Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Van egy First FA-941 nevezetű tvm, ami 12 v dc-ről üzemel. Még régebben fordított polaritást adtam rá, és ő ezt megköszönte, zsizsegett, meg füstölgött.. Azóta nem kapcsoltam be. Mit kellene cserélni, ha egyáltalán menthető? A panelján nincs semmi gyanús, legalábbis kezdő fejjel Mellékelek képet Azzal a kondival mivan? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
A bemeneti feszültség útjában keress egy "izmos " diódát. Ami körül esetleg elégett a fólia, a biztit nézd meg.
Helló.
Tegnap reggel sajna közelben lecsapott a villám minden előjel nélkül és nem működik egyik tv-nk sem :/ . LG 32LV375s és 42LB650V. Mikor bedugom akkor világít a piros led, de mikor felkapcsolom akkor csak villog a piros led és semmi.. Egyikre azt hiszem van még garancia, de azt gondolom észre veszik hogy mitől lett baja, és akkor nem érvényes.. Mi szokott ilyenkor tönkre menni?
Hali Mesterek!
Sajna eddig bírta szeretett technisson tv-m,esetleg valaki találkozott hasonló problémával,tudna segíteni hol nézzek körül?Végig ütögettem a panelt finoman,de nem javult a helyzet! Előre is köszönöm!
Szia!
Típusa is van, esetleg sassziszám? A függőleges eltérítés egyik tápfeszültsége szűnt meg vagy maga a függőleges eltérítés végfok-IC-je ment tönkre.
köszi a gyors választ,sajna vidéken van csak ezt a képet csináltam hamar,amint lejutok bővebb infot tudok írni!köszi még egyszer!!
Technisson T71BKST a típusa,remélem segít valamit a haladásban!
Üdv Mindenkinek!
Van nekem 2db rossz TV-m. Konkrétan egy inverter hibás LCD TV és egy be se kapcsolós plazma TV-m. Az inverter hibás az egy Technika típusú TV. Azt már kipróbáltam külső inverterrel és tökéletesen működik, de azért jó volna lelket verni bele a gyáriba. Esetleg nincs-e valakinek kapcsolási rajz hozzá, mert az inverteres része a tápnak szinte csak SMD és nem sok mindent látok ki belőle. Esetleg csere panel is érdekelne, vagyis annak beszerzési forrása. Ez még a kisebbik gond... a nagyobb az a Samsung típusú plazma TV. Nem kapcsol be egyáltalán, csak villog ahogy a gombokat simogatom. ("érintő gombos") Amit átláttam rajta, hogy a feszültségek megvannak a tápon, viszont ahol a csatlakozók is vannak a ki és bemeneteknek, arra megy be a gombsor jele is és ott van a standby rész is, ami viszont nem kapcsol. Megpróbáltam megindítani manuálisan, de nem elég ennyi, valamit még biztos csinálni kell a panelnak, de nem tudom sajnos, hogy mit. Akkor ha megizgattam akkor bekapcsolt a táp és világított a LED elöl, de nem mertem így hajtani, csak ki akartam zárni a hibákat. Nos ez volna az én nagyobbik gondom. Szívesen vennék bármi féle segítséget. Esetleg annak a panelnak a beszerzési lehetősége is érdekelne, ha tud valaki. Végezetül mellékelem a képeket mindkét TV-hez. Azokon rajta vannak az adatok és sok különböző számok is, amik a hozzáértőknek segíthet. Előre is Köszönök mindenféle segítséget!
És még egy adag kép...
A Trafónak van 12 lába de a kapcsolási rajzon csak 10 van bejelölve.Bővebben: LinkA 2-es láb nincs sehova se kötve viszont a 8-as(ami nincs rajta a rajzon) sípol az 1-es és a 7-es lábnál(multiméter szakadásvizsgálója) Ez normális? Mivel a 8-as láb a nyákon össze van kötve a 11-essel. Ezért az 1 7 8 11 12 Láb össze van kötve. És ha megnézzük a rajzon a 7-es es és 11-es láb között csak egy ellenálás van ami mindig szétpukkan. Tehát zárlat. Lehet hogy a trafó a hibás???
[Lehet kicsit érthetetlen ez a szöveg, máshogy nemtudtam fogalmazni]
Üdv Mindenkinek!
A segítségetekre lenne szükségem.Adott egy Grundig márkájú TV, aminek a sasszi számát hátulról letépték.A TV azzal a problémával érkezett hozzám,hogy a képcső felülről kb 3 centin lefelé volt egy fehér csík.Hang volt,a sorvég is elindult.Szétszedésnél az a látvány fogadott hogy a függőleges eltérítő tekrecs lába ki van olvadva a képcső nyakán.Végig méregettem minden félvezetőt ami a függőleges eltérítést működteti,viszont a vezérlő IC (TDA8350Q) Vcc+ és GND lábon zárlatot mutatott.Azóta a forrasztás hibát megszüntettem az eltérítő tekercsnél,és tettem bele egy új ugyan ilyen IC-t.Most van kép,de két oldalt befelé domború,ahogyan a képen is látszik.Szerintetek mi lehet a hiba?(Elnézést a silány képminőségért,meg ha valamit rosszul írtam,nem vagyok egyébként TV szerelő )
A sassziszámot olvasd le az alaplapról, és utána lehet rajzot keresni. Milyen feliratok vannak rajta?
Üdv kadarist!
CUC2030-van a panelre írva.Valalami probléma lehet egyébként a E/W korrekcióval,és emiatt csinálná ezt a készülék?
Köszönöm Kadarist a segitséget, esetleg az elektrotanya oldalra be tudok valahogy regelni??Len.e pár kérdésem, mert annyira sajna nem vagyok otthon a témában, de magam szeretném meg javítani a tv-t!
Üdv!
A probléma megoldódott.Az E/W korrektor körében volt egy 5,6Ohmos ellenállás megszakadva.
Plazma ügyben ezt a topikot rágd át , és nem lesz hiba .Főleg az utolsó 20- 30 oldalt.
Bővebben: Link
Szia!
Húzd le a tápról a Y és Z modulokat. Úgy mérd az odamenő feszültségeket. Ami a Y modulon 170-190V , 15v, 65-80v. A z modulon szintén, a táp ezen modulok nélkül elindul Ha nem akkor vagy a táp rossz vagy a main board. A kisebb feszültségekre figyelj, 1,8, 3,3, 2,5, 5v-t szkóppal kellene vizsgálni. Feszültségek kritikusak, némely gép már 0,5-06v eltéréstől megkukul.
Szia!
Köszönöm a választ! Átolvastam a linket, de az csak 5 oldalas volt és nem is találtam hozzá hasonló problémát a hsz-ekben. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Szia!
Köszönöm a választ! Annyi kérésem lenne, hogy a képeken be tudnád jelölni ezeket a modulokat jelölni, mert én nem szoktam TV-vel foglalkozni, csak szivességből csinálnám meg, amúgy nem szeretem a TV-ket. Annyit akarnék ég kérdezni, hogy EZEN a panelon van egy zöld LED, ami lassan villog. Az nem jelent valamit? Ettől függetlenül átmérem a fesz.-eket.
A modulok jobb, és bal szélén vannak. Ezekből mennek a "lapos kábelek " a kijelzőre. A led villogása valami hibára utalhat, de a készülék lelkivilágának komolyabb ismerete nélkül ez csak találgatás. A feszültségekre figyelj !! Húzd le a modulokat, és mérj.
Sziasztok!Már multkor segítetetek egy westel tv javításában aminek a képcső nyakán lévő panelen a videojel erősítő Ic je volt zárlatos!Tökéletesen is működött a mai napig!Most megnéztem az Ic megkapja a 200 v ot és most nem égett el az elöte lévő ellenállás sem és most nem szürke a képernyő és két centinként csikok és hang van mint multkor!Most is van hang és sötétebb a képernyő és vékony kis csikok vannak három csntinként visszintesen!Gondolom most is erefele kell a hibát keresni!Köszi
Sziasztok helyesbítek a westwl tv ügyében de szerintem nincs jelentősége! A tv ben halvány zöld a háttér hang van és visszintesen kb/három centinként halvány fehéres csik van!!Az Ic használt volt amit vettem de jól müködött reméllem nem megint azzal van gond?Tény a multkor mikor zárlatos volt akkor is voltak csikok de más jelenség volt látható!
Lehúzva a modulokat, semmi se mérhető szinte, csak 1-2 érték. Visszadugva már érhetőek a kis feszültségek, de a nagyok nem. A hálózatra kapcsoláskor indul a táp, majd kikapcsol. Ezt 4-5X megcsinálja és leáll. Ekkor megyen a táp alacsony fesz. része, mert azok mind megvannak, bárhol is mérem. Amikor kapcsolgat ki-be, hallatszik egy tekercsnél egy kis pattogó hang, mintha "begyújtaná" , de nem tudja. Valami akkor a fő tápegységen rossz nem? Vagy csak oda hat vissza valahonnan a hiba? Elöl a kis piros (bekapcsolást jelző LED) villan 3-at és ezt folyamatosan amíg hálózat alatt van.
A tápkörben van a hiba.. De egyébként a feszültségek pontos értékét meg kell , hogy találd a kijelző hátára ragasztott levonón.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Az meg is van, de egyszerűen semmilyen "nagyobb" feszültséget nem mérek. 15VDC-ig megvan mind, de az e fölötti értékek sehol sincsenek. Kiszedem a panelt és átnyálazom, hogy ki lehet a hunyó.
Ki kellene mérni a táp panelon mindent . Puffer kondi stb , stb stb .
Sziasztok !Már kétszer írtam ide hogy mi a hiba a westel tv-n ami két hétig jó volt hogy kicseréltem az elenállást és a TDA 6108 IC volt zárlatos !Sajnos most ugyan az a jelenség mint akkor csak most megkapja a hatos láb a 200 V -ot!hang van ugyanugy szürke háttér három centinként fehér csikok!De most nincs zárlat az IC -n!Megint tönkrement volna ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |