Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Megformáztad a mérés előtt? Egy padláson talált kondit formázni kell, mert már rég nem használtad, és így nem tud annyi töltést felvenni mint új korában. Formázd meg, és ismételd meg a méréssorozatot.
1,63*10-13 grammal lett nehezebb, ha jól gondolom.
Azt nem tudom, hogy pontosan hogy mennyi villany fér bele, de arra figyelj, hogy nehogy többet tölts bele, mert akkor felpúposodik. Úgy meg csúnya... és a padlásra is nehezebb utána visszavinni.
A töltésmegosztás miatt amennyi elektront bepakolsz az egyik elektródára. ugyanannyi eltávozik a másikról, tehát az össztömeg változatlan. Ha nagyfeszültségű volna, akkor viszont a "fogása" más lehetne...
Az viszont nagy attrakció lenne, ha a súlypont elmozdulását ki tudnád mutatni!!! A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
Az mikroFaradonként hány grammnak felel meg?
De itt nem az elektronok súlyáról van szó, hanem az energiáéról.
Ha felforrósítjuk, akkor is nehezebb lesz.
Úgy gondolom, hogy az E=m*c2 és az E=1/2*C*U2 itt használható.
Igen, ez lehetséges. "m"-re rendezve meg is kapjuk a kívánt eredményt.
Nem régiben építettem egy kis 5V-os tápegységet, viszont aznap már nem volt időm kipróbálni. Másnap reggel öt óra után két perccel felriadtam álmomból, és az órára pillantottam. Az 5:02-t 5,02V-nak olvastam, lenyugtáztam, hogy 1%-on belül van és nyugodtan visszaaludtam.
Rendeltem az ebay-ről egy kis napelemet (Hon Kongból). Meg is jött 12 nap alatt, ingyen postával. Kicsomagoltam, beforrasztottam a jelölt pontokat (+,-) és megmértem, mekkora áramot ad le rövidzárban. Hát semennyit, vagyis nullát. Megmértem mekkora az üresjárati feszültsége, az is nulla. Rámértem a + és a - pólusok között ellenállásmérővel, és igen ez is nulla. Ez magyarázat az előző két mérési eredményre, de mi lehet a hiba? Nézegettem forgattam és nem értettem, majd kínomban rámértem a + és a túl oldalon lévő jelöletlen (és gondosan leragasztott) fóliacsíkra és láss csodát már működött is. Azért felmerült bennem a kérdés, hogy megtervezik, feliratozzák és teljesen másképpen kötik be belül? Az már csak hab a tortán, hogy amit rendeltem, az 150x130mm-es volt a fizikai termék meg 160x132-es. Idáig jutottam a hozzászólás leírásával, mikor megmozdult bennem a kisördög és megmértem a méretét. Na a méret (148x129) az összhangban van a rendeléssel, de a rajta lévő felirattal? Valószínűleg Hong Kongban minden egy kicsit másképpen van...
De ettől függetlenül jó lesz, tudom majd használni.
Miben tudunk segíteni?
Na de viccelődjünk csak...
Angolul tudók előnyben, bár nem bonyolult mondat. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
"A kényszerből beállt párttagot, Kovácsot behívatja a párttitkár:
- Kovács elvtárs, panasz van maga ellen. Párttag létére klerikális befolyás alá került ... Minden-nap keresztet vet... - Én, párttitkár elvtárs? Hiszen nem is tudom, hogy kell keresztet vetni...! - Ne tagadja, Kovács elvtárs... A szomszédai látták otthon, hogy minden reggel, amikor kijön a kapun, keresztet vet... - Ja, most már értem! De nem keresztet vetek... Reggel, mielőtt kilépek az utcára, a fejemhez kapok: "Észnél légy Kovács!" Aztán a sliccemhez nyúlok, hogy begomboltam-e. Utána meg-érintem a zakóm bal zsebét, hogy ott van-e a szemüveg, majd a jobb zsebét, hogy nálam van-e a párttagkönyv. Csak akkor indulok el, ha minden rendben van..." A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Tegnap nem egyszerű fűkasza bebújót sikerült 10-15 perc alatt felvennem, kb 4 nevetési roham árán. Szóval közmunkásnak is jó vagyok elmegy a műszak mire felveszem. Beállítom minden jó, keverek matériát, feltöltöm, berántom és esik az eső.
Ismeretlen mechanika mint marógép főorsó kiszedése 30 perc-azért közbe szidtam a tervezőket mert 1-2 csavarja művészi elhelyezést kapott, egy ilyen egyszerű dolog meg 15 perc.
Én csütörtökön jártam úgy, hogy egész nap esett az eső, és mikor fél órára elállt, mentem volna nyírni. Megpróbáltam berántani és tőből kiszakadt a berántózsinór.
Tudom, felvettelek videóra:
Bővebben: Link
Járhattál volna rosszabbul is...
És még a lukat sem ragasztotta be, amitől leeresztett.
Talán tudja mekkora munka ezt szétszedni összerakni, inkább elsumákolja a ragasztást.
Pumpálni könnyeb, gondolja. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
Esetleg úgy járt, mint mi anno : volt ugyan emelőnk ami elbírta volna a kocsit, de a leszottyant kerék miatt nem fért be a helyére ...
Közben végeztem a formázással, remélem 3 nap elég volt neki.
Nem változott, ugyanannyi. Valamit rosszul csináltam?
Lehet kilyukadt!
Egyébként egy nagyon nagyon pontos mérleggel, és egy nagyon nagy kapacitású kondinál se lehetne mérni semmit? Lehetséges ez egyáltalán?
Valahol azt hallottam, hogy ezeknek a külszíni fejtéseken használt óriás teherautóknak a gumijait nem lehet javítani, hanem kuka, több 10k dolcsi.
vicces, hogy a 3 méter átmérőjű kerekek előtt folyamatosan földgyaluzni kell az utat, mert elég egy szikla és cumi van
Igen, ez a megfelelő áramkör a formázáshoz, a három nap biztos elég kell hogy legyen.
Ez az Emberke még él ennyi kisérlet után?
Látom, megértetted az áramkör müködésének lényegét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |