam. A múltiméter szakadásvizsgalóJa sípol mindha rövidzár lenne a diodahíd bemeneténél
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
A sípolás nem jelent okvetlenül teljes rövidzárlatot. Általában 100 ohm-nál kisebb ellenállás esetén sípol.
helo: volna egy kérdésem nekem van egy Fhocus NR PDP42PDS plazma tv az a gond vele hogy menetközben lehuzott a tápegysésben levő FSD200b lába és felrobbant kicseréltem de ugyanazt csinálta a egyenyirányitó diodahid is meg a biztositékot is ki csapta ha valaki találkozott már ilyenhibával kérem irjameg hogy milehet a baja elöre is köszönöm
Az optocsatolót is cseréld ki! Rajzok: Bővebben: Link.
mert van egy ugyan olyan opto bent és kimértem ugyazt mutatja a TL431CLP
Nem túl meggyőző Fogadásokat ne köss rá !
A TL431 nem optocsatoló. Az optocsatilót cserérlük és úgy próbáljuk ki egy tévében.
Az optocsatoló az FSD 4-es lábára csatlakozik. Nézd meg a korábban mutatott rajzokat!
Más ötleted nincs hogy mi romlott el?
Mérd meg a dióda híd tagjait egyenként. Egyik felét kiforrasztva a tagoknak, valamint a nagy "puffer elkót "
köszönöm a sok segitséget de már jó lett a tv megcsináltam rossz zárlatos volt aTSD200B-és mégjó hogy kettőt rendeltem belőle mégegyszer köszöm a tanácsokat üdvözlettel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |