Fórum témák
» Több friss téma |
A 4K felbontáshoz 8MP-es szenzor szükséges, amit a legtöbb modern telefon jócskán túlteljesít. Tehát a reklámozott képpontok rögzítése teljesül. Az optika valóban más kérdés, de ezt nem is vontuk kétségbe. Azért maximális respect a számítási teljesítményért, amit ezek a kis telefonok eközben nyújtanak.
Milyen filmet forgattak? Ez itt van Salgótarjánban?
Idézet: „Tehát a reklámozott képpontok rögzítése teljesül.” Az igen. De az egymás mellett levő több pixelen is ugyanaz az információ lesz. Mert az optika nem tud minden pixelre más információt küldeni (azaz relatíve "életlen" a kép). Akkor meg minek külön rögzíteni egy információt, amikor biztos, hogy ugyanaz van egyes pixeleken? Egyszerűen üzlet, kábítás, amit tízből kilencen elhisznek. De az élet több területén is ugyanígy van. Ezt akartam kifejteni kicsit részletesebben.
Sziasztok!
Gondom támat a videó kártyával Nvidia Geforce gfx5500 Bekapcsolom a gépet ki irja a videókártya paramétereit utána a monitor kikapcsol készenlétibe Bios csipanás sincs meg. Milehet a hibája?
Sajnos igaza van a kollégának. A GoPro tipusu kamerák akármilyen felbontást is irnak rá csak egy elég nagy ámitás. Maga 4k is az, még a drága félprofi kamera is belebotlik a 4k (nem) adta lehetöségekbe. Pl még a legdrágább kamerán is botladozik a svenk ( föleg jobbról balra) meg egyébb - amugy természetes, kameramozgás. Itt ott még megakad a kép a feldolgozo/átviteli kapacitás hiányában ( sokszor az ember nem is tudja, hogy hol: a kamerában, a vágoprogramban (ill a HW-n) vagy a lassu TV-n.).
A mult héten lett vége a hokiVB-nek. HD-ben néztem egyik másik meccset és a legujabb TV technika felhasználása ellenére is bizony egyik másik snitt több másodperces feléledést vont maga után.ugyanez 4k-ban csak rosszabb lehet.
Senkivel nem akartam vitatkozni, sőt java részben egyet is értek. De azért még a gopro-t nem említeném egy lapon a telefonokkal, vagy hasonlóan kinéző akciókamerákkal. Számtalan tesztben olvasható, hogy az általa 4k-ban felvett anyag fullhd-ra renderelve sokkal részletgazdagabb, mint az eleve fullhd felvételek. Számomra ebből az derül ki, hogy tartalmaz a felvétel mindenképpen többlet információt, maximum ennek mennyiségén lehet vitatkozni.
Objektíven próbálok róla véleményt alkotni. Eddigi leggyorsabb kamerám a hero 4 black, az biztos. Előző kamerám a fájldarabolásnál jópár képkockát kihagyott, mert nem volt ereje egyidejűleg rögzíteni és menteni. A gopro drop nélkül dolgozik még 4K-ban is. Igaz, csak 25 fps-sel próbáltam, de a régi kamerát is így használtam. Elég sok manuális beállítás érhető el más márkákhoz képest. Nagyon jó a mobilos appja, mely folyamatos élőképet biztosít felvétel közben is. Negatívumként a brutális melegedést említeném és az akkumulátor nevetséges üzemidejét. Az optikából vélhetően már kihozták a lehetséges maximumot (a méretéhez képest). De könyörgöm! Ezek akciókamerák, nem professzionális stúdióberendezések. Én is csak hobbiból videózok velük a szűk közönségem és saját magam szórakoztatása céljából. Azért nem kellene leszólni, hogy próbálok haladni a korral. Végigjártam én is az utat a cga monitortól a mostani fullhd-ig, s ha tetszik egyeseknek, ha nem, a következő lépcső az uhd lesz. Ehhez próbálok én már most a szerény lehetőségeim keretében műsort biztosítani...
Sajnos a GoPro-nak nagyobb füstje mint a lángja. Vagy 3 - 4 éve vettem az elsöt, tavaly a legujabbat, közben meg egy márkás másik minikamerát ( ez nem a reklám helye, ezért nem irok nevet). Sok esetben utcahosszal veri a GoProt ugy adottságokban, mint a kezelésben. Rendszeresen használom mind a 3-t, mert mindegyik jo képet csinál, de egyik sem annyira jo, hogy mérvado lehessen ( telot nem használok ilyen célokra). Ami jo a GoPronál az a SW amivel rendbe lehet tenni a képét, sajnos ez más kamerákrol hiányzik. ( igaz GPStudio is lehetne gyorsabb).
S valoban a legujabb GoPro a legkörülményesebb. A másik 2 kamera vigan müködik 1,5-2,5 orát ( ami nálam alapfeltétel, mert kb csak ennyi idö után látom viszont a gépet - akkucserére stb.) a hero 4 -l legfeljebb repülgetni lehet, mert az sem nem bir 20 percnél többet a levegöben maradni.
Intel-es. Hát ezekre még ránézek, de sok esélyt nem adok már neki.
Érdekes dolog történt. Ma újra kipróbáltam az alaplapot és a pc hangszóró búgása megszűnt. Az alkatrészek sem melegednek annyira, talán picit a déli híd. A feszültségek nagy része rendben van. Egyedül azon a részen találtam furcsaságot, ahol a bekapcsolo gomb, hdd led stb van. Itt is van vagy 3 fet és 2kondi 1000uf 6,3 volt ezek lábain csak ilyen 0,6 voltot mértem.
Sziasztok! Van egy autószerelő haverem, akinek újratelepítettem a számítógépét (windows XP) és azóta nem akar menni az autodata nevű program. A netről volt letöltve, az én laptopomon fut, de az ő laptopjan bejön a splashscreen, utánna két hibaüzenet: "Encryption Key is not valid", és egy memóriaterület elérhetetlenségére utaló hibaüzenet: "Acces violation at adress 00886319 in module 'ABCD.exe' Read address of 00000000" Úgy emlékszem hogy az előző XP-vel is kiirta a hibaüzeneteket de végül csak elindult, az én laptopomon is megjelenik az első hibaüzenet, de utánna elindul, a haverem laptopján meg leragad a splashscreen-nél. Valami segítséget tudtok adni? Driverek, Directx, és VC redist 2008 és 2010 volt telepítve.
Szia.
Idézet egy lengyel fórumról: "Vásárolja meg a programot, és a probléma megszűnik. Téma zárva."
Állítólag sokat javítottak a menüjén. Én ezt nem tudom megítélni, mivel a régieket nem ismerem. A GP Studió meg pont kicsit sem tetszik. Azt Te is említetted, hogy lassú. De miért kell az MP4-ben rögzített anyagot kényszeresen avi-ra konvertálnia? Na, ez a fölöslegesen elpazarolt gépidő - szerintem... A Halszem korrekciójától sem ájultam el; teljesen eltorzította az anyagot. Egyszer kipróbáltam, de elegem is lett belőle... Bővebben: Link
Az tény, hogy sok mindent csináltak a menüben, de ezt javitásnak nevezni enyhe tulzás (a videojel feldolgozáson kivül).
A GPStudiot is már vagy 2x javitották, de gyorsabb nem lett. Viszont ez az egyedüli halszem korrektor, ami sajnos kizárolag GP nyersanyaggal megy, más kamerák felvételeit nem korrigálja. Halszem korrektor több ingyenes vagy megfizethetö nincs ( legalábbis eddig nem találtam, csak méregdrága profi megoldásokat.) A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Nem is menüt kellett volna írnom, hanem kezelhetőséget. Arról írták az ódákat, hogy az oldalsó gomb funkcióinak bővítésével könnyebb lett. Nekem kínai, mivel alig látom azon a mini kijelzőn a piktogramokat. Ellenben a mobilos alkalmazásban szöveges a beállítás és véleményem szerint logikusan szervezett. Bár vannak még kérdőjelek. Például az osd feltételezem, hogy az időbélyegző lehet? Erről még a magyar nyelvű használati is homályosan fogalmaz. Majd kipróbálom...
Osd = On Screen Display - a képernyöre viszi a menüt.
A GP elmaradottságát akkor veszi észre az ember, ha van egy másik hasonlo minöségü kamera a kezében. A másikat minden segitség, kézikönyv nélkül pillanatok alatt elsajátitottam, a GP-hez meg a sok éves használat után is elö kell vennem a "puskámat", hogy be tudjam állitani arra amire akarom. A mobilos dolgok meg jok, de erre az embernek alig van szüksége, mert két (vagy több) szerkezetet kell kezelni, cipelni, állitgatni. (Föleg, ha több kamerával dolgozok). Ráadásul zabálja az energiát, amiböl soha nincs elég. A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Üdv! Ezzel a vga-val lehet valamit kezdeni? Sajnos valószínűleg túlmelegedett... Nvidia Gt430
Valószínűleg igen.
Nekem ilyet az OC-s 8600GT-m csinált, de csak 3D-s használatnál (a memória chippek túlmelegedtek, ki-be kapcsolással időlegesen gyógyult), vissza is vittem gyorsan. Ha garis még (és nem piszkáltad a gyári hűtését), akkor vidd vissza. Ha nem akkor íves javítás javallott.
Nem garis használtan vettem. Eddig működött, csak újra kellett pasztázni, mivel 60 fokos volt játék közben, pedig két ventilátort is raktam rá. (gyárilag passzív vga) Aztán mikor vissza raktam, ilyen 2perc után kikapcsolt a vga. Utólag jöttünk rá, hogy lehet az a vacak lesarkítás gátló miatt nem ült a gpura a hűtés rendesen. Ki is dobtam belőle. Más tippem nincs, hogy mi lelte. Íves javítás az mit takar?
Hát kidobni nem akarom, most vettem akkor ink felteszem apróba, hátha alkatrésznek elviszik, és akkor nem bukom el a teljes vételárat
Igen, az "íves javítás" az a kuka megcélzása...
Amúgy a 60°C nem sok, sőt. Az én 8800GTS-em (amire cseréltem a hibás 8600GT-t) 90°C körül is járt nem egyszer, pedig folyadékhűtéssel ment. Aggódtam érte, de kis kutatás után kiderült, hogy 120°C-ig nincs gond, addig engedi a gyári specifikáció. Szóval a 60°C üzemi hőmérséklet, főleg játék közben, a passzív hűtésről nem is beszélve.
hát már mindegy. Előtte hd5670-em volt aktív hűtéssel és ritkán ment 40 fok felé.. emiatt kissé sokalltam.. Talán köze lehet a dologhoz annak is, hogy kb egy hete egy nagy alaplap halálon estem túl. Ramok épek maradtak, de így amd-re váltottam és az még mindig nem tiszta, hogy a proci is halott e. Mert ha az is, akkor könnyen lehet, hogy az alaplap vitte a vga-mat is
"nagy alaplap halál" alatt mit értesz?
Fogta magát és minden előjel nélkül feldobta a talpát, vagy villámkár, vagy mi?
Nem. Múlthéten volt az éves esedékes nagytakarítás és pasztázás a gépben. Ekkor történt az is, hogy gondoltam egyet és rádugtam az alaplapra az előlapi usb-t. Ezután 2x felkapcsolt a gép de le is fagyott, utána többet nem lehetett életet lehellni bele. Feladtam és hoztam egy hasonló tudású amd félkonfigot abban a vga már az említett dolgokat csinálta hogy lekapcsolt és utána beszemetelt a kép. ja azt elfelejtettem, hogy utólag kiderült hogy az előlapi usb zárlatos volt
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy zárlatos USB bármi kárt okozzon a VGA-ban, sőt az alaplapban sem kellene, zárlat, és túláramvédettek (elméletileg).
A tápod biztos jó? Ha tudod, menet közben óvatosan átmérhetnéd a feszültségértékeket, illetve , ha nem túl régi az alaplapod, akkor talán egy AIDA64-gyel ellenőrizheted (már ha fut most rajta a Windows).
A táp jó be is mértem és az új alaplappal az meg aida-ban is néztem ott is rendben vannak az értékek, stabilan üzemel vele az új gép. Egyszerűen kétlem, hogy más miatt ment volna tönkre az alaplap, mivel mindent a szokott módon csináltam, amennyire körültekintően csak lehet. A "baleset" után selejteztem a gépházat, és szétszedésnél derült ki, hogy az előlapi usb kábelek egyik felét nemes egyszerűséggel átmetszette valaki. A házat még egy éve kaptam ajándékba ismerőstől, így erről nem tudtam. Egyszerűen tanácstalan vagyok, mitől halt meg ennyire egy pasztázás után egy előtte stabil gép. Összeszerelési hiba biztos hogy nem volt, többek között a 775-ös proci felfogatását többször is ellenőrizni szoktam. Csavar, hulladék nem volt a házban mivel előtte fújattam ki kompresszorral. Ezért gyanakodom arra az usb-re.
Olvastam pár helyen, hogy hajszárítóval, hőlégfúvóval, sütőben stb melegíteni kell a kártyát és sokaknál megy utána. Van ennek értelme? Nem a kártyát sajnálom, mert annak már mindegy, hanem nehogy utána tönkretegyen valamit az alaplapon
Sajnos ilyen szinten már nem tudok érdemben hozzászólni, én nem merném 'megsütni'.
De tegyem hozzá, hogy ez a 430-as kártya nem egy erőmű, erősebb 3D-s játékra már jó. Persze, mivel most vetted, így ez nem vigasztal...
sziasztok a gépemet ha bekapcsolom pár óra mulva kikapcsol és nem lehet vissza kapcsolni de ha ki huzom az árambol 2-3 percre és vissza dugom akkor megint megy a gép mi lehet a baj ? azt mondták hogy a táp az tökéletesen müködik más probléma van. köszönöm a válaszokat
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Azért érdekes hogy mindkettő pasztázás után lelte a halálát. Nem a pasztával van a gond? Lehet vezet elektromosan . Próbáld meg az egész lapot, kártyát , lemosni, tisztítószerrel, csak utána szárítsd ki. (Erre használtuk a sütőt)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |