Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Másik előfok, műholdvevő dobozában, fedelét kell még festeni.
Ha a hangja is ilyen jó mint a kivitelezés akkor 10 pont
Hát ennek még a színe is pont jó... a többi jelzőt már korábban leírtam, azóta a magyar nyelv nem bővült ilyen téren... szóval, gyönyörű.
Gyönyörű az előlap , de az a kijelző el is rontja az egészet.
Hála Istennek, nem vagyunk egyformák! Szerintem nagyon jó, úgy ahogy van!
Nem lehet, hogy ma szadista napod van?
Köszönöm mindenki véleményét!
Sárgarézhez nekem is ez a szín passzol legjobban. Kijelző csere nincs elvetve, VFD kijelző lenne a legjobb. Ez: is jobb lehetne Sötét háttér előnyösebb itt..
Köszönöm.
Képen a kijelző látványát a vaku elmosta, valóságban jobb. VFD, vagy sötét hátterű LCD is mutatósabb lenne. Általad gyártott előfokban is láttam sötét hátterű LCD-t, ami nagyon tetszett.
Én meg a szadizmus elég távol álunk egymástól.
CHZ Próbálkoztam sötét hátterű LCD-vel, sajnos kiábrándító volt, mert az is valamennyire bevilágít és nagyon gágyi hatása van.
Lehet, hogy csak a VFD lesz a nyerő, de szerintem az sem mindegy mi van előtte...
De nem ám, viszont én tényleg minden esélyt megadtam az LCD-nek..
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Ha már itt tartunk, tegnap este befejeztem a legújabb prototípusát a PCM1792 DAC-nak. Itt már van bemenetválasztás, az encoder gombját kell lenyomva tartani a váltáshoz, ha nincs jel X ideig, akkor elmegy aludni, ekkor a PCM analóg és digitális tápját is teljesen lekapcsolja így 1W körül van a fogyasztása készenlétben, ha megjön a jel elindítja a tápokat, de hosszabb gombnyomásra manuálisan is el lehet majd altatni.
Amúgy, ha külön panelra kerülneka kis IC-k, azt érdemes a képen látható módon megoldani, tehát a stabilizátort és az egyéb IC-hez kötődő alkatrészeket is érdemes a apnelra szerelni, így nem lesz gond a túl hosszú láb, ami a konverterpanelek egyik nagy hátulütője Megjegyezném még, hogy ez erősen prototípus, jónéhány hibával, de ezért is készült. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Szia én a helyedben kicserélném sárgára a ledet ami megvilágítja az LCD-t a meleg szín jobban megy az aranyhoz és a mahagónihoz, ha nem az bocs. Ez csak egy javaslat, de hidd el teljesen más lenne, amúgy nagyon szuper.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Hű ez megint nagyon szép, gondolom a hangja sem rossz.
Ha marad az LCD, én fekete hátterű narancs karakteres LCD-t tennék bele, azzal szerintem nagyon jól nézne ki.
Szia! Én használom a link szerinti LCD-t. Ha jól választod meg a háttérvilágítás áramát olyan, mintha VFD lenne (nekem bejött). Ami ennél is jobb: OLED kijelző (de az drága). Egyébként a tőled megszokott profi munka, gratulálok.
Próbáltam más projektben a fekete alapon narancs színt, sőt a pirosat is. CHZ alkalmazásában szerintem nem lenne jobb (sokkal világosabb a háttér), de ez nézőpont kérdése.
Hát ez borzasztó! Borzasztóan szép!
Hát, ez nagyon jól néz ki. Gratulálok!
Mondom, hogy tarka ez a világ A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Igen!
( Most képzeljük el, ha rá lenne írva, hogy Klasszikus Előerősítő... )
Köszönöm.
Tarka és ez a jó benne, ahogyan mondottad.
Kipróbálom, a kijelző előtti üveg megfelelően szűr még jó is lehet.
Kikapcsolva látható, hogy jól takar.
Köszönöm.
Egy próbát megérhet.. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Igaz, világosabb a háttér, nekem nagyon bejönnek azok a kijelzők, csak ezért ajánlottam. A piros is jól néz ki, de a zöld is nagyon szép.
CHZ, bármit választasz, biztos jó lesz, a kék sem rossz, csak szerintem nem illik rá. Létezik HD44780 kompatibilis VFD?
Igen, sajnos drágább: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
Hú, ennek van egy ára..
Köszi a videót, Simpi!
Tesla tekercs?
Igen az lesz! De ez még csak a primer oldala.
Hajrá! Sok sikert!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |