Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1059 / 1273
(#) stevepapa válasza fldevice hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Az ok !
(#) -balint01- hozzászólása Máj 23, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy First FA-941 nevezetű tvm, ami 12 v dc-ről üzemel. Még régebben fordított polaritást adtam rá, és ő ezt megköszönte, zsizsegett, meg füstölgött.. Azóta nem kapcsoltam be.
Mit kellene cserélni, ha egyáltalán menthető? A panelján nincs semmi gyanús, legalábbis kezdő fejjel
Mellékelek képet
Azzal a kondival mivan?
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) stevepapa válasza -balint01- hozzászólására (») Máj 24, 2015 /
 
A bemeneti feszültség útjában keress egy "izmos " diódát. Ami körül esetleg elégett a fólia, a biztit nézd meg.
(#) gnorby88 hozzászólása Máj 24, 2015 /
 
Helló.
Tegnap reggel sajna közelben lecsapott a villám minden előjel nélkül és nem működik egyik tv-nk sem :/ .
LG 32LV375s és 42LB650V. Mikor bedugom akkor világít a piros led, de mikor felkapcsolom akkor csak villog a piros led és semmi.. Egyikre azt hiszem van még garancia, de azt gondolom észre veszik hogy mitől lett baja, és akkor nem érvényes.. Mi szokott ilyenkor tönkre menni?
(#) Tomsa hozzászólása Máj 25, 2015 /
 
Hali Mesterek!
Sajna eddig bírta szeretett technisson tv-m,esetleg valaki találkozott hasonló problémával,tudna segíteni hol nézzek körül?Végig ütögettem a panelt finoman,de nem javult a helyzet!
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 25, 2015 /
 
Szia!
Típusa is van, esetleg sassziszám? A függőleges eltérítés egyik tápfeszültsége szűnt meg vagy maga a függőleges eltérítés végfok-IC-je ment tönkre.
(#) Tomsa válasza kadarist hozzászólására (») Máj 25, 2015 /
 
köszi a gyors választ,sajna vidéken van csak ezt a képet csináltam hamar,amint lejutok bővebb infot tudok írni!köszi még egyszer!!
(#) Tomsa válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
Technisson T71BKST a típusa,remélem segít valamit a haladásban!
(#) kadarist válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
Itt éppen a te hibádról társalognak.
(#) zosza18 hozzászólása Máj 26, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!

Van nekem 2db rossz TV-m. Konkrétan egy inverter hibás LCD TV és egy be se kapcsolós plazma TV-m. Az inverter hibás az egy Technika típusú TV. Azt már kipróbáltam külső inverterrel és tökéletesen működik, de azért jó volna lelket verni bele a gyáriba. Esetleg nincs-e valakinek kapcsolási rajz hozzá, mert az inverteres része a tápnak szinte csak SMD és nem sok mindent látok ki belőle. Esetleg csere panel is érdekelne, vagyis annak beszerzési forrása. Ez még a kisebbik gond... a nagyobb az a Samsung típusú plazma TV. Nem kapcsol be egyáltalán, csak villog ahogy a gombokat simogatom. ("érintő gombos") Amit átláttam rajta, hogy a feszültségek megvannak a tápon, viszont ahol a csatlakozók is vannak a ki és bemeneteknek, arra megy be a gombsor jele is és ott van a standby rész is, ami viszont nem kapcsol. Megpróbáltam megindítani manuálisan, de nem elég ennyi, valamit még biztos csinálni kell a panelnak, de nem tudom sajnos, hogy mit. Akkor ha megizgattam akkor bekapcsolt a táp és világított a LED elöl, de nem mertem így hajtani, csak ki akartam zárni a hibákat. Nos ez volna az én nagyobbik gondom. Szívesen vennék bármi féle segítséget. Esetleg annak a panelnak a beszerzési lehetősége is érdekelne, ha tud valaki. Végezetül mellékelem a képeket mindkét TV-hez. Azokon rajta vannak az adatok és sok különböző számok is, amik a hozzáértőknek segíthet. Előre is Köszönök mindenféle segítséget!
(#) zosza18 válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
És még egy adag kép...
(#) fldevice válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
A Trafónak van 12 lába de a kapcsolási rajzon csak 10 van bejelölve.Bővebben: LinkA 2-es láb nincs sehova se kötve viszont a 8-as(ami nincs rajta a rajzon) sípol az 1-es és a 7-es lábnál(multiméter szakadásvizsgálója) Ez normális? Mivel a 8-as láb a nyákon össze van kötve a 11-essel. Ezért az 1 7 8 11 12 Láb össze van kötve. És ha megnézzük a rajzon a 7-es es és 11-es láb között csak egy ellenálás van ami mindig szétpukkan. Tehát zárlat. Lehet hogy a trafó a hibás???
[Lehet kicsit érthetetlen ez a szöveg, máshogy nemtudtam fogalmazni]
(#) laller015 hozzászólása Máj 26, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!
A segítségetekre lenne szükségem.Adott egy Grundig márkájú TV, aminek a sasszi számát hátulról letépték.A TV azzal a problémával érkezett hozzám,hogy a képcső felülről kb 3 centin lefelé volt egy fehér csík.Hang volt,a sorvég is elindult.Szétszedésnél az a látvány fogadott hogy a függőleges eltérítő tekrecs lába ki van olvadva a képcső nyakán.Végig méregettem minden félvezetőt ami a függőleges eltérítést működteti,viszont a vezérlő IC (TDA8350Q) Vcc+ és GND lábon zárlatot mutatott.Azóta a forrasztás hibát megszüntettem az eltérítő tekercsnél,és tettem bele egy új ugyan ilyen IC-t.Most van kép,de két oldalt befelé domború,ahogyan a képen is látszik.Szerintetek mi lehet a hiba?(Elnézést a silány képminőségért,meg ha valamit rosszul írtam,nem vagyok egyébként TV szerelő )

IMAG0394.jpg
    
(#) kadarist válasza laller015 hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
A sassziszámot olvasd le az alaplapról, és utána lehet rajzot keresni. Milyen feliratok vannak rajta?
(#) laller015 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
Üdv kadarist!
CUC2030-van a panelre írva.Valalami probléma lehet egyébként a E/W korrekcióval,és emiatt csinálná ezt a készülék?
(#) Tomsa válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
Köszönöm Kadarist a segitséget, esetleg az elektrotanya oldalra be tudok valahogy regelni??Len.e pár kérdésem, mert annyira sajna nem vagyok otthon a témában, de magam szeretném meg javítani a tv-t!
(#) kadarist válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 26, 2015 /
 
Tedd fel itt a kérdéseidet.
(#) laller015 hozzászólása Máj 27, 2015 /
 
Üdv!
A probléma megoldódott.Az E/W korrektor körében volt egy 5,6Ohmos ellenállás megszakadva.
(#) eyess válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /
 
Plazma ügyben ezt a topikot rágd át , és nem lesz hiba .Főleg az utolsó 20- 30 oldalt.

Bővebben: Link
(#) stevepapa válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Szia!

Húzd le a tápról a Y és Z modulokat. Úgy mérd az odamenő feszültségeket. Ami a Y modulon 170-190V , 15v, 65-80v. A z modulon szintén, a táp ezen modulok nélkül elindul Ha nem akkor vagy a táp rossz vagy a main board. A kisebb feszültségekre figyelj, 1,8, 3,3, 2,5, 5v-t szkóppal kellene vizsgálni. Feszültségek kritikusak, némely gép már 0,5-06v eltéréstől megkukul.
(#) zosza18 válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Szia!

Köszönöm a választ! Átolvastam a linket, de az csak 5 oldalas volt és nem is találtam hozzá hasonló problémát a hsz-ekben.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
(#) zosza18 válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Szia!

Köszönöm a választ! Annyi kérésem lenne, hogy a képeken be tudnád jelölni ezeket a modulokat jelölni, mert én nem szoktam TV-vel foglalkozni, csak szivességből csinálnám meg, amúgy nem szeretem a TV-ket. Annyit akarnék ég kérdezni, hogy EZEN a panelon van egy zöld LED, ami lassan villog. Az nem jelent valamit? Ettől függetlenül átmérem a fesz.-eket.
(#) stevepapa válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
A modulok jobb, és bal szélén vannak. Ezekből mennek a "lapos kábelek " a kijelzőre. A led villogása valami hibára utalhat, de a készülék lelkivilágának komolyabb ismerete nélkül ez csak találgatás. A feszültségekre figyelj !! Húzd le a modulokat, és mérj.
(#) bole hozzászólása Máj 28, 2015 /
 
Sziasztok!Már multkor segítetetek egy westel tv javításában aminek a képcső nyakán lévő panelen a videojel erősítő Ic je volt zárlatos!Tökéletesen is működött a mai napig!Most megnéztem az Ic megkapja a 200 v ot és most nem égett el az elöte lévő ellenállás sem és most nem szürke a képernyő és két centinként csikok és hang van mint multkor!Most is van hang és sötétebb a képernyő és vékony kis csikok vannak három csntinként visszintesen!Gondolom most is erefele kell a hibát keresni!Köszi
(#) bole hozzászólása Máj 28, 2015 /
 
Sziasztok helyesbítek a westwl tv ügyében de szerintem nincs jelentősége! A tv ben halvány zöld a háttér hang van és visszintesen kb/három centinként halvány fehéres csik van!!Az Ic használt volt amit vettem de jól müködött reméllem nem megint azzal van gond?Tény a multkor mikor zárlatos volt akkor is voltak csikok de más jelenség volt látható!
(#) zosza18 válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Lehúzva a modulokat, semmi se mérhető szinte, csak 1-2 érték. Visszadugva már érhetőek a kis feszültségek, de a nagyok nem. A hálózatra kapcsoláskor indul a táp, majd kikapcsol. Ezt 4-5X megcsinálja és leáll. Ekkor megyen a táp alacsony fesz. része, mert azok mind megvannak, bárhol is mérem. Amikor kapcsolgat ki-be, hallatszik egy tekercsnél egy kis pattogó hang, mintha "begyújtaná" , de nem tudja. Valami akkor a fő tápegységen rossz nem? Vagy csak oda hat vissza valahonnan a hiba? Elöl a kis piros (bekapcsolást jelző LED) villan 3-at és ezt folyamatosan amíg hálózat alatt van.
(#) eyess válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
A tápkörben van a hiba.. De egyébként a feszültségek pontos értékét meg kell , hogy találd a kijelző hátára ragasztott levonón.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
(#) zosza18 válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Az meg is van, de egyszerűen semmilyen "nagyobb" feszültséget nem mérek. 15VDC-ig megvan mind, de az e fölötti értékek sehol sincsenek. Kiszedem a panelt és átnyálazom, hogy ki lehet a hunyó.
(#) eyess válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Ki kellene mérni a táp panelon mindent . Puffer kondi stb , stb stb .
(#) bole hozzászólása Máj 28, 2015 /
 
Sziasztok !Már kétszer írtam ide hogy mi a hiba a westel tv-n ami két hétig jó volt hogy kicseréltem az elenállást és a TDA 6108 IC volt zárlatos !Sajnos most ugyan az a jelenség mint akkor csak most megkapja a hatos láb a 200 V -ot!hang van ugyanugy szürke háttér három centinként fehér csikok!De most nincs zárlat az IC -n!Megint tönkrement volna ?
Következő: »»   1059 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem